zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Fabrikanten profiteren sterk van reclame-ontvankelijkheid kinderen

5 december 2002 - Volgens Patti Valkenburg, hoogleraar Kind en Media aan de Universiteit van Amsterdam zijn kinderen zeer ontvankelijk voor reclame. Uit een onderzoek concludeerde ze dat twee van de drie kinderen tussen 3 en 6 jaar vaak bij hun ouders om bepaalde merken vragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland heeft te weinig Willie Wortels

4 december 2002 - Nieuwe uitvindingen leveren de economie jaarlijks 100 miljoen Euro op. Dat is te weinig, aldus staatssecreatris Wijn van Economische Zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Onderling wantrouwen funest voor financiële resultaten

3 december 2002 - Als medewerkers het management van hun organisatie niet vertrouwen, gaat dit ten koste van de financiële resultaten. Dat kan worden afgeleid uit een onderzoek onder 76 hotels in Canada en de Verenigde Staten.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven ontevreden over CRM

3 december 2002 - Europese bedrijven zijn ontevreden over de resultaten van Customer Relationship Management. Maar dat ligt vooral aan de bedrijven zelf, meent onderzoeker Roland Berger in een onderzoek in het Tijdschrift voor Marketing.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Vergelijk uw arbeidsvoorwaarden met die van andere bedrijven

3 december 2002 - Staat uw bedrijf in de buurt van een station, kunnen werknemers deelnemen aan de spaarloonregeling en keert u bij succes bonussen uit? Deze en veel andere vragen moet u zichzelf stellen bij het vaststellen van uw arbeidsvoorwaarden.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven geven steeds duurdere relatiegeschenken weg

3 december 2002 - Het aantal relatiegeschenken dat bedrijven weggeven daalt, maar de waarde per geschenk stijgt. De stijging is zelfs dermate hoog, dat de branche in 2002 twintig procent meer omzet maakt dan het jaar ervoor.

 Lees verder...   5 reacties
 

Twintigers en dertigers van nu zijn rasoptimisten

3 december 2002 - Hoog opgeleide twintigers en dertigers houden van vrijheid, zelfbeschikking en kritisch levensgenieten. Onder invloed van de massamedia, de globalisering en de nieuwe technologie verschilt hun wereldbeeld aanzienlijk met dat van hun ouders.

 Lees verder...   Reageer
 

Privé op het werk: top-4 werkonderbrekers

1 december 2002 - Werknemers besteden gemiddeld anderhalf uur van hun werkdag aan bezigheden die niets met het werk te maken hebben. Dit blijkt uit onderzoek onder 2000 medewerkers van de Britse financiële dienstverlener Halifax.

 Lees verder...   Reageer
 

Detacheringsmedewerkers gemakkelijk te ontslaan

1 december 2002 - Het wordt voor bedrijven gemakkelijker om werknemers te ontslaan die gedetacheerd worden bij andere bedrijven. Dat is volgens arbeidsrechtdeskundigen het gevolg van een rechterlijke uitspraak vrijdag en van een brief van minister De Geus van Sociale Zaken aan de Stichting van de Arbeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementboeken top-10 november 2002

1 december 2002 - De McKinsey Methode over de methoden en technieken van 's werelds bekendste consultancybedrijf is het best verkochte managementboek van november. Nieuwkomers in de ranglijst zijn Persoonlijk tijdmanagement van Marion Haynes en de klassieker Bezieling en kwaliteit in organisaties van Daniel Ofman.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om beter te luisteren

29 november 2002 - Goed luisteren voorkomt veel misverstanden en is een blijk van respect voor de ander. Bovendien vergaart u er belangrijke informatie mee.

 Lees verder...   Reageer
 

Aanstaande zondag Dag van het Kapitalisme

29 november 2002 - Het Prodos Institute in Australië heeft zondag 1 december uitgeroepen tot de Dag van het Kapitalisme. Op deze feestdag (precies vijf maanden na 1 mei, de Dag van de Arbeid) worden het kapitalisme, vrijheid, welvaart en vooruitgang gevierd.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO's komen structureel te laat op afspraken

29 november 2002 - Bestuursvoorzitters in de Verenigde Staten komen te laten op zes van de tien afspraken. Dat blijkt uit onderzoek van managementconsultant Proudfoot onder 2700 CEO's.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe is uw bedrijfscultuur?

27 november 2002 - Kenmerkt uw organisatie zich door gemeenschappelijke normen en waarden of meer door hiërarchie? Door ondernemerschap of concurrentiegerichtheid?

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1439 1440 1441 1442 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10