zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gratis anti-RSI software

27 november 2002 - Te lange tijd aaneengesloten beeldschermwerk verrichten en het gebruik van de computermuis zijn belangrijke oorzaken van RSI. Op internet is gratis software beschikbaar om daar beter mee om te gaan: de RSI-breakreminder en de MouseTool.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds vaker 'uitgestelde betaling' bij bedrijfsovernames

27 november 2002 - Het aantal geregistreerde overnames met uitgestelde betaling van een deel van de koopsom (in jargon: earn-out) de afgelopen zeven jaar toegenomen. In 1995 werd er wereldwijd in 2 procent van de overnames gebruik gemaakt van een earn-out.

 Lees verder...   Reageer
 

Enthousiasme belangrijkst tijdens sollicitatiegesprek

26 november 2002 - Enthousiasme tonen en de juiste persoonlijkheid uitstralen zijn de belangrijkste succesfactoren in een sollicitatiegesprek. Werkervaring en opleiding doen veel minder ter zake. Dat zeggen zowel (voormalig) sollicitanten als recruiters, zo blijkt uit onderzoeken van de carrièresite Monsterboard.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht klachtenmanagement kost kwart van bedrijven klanten

26 november 2002 - 27 procent van de managers geeft slecht klachtemanagement aan als belangrijskte oorzaak voor het vertrekken van klanten bij het bedrijf. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Klachtenmanagement.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om RSI tegen te gaan

26 november 2002 - Een op de vijf werknemers heeft last van een muisarm of andere RSI-klachten. Het komt met name bij jongeren en laag-opgeleiden voor.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers willen niet verhuizen voor nieuwe baan

26 november 2002 - Eén derde van de werknemers oriënteert zich op dit moment op een nieuwe baan. Ze zijn vooral op zoek naar een goede werksfeer en een interessante functie.

 Lees verder...   Reageer
 

Homo's melden zich vandaag ziek

24 november 2002 - Als een imam op basis van zijn godsdienst homosexualiteit als een ziekte mag beschouwen, dan moeten homo's zich op basis daarvan ook ziek kunnen melden op hun werk. Dat is de gedachte achter de oproep van het homo-jongerenblad Expreszo aan alle homo's om in Nederland om zich maandag 25 november ziek te melden.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart managers weet niet waarin de eigen organisatie excellereert

24 november 2002 - Bijna 25 procent van de managers kan niet aangeven waar de grootste kracht van de eigen organisatie ligt. Dat blijkt uit een online opiniepeiling op Managersonline.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Quote-500 blijft toch in de handel

22 november 2002 - Het tijdschrift Quote met daarin de vijfhonderd rijkste Nederlanders hoeft toch niet uit de handel te worden genomen. De rechtbank is op het vonnis van donderdag teruggekomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Club voor klantenhaters nu eindelijk operationeel

22 november 2002 - Wij berichtten onlangs al over de oprichting van de Klanten Wegjaag Club van Guido Thys. De website van de club is nu volledig operationeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Netwerken in zeven lessen

21 november 2002 - Netwerken is voor sommigen een noodzakelijk kwaad, voor anderen een prettige gelegenheid om mensen te ontmoeten. Netwerken is méér dan zo maar een praatje aanknopen. Er moet immers rendement uitkomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zamelen 1500 beren in voor zieke kinderen

21 november 2002 - De ruim honderd deelnemers aan het jaarlijkse Berenbuffet hebben gisteren circa 1500 teddyberen ingezameld. De beren zijn bedoeld voor kinderen van verslaafde moeders en zieke kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien argumenten als de klant de prijs te hoog vindt

20 november 2002 - Klanten zijn redelijk voorspelbaar in onderhandelingen. Vroeg of laat komt het p-woord ter sprake. De prijs dus. Bent u te duur? Onzin natuurlijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Uw persoonlijkheidsprofiel in 25 hokjes

20 november 2002 - Sommige persoonlijkheids vragenlijsten zijn dermate eenvoudig van opzet dat maar moeilijk kan worden begrepen hoe de achterliggende rapportage zó raak kan zijn. Op de website van het consultancy-bedrijf Kyko vindt u zo'n test.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1440 1441 1442 1443 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10