zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Politieke spelletjes zijn schering en inslag in topmanagement

20 november 2002 - Zeventig procent van de Britse managers heeft wel eens geleden onder de politieke spelletjes in zijn of haar organisatie. Maar een groot deel doet er zelf even hard aan mee, vooral senior managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Kennismanagement systemen werken averechts

20 november 2002 - Uitgebreide kennismanagementsystemen werken averechts. De informatie-overload bij bedrijven met dit soort systemen is twintig procent hoger dan bij bedrijven zonder zo'n systeem.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB laat zich niet ringeloren door FNV

20 november 2002 - Het wordt tijd de FNV hard aan te pakken, vindt MKB-voorzitter Hans de Boer, nu de vakcentrale vasthoudt aan de looneis van 3,5 procent. FNV-voorman Lodewijk de Waal zou beter moeten weten, vindt De Boer; de vakbond verkeert immers ook in financiële problemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips bij reorganisaties

18 november 2002 - Veel bedrijven verkeren in staat van reorganisatie. Sommige bedrijven (zoals KPN) zelfs in permanente staat van verandering. Verandering gaat gepaard met pijn en weerstand.

 Lees verder...   Reageer
 

CDA bepleit deeltijdontslag voor familiebedrijven

18 november 2002 - Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de economie. Om hun positie te verstevigen pleit de CDA-fractie in de Tweede Kamer voor de mogelijkheid van deeltijdontslag bij een familiebedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht management hoofdreden om ontslag te nemen

18 november 2002 - De voornaamste reden voor medewerkers om van baan te wisselen is de kwaliteit van de eigen manager. Volgens Brits onderzoek ergert personeel zich over het feit dat mensen zonder managementkwaliteiten in leidinggevende posities worden benoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen of minder bonus voor managers dit jaar

17 november 2002 - Ruim zestig procent van de managers ontvangt dit jaar geen bonus voor geleverde prestaties. Slechts vijftien procent kan wel een forse eindejaarsbeloning tegemoet zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig consistentie in milieu-jaarverslagen

17 november 2002 - Anders dan bij financiële jaarverslagen bestaat voor milieujaarverslagen geen helderheid over de uitgangspunten waaraan deze verslagen zouden moeten voldoen. Hierdoor heerst er onduidelijkheid bij de opsteller, de auditor en de gebruiker van het milieujaarverslag.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe trouw zijn uw klanten? Geef ze een cijfer!

17 november 2002 - Een marketingdoctrine luidt dat als klanten maar zeer tevreden zijn, ze ook klant zullen blijven. Volgens marketingonderzoekers W. Reinartz en V. Kumar is klantloyaliteit echter een fictie: sommige klanten hoppen toch wel, hoe tevreden ze ook zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 van ondernemersvriendelijke universiteiten

15 november 2002 - Universiteiten richten zich steeds meer op het bevorderen van ondernemerschap. Uit onderzoek van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat ondernemers in hun opstartfase met name behoefte hebben aan netwerkbijeenkomsten, eenvoudige huisvesting, financiële ondersteuning bij het opstarten, coaches, marketing ondersteuning en cursussen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Old boys network' moet macht inleveren

15 november 2002 - Het 'old boys network' van commissarissen en bestuurders kan in de toekomst niet meer eigenmachtig beslissen over elkaars beloningen en optieregelingen. Ook de controle op het financiële beleid is straks niet meer exclusief aan de raad van commissarissen voorbehouden.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO's besteden meer aandacht aan communicatie

15 november 2002 - CEO's in de Verenigde Staten besteden dit jaar meer tijd en geld aan interne en externe communicatie dan voorheen. Niet alleen externe communicatie wordt serieuzer genomen, ook het intern communiceren met de eigen medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe is uw reputatie in uw organisatie?

14 november 2002 - Hoe is het gesteld met de reputatie van u zelf in uw organisatie. Uw persoonlijke PR kan uw loopbaan maken of breken.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe verkoopt een consultant zichzelf?

14 november 2002 - Nu de geldkraan bij veel bedrijven dichtgedraaid wordt en dure consultants de deur wordt gewezen, krijgt het acquireren van nieuwe klanten onder adviseurs veel aandacht. Frank Kwakman beschrijft wat er nodig is om nieuwe klanten te werven.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1441 1442 1443 1444 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10