zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leiding ontvangen belangrijker dan leiding geven

19 december 2002 - Als iemand leiding geeft, dan moeten er ook mensen zijn die leiding ontvangen. Het is merkwaardig dat de meeste managementboeken-, opleidingen- en seminars echter gaan over leiding geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Een winstmachine creëren? Acht strategische maatregelen

19 december 2002 - Wie wil nu niet het geheim weten om van een onderneming een ware winstmachine te maken. Tom Peters en Robert Waterman dachten de 'heilige graal' gevonden te hebben in hun boek Excellente ondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers worden gek van snoeren

18 december 2002 - U kunt het zo gek niet bedenken of het is onderzocht. Volgens een studie van het bedrijf Logitech bijvoorbeeld worden Nederlandse werknemers knettergek van alle snoeren op de werkplek.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-3 doelstellingen van reclamecampagnes

18 december 2002 - De helft van de Nederlandse grote adverteerders hecht geen waarde aan meetbare doelstellingen bij reclamecampagnes. En als het al gebeurt worden reclamebureaus er niet op afgerekend.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe groot is uw risico op RSI?

17 december 2002 - Gisteren meldden wij dat het risico op RSI voor IT-managers bijna drie keer zo groot is als voor andere managers. De belangrijkste oorzaken van RSI zijn: werkdruk, te lang en eenzijdig werk, de apparatuur waarmee u werkt, meubilair, klimaatomstandigheden, werkhouding en de thuissituatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Directiesecretaresse krijgt steeds meer rol van manager

17 december 2002 - Bijna zeventig procent van de HR en Finance managers vindt dat directiesecretaresses steeds meer een managementrol vervullen. Volgens de ondervraagde managers staat een directiesecreatresse op een hoger niveau dan de andere administratief medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Een merk moet onderscheidend zijn, maar niet teveel!

16 december 2002 - Een merk moet zich onderscheiden om succesvol te zijn. Maar een al te unieke positionering kan averechts uitpakken, zoals fastfoodketen Subway en cosmeticamerk Dove ondervonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge directeuren slecht in strategisch en financieel inzicht

16 december 2002 - Jonge directeuren hebben grote moeite met het bepalen van hun strategie en het begrijpen van financiële rapportages. Met vallen en opstaan moeten ze zelf hun weg zoeken bij het leren kennen van concurrenten, afnemers en leveranciers.

 Lees verder...   Reageer
 

Recept om te overleven in een verzadigde markt

15 december 2002 - Om te overleven in een verzadigde markt moeten bedrijven creatiever, efficiënter en meer visionair zijn dan hun concurrenten. Kodak Polychrome Graphics is een bedrijf dat in een zeer verzadigde markt zo'n anderhalf miljard dollar omzet.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers bezuinigen op opleidingen voor werknemers

15 december 2002 - Het opleidingsbudget van bedrijven ontkomt niet aan het snoeimes van de manager, die op de kosten moet letten. Ruim veertig procent van de managers en leidinggevenden bezuinigt op opleidingen voor werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Britten besteden vrije tijd liever aan werk dan aan sex

13 december 2002 - Britten gaan liever naar hun werk in plaats van de liefde te bedrijven. Uit een onderzoek van kabeltv-bedrijf Telewest Broadband zou slechts één procent van de Britten het bed induiken als ze meer vrije tijd zouden hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe producten vaak te laag geprijsd

13 december 2002 - De prijs van nieuwe producten is vaak lager dan noodzakelijk. Dat blijkt uit onderzoek van de Tilburgse econoom Paul Ingenbleek aan de, waarop hij volgende week promoveert.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 finalisten Topman van het Jaar bekend

12 december 2002 - Jaap Blokker (Blokker), Anthony Burgmans (Unilever), Mariëtte Doornekamp (Damen Shipyards), Ad Scheepbouwer (KPN) en Leo van Wijk (KLM) strijden op 13 januari om de eretitel Topman van het Jaar. De vijf topmensen werden het meest genomineerd door de lezers van het internetmagazine Managersonline.nl en het tijdschrift Management View.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen marketing maar margeting

11 december 2002 - Marketing is margeting aan het worden: gerommeld in de marge dus. 'Margeting' is de titel van een nieuw boek van Andre Platteel, die eerder bekendheid kreeg met het boek 'Symbol Soup'.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1437 1438 1439 1440 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10