zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuw: de hofnar voor directieleden

6 februari 2003 - De Insead-hoogleraar Manfred Kets de Vries vindt dat een directie zich nu en dan moet laten bijpraten door een echte 'hofnar'. Hij zal blij zijn met het initiatief van Robert Gritter en Marcel Annema, want zij verhuren zich sinds kort als directienar.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken januari 2003

6 februari 2003 - In de eerste maand van 2003 staat Het checklistboek voor managers en leidinggevenden op de eerste plaats van beste verkochte managementboeken. De top-10 bevat verder een aantal bekende bestsellers (mede door de publiciteit rond het Managementboek van het Jaar), maar ook enkele nieuwe titels.

 Lees verder...   Reageer
 

Hans Wijers weg bij Wereld Natuurfonds vanwege functie bij Akzo Nobel

6 februari 2003 - Hans Wijers legt per 1 juli zijn functie neer als voorzitter van het Wereld Natuurfonds (WNF). De oud-D66-minister van Economische Zaken vindt de functie niet te combineren met het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontwerp online gratis uw eigen management rapportage

6 februari 2003 - Iedere manager wordt ermee geconfronteerd: de juiste management informatie ontbreekt. Het is of een puzzel om de gewenste informatie uit de berg aan gegevens te krijgen. Of de informatie is in de gewenste vorm eenvoudigweg niet aanwezig.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoger opgeleiden vinden zichzelf niet commercieel

6 februari 2003 - Meer dan zestig procent van de hoger opgeleiden noemt zichzelf commercieel zwak. Dit komt naar voren in het Bereiks Onderzoek Arbeidsmarkt 2003 van VNU Business Publications, uitgever van onder meer Intermediair en Management Team.

 Lees verder...   Reageer
 

Alleen uitmuntende service zorgt voor klantentrouw

5 februari 2003 - Moet u als ondernemer blij zijn met een tevreden klant? Nee. Een tevreden zegt in feite niets meer dan dat hij niet ontevreden is. Maar zodra hij het idee heeft dat hij elders meerwaarde kan krijgen, is die gevlogen.

 Lees verder...   Reageer
 

Merken bevredigen religieuze behoeften

5 februari 2003 - Geloof in een merk kan worden gezien als bevrediging van religieuze behoeften. De mens zoekt spirituele houvast en commerciële merken voorzien daarin.

 Lees verder...   Reageer
 

Hou uw medewerkers betrokken met de screensaver

5 februari 2003 - De screensaver op computers blijkt een prima communicatie-instrument te zijn voor het management van organisaties. Door boodschappen via de screensaver te communiceren kan de betrokkenheid van medewerkers worden vergroot.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis advies bij conflicten

4 februari 2003 - Ondernemers kunnen vanaf vandaag per telefoon gratis advies ontvangen over conflictbemiddeling. VNO-NCW-voorzitter Jacques Schraven stelde de lijn vanmiddag officieel in werking.

 Lees verder...   Reageer
 

Fraude-plegers zijn meestal managers

4 februari 2003 - Het aantal fraudegevallen bij ondernemingen dat door managers is veroorzaakt is de afgelopen twee jaar aanzienlijk toegenomen. Meer dan de helft van alle fraudegevallen wordt door managers veroorzaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien vragen die elke manager zich wekelijks moet stellen

3 februari 2003 - Eén van de belangrijkste taken voor managers is het goed leiding geven aan medewerkers. Waar moet een manager aan denken, wat moet hij zich elke week weer afvragen?

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste spaarloon blijft op spaarrekening

3 februari 2003 - De meeste mensen stoppen hun vrijgekomen spaarloon en premiespaargeld opnieuw op een spaarrekening. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) meldde dat vrijdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zien personeelsinkrimpingen als laatste uitweg

3 februari 2003 - Maar weinig managers geloven in personeelsinkrimpingen als 'eenvoudige' kostenbesparing. In een opiniepeiling op Managersonline.nl zegt bijna tachtig procent van de managers een personeelsinkrimping alleen te willen inzetten als het echt niet anders kan.

 Lees verder...   Reageer
 

Loonmatiging is slecht voor de economie

3 februari 2003 - Loonmatiging is slecht voor de economie van Nederland. Dat beweren economen van de Technische Universiteit Delft.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1430 1431 1432 1433 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10