zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Humor kunt u leren!

19 januari 2003 - Humor is één van de belangrijkste smeermiddelen op de werkvloer. Problemen worden er draaglijker van, het komt de werksfeer ten goede en het helpt afstanden overbruggen. Niet voor niets worden managers geacht over een 'gezonde dosis humor' te beschikken.

 Lees verder...   Reageer
 

Zware lunch slecht voor prestaties

19 januari 2003 - Een zware lunch met witbrood, vette snacks of ander voedsel dat veel zetmeel bevat is slecht voor de arbeidsproductiviteit. Werknemers -en dan met name vrouwen- die tijdens de lunch veel en zwaar eten, hebben vaker last van een middagdip.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturesites winnen terrein op traditionele intermediairs

17 januari 2003 - In 2002 is het gebruik van arbeidsintermediairs zoals uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus en headhunters sterk afgenomen. Vacaturesites zoals Monsterboard en NationaleVacaturebank.nl wonnen juist terrein.

 Lees verder...   Reageer
 

Lease-rijders vaker bekeurd dan privé-rijders

17 januari 2003 - Bestuurders van zakenauto's krijgen vaker een bekeuring voor te snel rijden dan andere automobilisten. Dat staat in een rapport van TNO in opdracht van de Vereniging Nederlandse Leasemaatschappijen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-11 redenen waarom medewerkers niet maximaal presteren

17 januari 2003 - Elke manager heeft er mee te maken: medewerkers die onder hun kunnen presteren. De vraag is: hoe komt dat?

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Op welke partij moet u stemmen?

15 januari 2003 - Dertig procent van de kiezers heeft nog niet bepaald op welke partij ze zullen stemmen. Wie zich niet alleen door de optredens van de lijsttrekkers wil laten leiden, kan zijn eigen mening toetsen aan de standpunten van de partijen. Het doorbladeren van de verkiezingsprogramma's is daarvoor niet meer nodig.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland witwas-paradijs voor Russische maffia

15 januari 2003 - Geld van Russische investeerders in Nederland is in negen van de tien gevallen verdacht. De Russische maffia investeert jaarlijks bijna 200 miljoen Euro in Nederland en op de Antillen en Aruba. Dat is meer dan welk ander Westers land ook.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer fraude met vakantie-uren

15 januari 2003 - Werknemers frauderen in toenemende mate met het opgeven van werkuren. Van alle fraudes binnen bedrijven ging het in 2002 in 15 procent van de gevallen om foutief ingevulde werkbriefjes.

 Lees verder...   Reageer
 

Jobhoppen neemt toe

14 januari 2003 - Bijna de helft van de werkzame beroepsbevolking is korter dan vijf jaar in dienst. Daartegenover staan ruim 1,1 miljoen mensen die al langer dan twintig jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever. Gemiddeld daalt de lengte van het dienstverband.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven eigenschappen van klantgerichte organisaties

14 januari 2003 - De marketingwetenschappers Michael Garver en Gary Gagnon van de universiteit van Michigan onderzochten bedrijven die consequent goed scoren op het gebied van klanttevredenheid en klantwaarde. Wat kenmerkt deze bedrijven?

 Lees verder...   Reageer
 

Managers kunnen prima af zonder secretaresse

14 januari 2003 - Maar achttien procent van de managers vindt zijn eigen secretaresse onmisbaar. Veel meer gehecht zijn managers aan hun Personal Computer, GSM-telefoon en lease-auto. Alleen koffie scoort nóg lager dan de secretaresse in de top-5 'misbaarheid'.

 Lees verder...   Reageer
 

Ad Scheepbouwer Topman van het Jaar 2002

14 januari 2003 - Ad Scheepbouwer is verkozen tot Topman van het Jaar 2002. De bestuursvoorzitter van KPN kreeg gisteravond tijdens het Nationale Management Diner uit handen van voormalig Aegon-topman Kees Storm de sculptuur, die aan de uitverkiezing verbonden is, uitgereikt. Vier andere topmanagers waren voor de titel genomineerd: Jaap Blokker (Blokker), Anthony Burgmans (Unilever), Mariëtte Doornekamp (Damen Shipyards) en Leo van Wijk (KLM). In zijn dankwoord droeg Scheepbouwer de eretitel op aan de medewerkers van KPN.

 Lees verder...   Reageer
 

SER-voorzitter pessimistisch over 2003

14 januari 2003 - De voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), Herman Wijffels, is pessimistisch gestemd over de de economie in 2003. Volgens blijft de economie kwakkelen. Dat stelde hij gisteren in een speech op het Nationale Management Diner.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers brengen 15. 000 bijeen voor Unicef

14 januari 2003 - De verloting van een kunstwerk voor Unicef gisteravond op het Nationale Management Diner in Noordwijk heeft een recordopbrengst van 15.450 Euro opgeleverd. Door middel van een verloting en de veiling van twee doeken van Hans Vanhorck werd het bedag bij elkaar gelegd door de circa 275 aanwezige managers en directeuren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1433 1434 1435 1436 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10