zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven gebruiken kennis eigen organisatie te weinig

14 februari 2003 - Door onvoldoende gebruik te maken van kennis die in het eigen bedrijf aanwezig is, lopen bedrijven niet alleen kansen mis, maar ook omzet. Gemiddeld derft een onderneming zes procent aan omzet omdat de aanwezige kennis niet effectief wordt ingezet.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische groei op historisch dieptepunt

14 februari 2003 - De economie is vorig jaar vrijwel niet gegroeid. In twintig jaar is de economische groei niet zo laag geweest.

 Lees verder...   Reageer
 

Test uw persoonlijkheid

14 februari 2003 - Uw persoonlijkheid bepaalt voor een groot deel het succes dat u heeft in uw rol of functie. Zo zal een extraverte iemand zich prettig voelen bij werk waarin hij veelvuldig contact heeft met anderen. Een introverte iemand zal zich daarentegen gelukkiger voelen in een rol waarbij contact met anderen beperkt blijft.

 Lees verder...   1 reactie
 

Overheid gaat concurreren met anti-virussite

13 februari 2003 - Uitgerekend het ministerie van Economische Zaken start vandaag de website Waarschuwingsdienst.nl, een website waar ondernemers zich kunnen aanmelden om viruswaarschuwingen per email of SMS te ontvangen. Een dergelijke site, maar dan door ondernemers gerund, bestaat echter al jaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Zieke werknemers steeds sneller weer aan de slag

13 februari 2003 - Zieke werknemers keren steeds sneller terug in het arbeidsproces. In 1991 werkte nog maar een kwart van de arbeidsongeschikten weer gedeeltelijk na een jaar ziekte. Vorig jaar was na een jaar arbeidsongeschiktheid al 42 procent van de zieke werknemers weer gedeeltelijk aan de slag.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenvrouw van het Jaar opent gelijk eigen website

13 februari 2003 - Directeur Jeannette van den Ingh-Van Wijk (52) van Glasgroep Spliet & de Waal maakt van haar uitverkiezing tot Zakenvrouw van het Jaar 2003 geen half werk. Daags na de bekendmaking van de eretitel ging haar eigen website online.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek

12 februari 2003 - Een goede werksfeer is goed voor de productiviteit en de loyaliteit van werknemers. In gezelligheid en een goede sfeer moet u investeren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nieuw: baan voor één dag

11 februari 2003 - Het kiezen voor een nieuwe baan is niet gemakkelijk. Biedt het wel voldoende uitdaging, sfeer en arbeidsvreugde? Geen nood. Vanaf nu kunt u een baan 'uitproberen'.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer efficiëntie ook mogelijk zonder nieuwe software

11 februari 2003 - Dankzij moderne softwarepakketten is het logistieke proces van veel bedrijven een stuk efficiënter geworden. Toch hoeft niet voortdurend geïnvesteerd te worden in ICT om meer efficiëntie te bereiken.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie succesverhalen in tijden van economische tegenwind

11 februari 2003 - Economische tegenwind is niet uitsluitend negatief. Marketing Online beschrijft een drietal succesverhalen van bedrijven die ondanks de economische malaise terrein weten te veroveren op hun concurrenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Privé-surfen niet slecht voor de baas

10 februari 2003 - Privé-surfen door het personeel niet zo slecht voor de baas als wel gedacht wordt. Amerikaanse werknemers surfen in hun vrije tijd meer voor de baas, dan dat ze onder werktijd privé-surfen.

 Lees verder...   Reageer
 

Extreme stijging werkloosheid

10 februari 2003 - Het aantal mensen dat zich als werkloos heeft aangemeld is in januari extreem gestegen. De Centra voor Werk en Inkomen hebben in januari 29.000 personen als werkloos ingeschreven. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met december, toen 16.000 nieuwe gevallen werden geregistreerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers geloven niet in loonmatiging en kostenbesparing

10 februari 2003 - Nederlandse directeuren en managers geloven niet dat loonmatiging en kostenbesparingen de remedie zijn om de economie er weer bovenop te helpen. Dat is wel de lijn die de huidige en waarschijnlijk ook de volgende regering zullen aanhangen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB-bedrijven gaan meer verkopen in 2003

7 februari 2003 - Middelgrote en kleine bedrijven zullen dit jaar een keerpunt meemaken in hun afzet. Na de daling met 0,75 procent over 2002, volgt een stijging van 0,75 procent.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1429 1430 1431 1432 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10