zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sponsors mijden sport en kiezen voor goede doelen

31 januari 2003 - Het ziet er slecht uit voor de inkomsten van sportclubs. Een deel van de sponsors verwacht meer effect van reclame via goede doelen, zoals natuurorganisaties en scholen.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd

31 januari 2003 - Hoe veel vergadert u per dag? Hoe meer, hoe beter. Want voor vergaderen geldt de regel: hoe hoger een baan, des te meer er wordt vergaderd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Verkoop kant-en-klaar maaltijden explosief gegroeid

31 januari 2003 - Verse kant- en klaarmaaltijden waren al populair, maar het afgelopen jaar is de omzet geëxplodeerd. Volgens het onderzoeksbureau Information Resources, dat van supermarkten kassagegevens krijgt, verkochten de Nederlandse supermarkten in 2002 aan verse en gekoelde maaltijden voor 210 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Is uw CV goed opgebouwd?

29 januari 2003 - Overweegt u een carrièrestap? Dan wordt het weer tijd om uw CV op te poetsen. Maakt u nog steeds gebruik van uw allereerste CV maar dan aangevuld met de laatste feiten of pakt u het helemaal anders aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Recordaantal faillisementen onder ICT-bedrijven

29 januari 2003 - Het afgelopen jaar heeft een recordaantal ict-bedrijven de deuren moeten sluiten als gevolg van een faillissement. Het gaat daarbij vooral om startende ondernemingen. Dit blijkt uit cijfers van kredietinformatiebureau Graydon.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven marketingacties om consultancy-opdrachten te verwerven

29 januari 2003 - Moet een consultant in vakbladen adverteren, of op de radio? Frank Kwakman vindt van niet. De auteur van de bestseller Professionals & acquisitie adviseert consultants om nieuwe klanten met andere acties te interesseren voor hun dienstverlening.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers hebben te weinig tijd voor zorg en scholing

29 januari 2003 - Zorg voor familieleden en het volgen van opleidingen schieten er bij de hedendaagse werknemer bij in. Dit geldt met name voor tweeverdieners. Doordat vrouwen meer zijn gaan werken en mannen niet meer zijn gaan zorgen, zijn de zorgtaken onder druk komen te staan.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen reageren rationeler op reclame dan mannen

28 januari 2003 - Een groot reclamemisverstand rechtgezet: niet vrouwen, maar vooral mannen laten zich leiden door emoties bij aankoopbeslissingen. Vrouwen wegen de voors en tegens vaak beter en langer af, en zijn bijvoorbeeld ook eerder geneigd de tekst van een mailing of advertentie te lezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechts 1 op de 20 jonge werknemers lid van vakbond

28 januari 2003 - Jonge werknemers zien vakbonden vooral als schreeuwerig en op ruzie belust. Maar liefst 95 procent van de werknemers onder de de 25 is niet lid van één van de vakorganisaties FNV of CNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Heinsbroek doet mee aan statenverkiezingen in maart

28 januari 2003 - Oud-minister en multimiljonair Herman Heinsbroek doet met zijn partij Lijst Nieuwe Politiek mee aan de statenverkiezingen van maart. Eerder wilde de voormalige LPF-bewindsman ook meedoen aan de Tweede-Kamerverkiezingen, maar daarvoor zou hij onvoldoende geschikte kandidaten gevonden hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland houdt vast aan fiscale voordelen voor bedrijven

27 januari 2003 - De Nederlandse regering doet geen verdere concessies aan de ministers van financien van andere EU-lidstaten op het gebied van fiscale voordelen voor bedrijven. Dat zegt demissionair LPF-staatssecretaris Van Eijck van Financien in een gesprek met Het Financieele Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

De drie irritantste tv-commercials van 2002

27 januari 2003 - Kijkers van het consumentenprogramma Radar van de TROS hebben een reclamespot van KPN i-mode uitgeroepen tot de meest irritante tv-commercial van vorig jaar. In het spotje is te zien hoe een jongen een troebel glas water waarin een kunstgebit heeft liggen weken, leegdrinkt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakbond steeds vaker buitenspel bij onderhandelingen

26 januari 2003 - De onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden worden op steeds grotere schaal gevoerd tussen de werkgever en de ondernemingsraad. Vakbonden zoals FNV en CNV staan daarbij buitenspel. Het meest gebeurt dit in Zeeuwsch-Vlaanderen en Noord-Brabant.

 Lees verder...   Reageer
 

Organisaties besteden kwart minder aan opleidingen

26 januari 2003 - De bestedingen van organisaties aan opleidingen voor werknemers zijn met een kwart afgenomen ten opzichte van 2002. De bestedingen waren vorig jaar circa 1,8 miljard Euro. Een jaar eerder was dat nog 2,4 miljard.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1431 1432 1433 1434 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10