zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dertien mythen en feiten over personeelsinkrimpingen

26 januari 2003 - Mensen ontslaan om kosten te besparen en meer winst te maken. En werknemers die bij een financieel solide bedrijf werken hoeven niet bang te zijn voor hun baan. Onzin, schrijft Coert Visser.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers dringen aan op een snelle formatie

24 januari 2003 - De ondernemersorgansatie VNO-NCW vindt dat het CDA als grootste partij haast moet maken in de formatie. Volgens VNO-NCW zijn er voldoende mogelijkheden om een stabiele regering te vormen. De ondernemers willen geen enkele van de mogelijke kabinetten bij voorbaat uitsluiten, hoewel onder de leden een duidelijke aversie tegen de PvdA bestaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis publiciteit gemakkelijk met online database met journalisten

24 januari 2003 - Gratis publiciteit in kranten, tijdschriften of op radio en televisie: voor veel bedrijven is het een effectieve manier om zonder al te veel marketingbudget onder de aandacht te komen. Belangrijke succesfactoren zijn: heeft uw bericht nieuwswaarde en krijgen de juiste journalisten het onder ogen?

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle offertes in vier stappen

24 januari 2003 - De klant vraagt u een offerte uit te brengen. Mooi, denkt u, een kans om een order binnen te slepen. Denk dat niet te snel, adviseert acquisitiecoach Michel Hoetmer; klanten vragen soms wel erg gemakkelijk om een offerte, al was het maar om van u af te zijn.

 Lees verder...   3 reacties
 

CDA blijft grootste partij; geen meerderheid CDA/VVD

23 januari 2003 - Zowel CDA, VVD als de PvdA hebben winst geboekt bij de Tweede Kamer-verkiezingen van gisteren. De PvdA boekte de grootste winst: de partij van Wouter Bos ging van 23 naar 42 zetels. Het CDA won één zetel en komt op 44 zetels uit. De partij blijft daarmee de grootste partij van Nederland. De VVD won vier zetels en komt uit op 28 Kamerzetels.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacatures blijven onvervuld door slechte automatisering arbeidsbureaus

23 januari 2003 - Doordat de bestanden van de verschillende Centra voor Werk en Inkomen (voorheen: arbeidsbureaus) niet goed zijn gekoppeld, blijven onnodig veel vacatures onvervuld. De CWI's zijn vooral bezig met het vervullen van administratieve taken.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom personeelsinkrimpingen niet werken

23 januari 2003 - In veel sectoren in de economie zijn personeelsinkrimpingen aan de orde van de dag. Snijden in de personeelskosten moet de bedrijven er weer bovenop helpen. Maar helpt het ook?

 Lees verder...   Reageer
 

Reorganisaties duren langer en kosten meer dan gepland

22 januari 2003 - Reorganisaties bij Nederlandse en Belgische bedrijven duren vrijwel altijd langer dan gepland. Ook wordt het gereserveerde budget in een derde van de gevallen overschreden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook MKB-bedrijven verliezen vertrouwen in economie

22 januari 2003 - Ondernemers verliezen langzamerhand het vertrouwen in een snel economisch herstel. Na de grote ondernemingen gaan daarom nu ook middelgrote en kleine bedrijven saneren.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers stemmen vandaag massaal VVD en CDA

22 januari 2003 - Nederlandse ondernemers hebben een duidelijke voorkeur voor een kabinet van CDA en VVD. Uit een onderzoek van VNO-NCW blijkt dat 44 procent van de ondernemers morgen op de VVD gaat stemmen. Het CDA kan rekenen op 27 procent van de stemmen.

 Lees verder...   Reageer
 

Batavus-directeur Commercieel Manager van het Jaar 2002

21 januari 2003 - Commercieel directeur Bob Beset van Batavus is door de SMA (Sales Management Association) gekozen tot Commercieel Manager van het jaar 2002. De andere finalisten waren Eric Nijkamp, directeur/partner van Nijkamp & Nijboer Huisstijlmanagement en Ronald Baars, sales director Benelux van Checkpoint Meto Systems Inc.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders nauwelijks somber over de arbeidsmarkt

21 januari 2003 - Terwijl grote bedrijven stevig aan het reorganiseren zijn geslagen en ook het MKB heeft aangekondigd flink in de werkgelegenheid te moeten schrappen, blijven Nederlanders optimistisch over de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   Reageer
 

Shell en Unilever in top-20 meest gerespecteerde ondernemingen

21 januari 2003 - Unilever en Shell hebben een plaatsje veroverd in de top-20 van meest gerespecteerde ondernemingen ter wereld. De twee half-Nederlandse bedrijven bezetten respectievelijk de twaalfde en achttiende plek.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers kiezen 'Hoe word ik een rat?' tot Managementboek van het Jaar 2002

19 januari 2003 - Het boek Hoe word ik een rat? is door Nederlandse directeuren en managers verkozen tot Managementboek van het Jaar 2002. Het managementboek van Joep Schrijvers liet met 41,3 procent van de stemmen de concurrentie ver achter zich.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1432 1433 1434 1435 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10