zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Directeuren worden steeds gemakkelijker aan de kant gezet

7 maart 2003 - De tijd dat 'de top' van het bedrijfsleven bij reorganisaties de dans wist te ontspringen is definitief voorbij. Directeuren worden steeds gemakkelijker aan de kant gezet als de resultaten tegenvallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Betrokkenheid werknemer bij baan neemt af

7 maart 2003 - Nederlandse werknemers zijn steeds minder betrokken bij hun baan. Uit onderzoek van marketing bureau NFP Trendbox blijkt dat de betrokkenheid van Nederlanders bij hun werk acht procent is gedaald ten opzichte van 2001.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers ontslaan wordt weer moeilijker

6 maart 2003 - De ontslagregels voor de uitzendbranche mogen niet meer door bedrijven als automatiseerder CMG worden gebruikt om werknemers makkelijker op straat te zetten. Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben in de Stichting van de Arbeid (STAR) afgesproken dat het Ontslagbesluit hiervoor moet worden aangepast.

 Lees verder...   Reageer
 

Assessments populairder dan ooit

6 maart 2003 - Voorheen de schrik van elke sollicitant, nu bezig aan een onstuitbare opmars: het assessment center. Tienduizenden mensen doen jaarlijks een assessment.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel onzin-sollicitaties via vacaturebanken

6 maart 2003 - Bedrijven in de Verenigde Staten zijn ontevreden over de kwaliteit van sollicitaties die via internet binnenkomen. Ze zijn veel tijd kwijt met het afhandelen van sollicitanten waar ze niks mee kunnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: hoe gaat u met conflicten om?

5 maart 2003 - Hoe stelt u zich op in geval van een conflict. Past u zich gemakkelijk aan, gaat u onderhandelen of misschien zelfs samenwerken? Of verkiest u de aanval, met alle gevolgen van dien?

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe échecs als bij Ahold, KPN en Numico kunnen gebeuren

5 maart 2003 - Waarom waren er op het 'moment suprême' geen krachten binnen Ahold, KPN en Numico die de bedrijfsleiding waarschuwden tegen de risico's van hun risicovolle investeringen in respectievelijk US Foodservice, de bijna onbetaalbare UMTS-licenties en de belangen in de krimpende vitamine-industrie. Volgens Paul van der Marck is het een fenomeen dat in de politicologie Group think wordt genoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Nostalgische reclame scoort goed

4 maart 2003 - Geborgenheid en familiezin doen het momenteel beter in reclame-uitingen dan carrièregerichtheid en individualisme. Die hang naar zekerheid en veiligheid vertaalt zich ook in de Duitse reclame.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-bedrijven moeten specialiseren om te overleven

3 maart 2003 - Het bedrijfsleven heeft in de tweede helft van de jaren negentig voor miljarden en miljarden dollars aan ICT ingeslagen. En is nu boos en teleurgesteld omdat de kollossale investeringen niet hebben opgeleverd wat er van verwacht werd.

 Lees verder...   Reageer
 

Scholing van medewerkers pas op lange termijn rendabel

3 maart 2003 - Personeel op opleiding sturen is een investering met rendement op lange termijn. Eén extra cursus per werknemer levert na zes jaar een gemiddelde toename van de winst van 12.400 Euro op.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken februari 2003

3 maart 2003 - Organisatie-alibi's van Daniel Ofman en Rita van der Weck komt vanuit het niets binnen op de tweede plaats in de top-10 managementboeken van februari. Het boek over de weerbarstigheid en taaiheid van organisatieculturen moet alleen Het checklistboek voor managers en leidinggevenden voor laten gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Shell en Unilever in top-50 meest bewonderde bedrijven

3 maart 2003 - Koninklijke Olie (Shell) en Unilever staan in de top-50 van meest bewonderde bedrijven in de wereld. De ranglijst wordt aangevoerd door de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart.

 Lees verder...   Reageer
 

Van den Ende en De Mol nieuw op wereldlijst rijkste personen

3 maart 2003 - Televisieproducent John de Mol en en theaterproducent Joop van den Ende staan dit jaar op de lijst van rijkste mensen op aarde van het tijdschrift Forbes. Zij staan respectievelijk op plaats 386 en 427.

 Lees verder...   Reageer
 

Driekwart van de managers flirt op het werk

3 maart 2003 - Ruim 75 procent van de directeuren en leidinggevenden in Nederland flirt wel eens op het werk. Sommigen doen het alleen met een zakelijk oogmerk, maar de meeste managers hebben ook persoonlijke bedoelingen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1426 1427 1428 1429 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10