zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Checklist en stappenplan bij collectief ontslag

14 maart 2003 - Dreigt er een ontslaggolf in uw organisatie. Wees goed voorbereid en voorkom verrassingen. Een collectief ontslag vraagt immers om zorgvuldigheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Van der Hoeven neemt top-advocaat in de arm

14 maart 2003 - De afgetreden Ahold-baas Cees van der Hoeven heeft de topadvocaat M. Wladimiroff in de arm genomen. Wladimiroff stond recentelijk ex-president Slobodan Milosevic nog bij voor het Joegoslavië-tribunaal en werd meerdere malen uitgeroepen tot beste advocaat van Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

De functie van roddelen in organisaties

13 maart 2003 - Waar mensen zijn, is roddel. Roddel in de vorm van gezellig geklets of in de vorm van lof of laster over derden. Het wordt niet vaak zo bezien, maar roddel is een manier om te overleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Brit Dudley Eustace is de ware redder van BV Nederland

13 maart 2003 - Niet een Nederlander, maar een Brit moet Nederlandse ondernemingen, nota bene met het predikaat 'koninklijk', van de ondergang redden. Dudley Eustace is bij Ahold per onmiddellijk aangesteld als interim CFO.

 Lees verder...   Reageer
 

NS-top strijkt forse bonussen op

13 maart 2003 - De NS-top heeft ondanks het recordverlies van 69 miljoen euro bij NS Reizigers forse bonussen gekregen. Alleen president-directeur Aad Veenman bleef op zijn basissalaris van 456.000 euro steken, omdat hij pas sinds november in dienst is, zo schrijft de Volkskrant.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 slechtst communicerende bedrijven op internet

13 maart 2003 - U bezoekt een website, wilt iets vragen of opmerken en klikt dus keurig op het knopje 'contact' of 'email' en formuleert uw vraag of opmerking. Verzenden gelukt, meldt de bevestigingspagina nog. Vervolgens duurt het dagen, weken, soms zelfs maanden voor u iets hoort.

 Lees verder...   Reageer
 

HRM-professionals laten meeste ambities varen

12 maart 2003 - Nu bij veel bedrijven gereorganiseerd en bezuinigd wordt, hebben HRM-professionals weinig hoop dat ze ambitieuze plannen kunnen realiseren. Ze zijn met name somber over hun eigen positie.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis checklists, tests en stappenplan voor risico-inventarisatie

12 maart 2003 - Werkgevers in Nederland zijn verplicht een Risico Inventarisatie en Evaluatie te maken. Veel bedrijven besteden dit uit aan een bureau, maar het kan vanaf nu ook eenvoudig via een gratis internetsite.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren optimistisch over mobiel werken

11 maart 2003 - Nederlandse directeuren en managers hebben positieve verwachtingen van mobiel werken. Uit een Europees onderzoek van LogicaCMG blijkt dat ze hun medewerkers graag zien werken met gsm's, laptops en PDA's. Alleen over de kosten maken ze zich zorgen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB krijgt niet-ondernemer Hermans als voorman

11 maart 2003 - Het bestuur van MKB-Nederland heeft maandag Loek Hermans, oud-minister van Onderwijs, voorgedragen als nieuwe voorzitter. Het is de bedoeling dat hij op 1 juli Hans de Boer opvolgt.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitant wordt minder kritisch, maar wil niet verhuizen voor baan

11 maart 2003 - Nederlandse sollicitanten worden minder kritisch bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Volgens twintig procent van de HR en Finance managers in Nederland zijn sollicitanten meer gefocust op het krijgen van een baan, ongeacht wat voor baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers mogen werk op zondag weigeren

9 maart 2003 - Werknemers krijgen meer zeggenschap over hun werktijden en bovendien de mogelijkheid om werk op zondag te weigeren. Het kabinet bekrachtigde vrijdag een initiatiefwet van de Kamerleden Bussemaker (PvdA) en Van Dijke (ChristenUnie).

 Lees verder...   Reageer
 

Managers ontevreden over vergadercultuur

9 maart 2003 - Directeuren en managers zijn ontevreden over de vergadercultuur in hun organisatie. Volgens meer dan de helft van de leidinggevenden wordt er teveel vergaderd.

 Lees verder...   Reageer
 

Weg met het tevredenheidsonderzoek! Plak zelf een label op medewerkers

7 maart 2003 - Wordt in uw organisatie ook periodiek de medewerkerstevredenheid gemeten? Na lange en uitvoerige enquêtes rolt er een indrukwekkend rapportcijfer of percentage uit. Maar wat heeft u daar eigenlijk aan?

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1425 1426 1427 1428 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10