zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leiderschapskwaliteiten Nederlandse managers onder de maat

10 december 2003 - De helft van de Nederlandse managers is géén teamspeler, niet ondernemend en niet innovatief. De andere helft heeft doorgaans hooguit één van deze kwaliteiten.

 Lees verder...   Reageer
 

Akzo Nobel verklikt kartel en ontloopt boete

10 december 2003 - De Europese Commissie heeft woensdag enkele Europese chemiebedrijven een boete van in totaal 70 miljoen euro opgelegd omdat ze geheime prijsafspraken maakten voor de handel in peroxydes. Akzo Nobel ontsnapt aan een veroordeling, omdat het Nederlandse bedrijf het kartel heeft verklikt aan Brussel.

 Lees verder...   Reageer
 

Test uw attitude en verbeter uw persoonlijke effectiviteit

10 december 2003 - Wat voor attitude heeft u in uw werk? Op basis van uw drijfveren en werkstijl is dit heel gemakkelijk te achterhalen. Johan Oldenkamp beschrijft op M@n@gement hoe uw werkstijl (handelend, beoordelend, bedachtzaam of gedecideerd) samenhangt met uw drijfveren (zekerheid, gemak of erkenning).

 Lees verder...   1 reactie
 

Middelbaar geschoolde vrouwen willen niet hogerop

10 december 2003 - Veel middelbaar geschoolde vrouwen willen niet hogerop in hun carrière. Dit blijkt uit een onderzoek van de vakgroep Arbeidscommunicatie van de VEA, de vereniging van communicatiebureaus.

 Lees verder...   Reageer
 

Code-Tabaksblat flink versoepeld

10 december 2003 - Grote bedrijven hebben een belangrijke slag gewonnen in de strijd die zij met de commissie-Tabaksblat voerden over beperkingen aan de beloning van topmannen. In de definitieve gedragsregels voor deugdelijk ondernemingsbestuur, die dinsdag naar buiten kwamen, zijn strenge regels over het beloningsbeleid afgezwakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Oprichten BV wordt gemakkelijker

8 december 2003 - De kapitaaleis voor besloten vennootschappen (bv's) van 18.000 euro zal binnenkort waarschijnlijk verdwijnen. Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken stelt dit vandaag voor aan de Tweede Kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

AFM zit niet te wachten op toezicht 'Tabaksblat'

8 december 2003 - Meestal vinden overheidsinstellingen het prachtig als ze er bevoegdheden bijkrijgen, want daarmee wordt de dienst belangrijker en gewichtiger. Zo niet de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders sturen meeste privé-email op het werk

8 december 2003 - Ruim eenvijfde van de emails op het werk zijn prive, althans dat schat de helft van de bedrijven in een onderzoek in opdracht van Hitachi. Daarmee voert het Nederlandse bedrijfsleven de ranglijst aan binnen Europa.

 Lees verder...   Reageer
 

Naam toekomstige koningin nog onbekend

7 december 2003 - De naam van de toekomstige koningin is nog onbekend. De toekomstige troonopvolgster werd gistermiddag om 17.01 uur na een bevalling van acht uur geboren.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken november 2003

7 december 2003 - Het boek Het spel om de macht bezet de eerste plaats in de top-10 managementboeken van november. Met dit boek leert u in veertig lessen hoe het spel om de macht gespeeld wordt en hoe u zelf een betere speler kunt worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen algeheel rookverbod per 1 januari 2004

7 december 2003 - Vanaf 1 januari 2004 heeft iedere werknemer recht op een rookvrije werkplek. Het recht op een rookvrije werkplek is niet hetzelfde als een algeheel rookverbod.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitzendkracht na tien maanden duurder dan vaste kracht

4 december 2003 - Laaggeschoolde uitzendkrachten zijn goedkoper dan vaste krachten tot en met de tiende maand dat ze in dienst zijn. Als werknemers voor langere tijd worden aangetrokken, is het voordeliger ze een normaal contract aan te bieden.

 Lees verder...   Reageer
 

Mysterieuze cardioloog lanceert verwijswebsite voor arbo-diensten

4 december 2003 - De juiste arts met de kortste wachtlijst vinden, dat wordt binnenkort een peulenschil voor arbodiensten. Dat beweert althans het bedrijf Medico Select.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsproductiviteit in MKB neemt toe

4 december 2003 - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben de afgelopen maanden flink geinvesteerd in machines en ict. Daarmee hebben de arbeidsproductiviteit in hun bedrijven fors verhoogd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1390 1391 1392 1393 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10