zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse economie staat er beroerd voor

4 december 2003 - Hoewel de wereldeconomie in de lift zit, gaat het met de Nederlandse economie nog steeds bijzonder slecht. Het Centraal Planbureau (CPB) stelt donderdag in een rapportage dat het bruto binnenlands product (BBP) dit jaar krimpt met 0,75 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Tel sell blijkt overweldigende succesformule

4 december 2003 - In tien jaar tijd is Tel Sell uitgegroeid tot een handelsmaatschappij met een omzet van 30 a 40 miljoen euro. In Nederland zendt het verkoopkanaal 40 uur per week uit.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse topmanagers onzichtbaar

4 december 2003 - Een groot aantal bestuursvoorzitters van de grootste Nederlandse ondernemingen is nauwelijks bekend bij professionals, zoals journalisten, analisten en headhunters. Bovendien hebben ze weinig onderscheidend profiel ten opzichte van elkaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf prijzen voor mooi uitziende jaarverslagen

3 december 2003 - Er bestaat een hardnekkige tijdschriften-wijsheid: hoe mooier de vormgeving, hoe slechter de inhoud gelezen wordt. Hopelijk geldt dat niet voor de twaalf jaarverslagen die dit jaar het predikaat 'best verzorgd' kregen.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen WAZ-premie meer voor ondernemers

2 december 2003 - Zelfstandigen hoeven vanaf 1 januari volgend jaar geen premie meer te betalen voor de wettelijke verzekering tegen arbeidsongeschiktheid, de WAZ. Op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de ministerraad hiermee ingestemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Hema verkozen tot beste winkelformule

2 december 2003 - Nederlanders zijn enthousiast over het warenhuis Hema. Deze winkelformule is gekozen tot beste van Nederland. Direct daarna volgen Ikea, Blokker, Aldi en Albert Heijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Investeerders somber over Nederlands innovatieklimaat

1 december 2003 - Het innovatieklimaat voor Nederlandse technologiebedrijven blijft slecht, ondanks de beloftes van het huidige kabinet. Dat concludeert Deloitte uit een onderzoek onder Nederlandse investeerders van durfkapitaal.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese managers lijden onder teveel vergaderingen

1 december 2003 - Europese managers vragen steeds vaker om teamwork, maar lijden tegelijkertijd enorm onder de vergadercultuur die dan ontstaat. Een kwart van de managers is elke dag in vergadering.

 Lees verder...   Reageer
 

Test uw leiderschapscompetenties

1 december 2003 - Niet lang geleden moest een leider over bepaalde eigenschappen beschikken. Tegenwoordig is dat echter hopeloos ouderwets en draait het allemaal om competenties.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB slecht geïnformeerd over wijzigingen sociale zekerheid

30 november 2003 - Van de middelgrote en kleine bedrijven heeft 49 procent geen weet van de veranderingen in sociale zekerheid. Ze hebben geen concrete acties daarop ondernomen en lopen daarmee een bedrijfsrisico.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-4 blunders bij faillissementen

30 november 2003 - Het aantal faillissementen in Nederland is fors gestegen. Volgens ervaren curatoren komt dat meer door de slechte markt dan door de onkunde van ondernemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Banken concurreren te weinig

30 november 2003 - De mate van mededinging op de Nederlandse financiele markten blijft achter bij andere marktsectoren - met name de betaalmarkt en de markt voor schadeverzekeringen. Ook in vergelijking met andere Europese landen laat de concurrentie op de financiele markten in Nederland te wensen over.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers krijgen het steeds zwaarder

27 november 2003 - Werknemers krijgen het de komende tijd niet gemakkelijk. Dat denkt een meerderheid van de personeelsfunctionarissen in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Gegijzelde directeuren vrijgelaten

27 november 2003 - Aan de gijzeling van zes directeuren van de verffabriek Sigma Coatings in het Belgische Manage door personeelsleden is in de nacht van woensdag op donderdag een einde gekomen. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdagmorgen vroeg gemeld.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1391 1392 1393 1394 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10