zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel bedrijven geven toch kerstpakket

27 november 2003 - Veel bedrijven hebben alsnog besloten hun werknemers een kerstpakket te geven. Slechts ongeveer eenderde van de ondernemingen die dat voorheen wel deed, ziet daar dit jaar vanaf, zo verwacht het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL).

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders willen Nederlandse merken

26 november 2003 - Het is niet verrassend, maar bijna de helft van de Nederlanders heeft bij zijn merkkeuze een voorkeur voor Nederlandse merken. Dat blijkt uit onderzoek, dat begin deze maand is uitgevoerd door onderzoeksbureau NFO Trendbox.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet prestaties belonen, maar competenties, ervaring, inzet en IQ

26 november 2003 - Een rapport van KPMG maakte onlangs duidelijk dat systemen van variabele beloning vaak niet goed werkt. Volgens organisatie-adviseur Eelke Pol komt dat omdat gepoogd wordt om prestaties te belonen, terwijl dat helemaal niet kan.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal WAO'ers neemt versneld af

26 november 2003 - De daling van het aantal WAO'ers versnelt zich. Aan het einde van het derde kwartaal werden er 790.400 WAO-uitkeringen verstrekt, een daling van 5900 vergeleken met het einde van het tweede kwartaal.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontevreden werknemers sluiten directeuren op

25 november 2003 - Ontevreden werknemers van verffabriek Sigma Coatings in België hebben sinds maandagavond zeven directeuren in een vergaderzaal opgesloten. Het personeel ging hiertoe over nadat de directie een ontslagronde presenteerde.

 Lees verder...   Reageer
 

Record economische groei in de VS

25 november 2003 - De economie van de Verenigde Staten groeit zo snel dat ze zelfs eerdere ramingen ver achter zich laat. Volgens herziene cijfers is de economie in het derde kwartaal gegroeid met 8,2 procent op jaarbasis.

 Lees verder...   Reageer
 

Spanning tussen supermarkten en fabrikanten loopt op

25 november 2003 - Supermarkten blijken niet bereid in hun eentje op te draaien voor de prijzenslag die momenteel gaande is. Laurus (Edah, Konmar, Super De Boer) heeft enkele merkproducten uit de schappen gehaald, teneinde fabrikanten aan te sporen de prijzen te verlagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland hoog op ranglijst faillisementen

24 november 2003 - Het aantal faillissementen stijgt vrijwel nergens zo snel als in Nederland. Tot en met juli van dit jaar is het aantal Nederlandse bedrijven dat gedwongen moest stoppen met 28 procent gestegen ten opzichte van 2002.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrend management kan leiden tot zelfvernietiging van teams

24 november 2003 - De stijl van de bestuursvoorzitter kan voor een belangrijk deel worden afgemeten aan de mate van inschikkelijkheid die hij (of zij) aan de dag legt. Cooperatieve leiders tonen warmte en inlevingsgevoel en verkiezen samenwerking boven wedijver.

 Lees verder...   Reageer
 

Quote tast in het duister over dader beschietingen

24 november 2003 - De redactie van het zakenblad Quote tast volledig in het duister over de dader of daders die het redactiepand van het blad gisternacht met 19 kogels doorzeefden. Ook de politie zegt nog geen aanknopingspunten te hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Verandering slecht voor medewerker

23 november 2003 - Veranderingen in organisaties zijn goed voor de financiële situatie, de kwaliteit van de interne processen en de tevredenheid van klanten. Maar de eigen medewerkers zijn meestal het kind van de rekening.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen vragen niet om meer geld of promotie

23 november 2003 - Vrouwen hebben een lager salaris en zijn ondervertegenwoordigd in topfuncties. De hoofdreden waarom vrouwen niet krijgen wat ze verdienen: ze vragen er niet om.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven klaar voor geboorte kind Alexander en Máxima

23 november 2003 - De bevalling van Máxima houdt Nederlandse ondernemingen die zich op babyverzorging richten meer dan gemiddeld bezig. Ze springen er op ludieke wijze op in en besteden er duizenden euro's aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel ethische misstanden in organisaties

20 november 2003 - In een meerderheid van de organisaties komen incidenten voor, die het daglicht niet kunnen verdragen. 60 procent van de werknemers heeft de afgelopen twaalf maanden wel een incident meegemaakt dat niet door de beugel kon.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1392 1393 1394 1395 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10