zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbitrage over afkoopsom Van der Hoeven begonnen

17 december 2003 - Voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven is woensdag begonnen met een arbitragezaak die moet leiden tot een afkoopsom. Hij stapte samen met zijn medebestuurslid Michel Meurs in februari op nadat een grote fraude aan het licht was gekomen bij US Foodservice, een Amerikaanse dochter van het supermarktconcern.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis grasduinen in MKB-marktinformatie

16 december 2003 - Zoekt u actuele cijfers over de arbeidsproductiviteit in een bepaalde sector? Of harde gegevens over de administratieve lastendruk? Wilt

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever verdient investeringen in arbo terug

16 december 2003 - Hoe meer een bedrijf investeert in arbo, hoe lager het verzuim. Dat stelt Erik Visser van het bureau Marketconcern in Rendemens, magazine over werk en gezondheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Philips bereikt mijlpaal van 100. 000 patenten

16 december 2003 - Dat de innovatie in Nederland wat achterblijft ligt niet aan Philips. Het electronicaconcern bezit sinds kort voor het eerst in de historie van het bedrijf 100.000 patenten die allemaal nog geldig zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Topvrouwen in Nederland komen vaak uit buitenland

15 december 2003 - Vrouwen aan de top in Nederland blijken vaak uit het buitenland afkomstig te zijn. Zo hebben Wolters Kluwer, Shell, Ahold en ING Groep allemaal een buitenlandse topvrouw.

 Lees verder...   Reageer
 

Msn.nl verslaat Startpagina.nl als best bezochte site

15 december 2003 - De website Msn.nl was in 2003 de best bezochte Nederlandse website. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope.

 Lees verder...   Reageer
 

Scherpe daling nieuwe WAO'ers

15 december 2003 - Volgens werkgevers en werknemers in de SER (Sociaal-Economische Raad) worden de nieuwe WAO-plannen van minister De Geus van Sociale Zaken overbodig doordat de instroom van nieuwe WAO'ers sterk is gedaald, zo melden diverse kranten maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Duurzaam ondernemen komt niet van de grond

14 december 2003 - In een onderzoek van Twynstra Gudde en de Universeit van Nijmegen onder twaalf gerenommerde bedrijven, geven acht daarvan toe dat duurzaam ondernemerschap voor hen vooral een manier is om de reputatie op te poetsen.

 Lees verder...   Reageer
 

De helft van zakelijke emails is nutteloos

14 december 2003 - Iets meer dan 50 procent van alle zakelijke emailtjes wordt door werknemers als nuttig beschouwd. Gemiddeld ontvangen werknemers 18 emails per dag. Daarmee is het digitaal communiceren het op twee na belangrijkste communicatiemedium op het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal ambtenaren blijft stijgen

14 december 2003 - Vrijwel alle kabinetten (inclusief het huidige) van de afgelopen decennia hebben het beloofd: een efficiëntere overheid met minder ambtenaren. Geen enkel kabinet slaagde daar echter in.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers minder productief na hun vijftigste

11 december 2003 - De productiviteit van werknemers is het hoogst vlak na hun vijfstige levensjaar. Daarna neemt hun functioneren echter af.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwaliteit van koffie bepalend voor de sfeer op de werkplek

11 december 2003 - Bijna de helft van alle Nederlanders zegt dat het drinken van goede koffie de sfeer op kantoor beďnvloedt. Een derde van de werknemers is echter niet tevreden over de kwaliteit van het dagelijkse 'bakkie'.

 Lees verder...   Reageer
 

Gokken op internet vaak vanaf de werkplek

11 december 2003 - Bijna eenderde van de mensen die via internet gokken, doet dat op het werk. Gokverslaving, de grote angst van de overheid, speelt nauwelijks een rol.

 Lees verder...   Reageer
 

Internet populairder dan tijdschriften

10 december 2003 - Europeanen brengen meer tijd online door dan ze in tijdschriften lezen. Nieuw- en entertainmentwebsites vormen nu 10 procent van de totale mediaconsumptie, voor tijdschriften is dat 8 procent.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1389 1390 1391 1392 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10