zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Loonstop dreigt te mislukken

20 november 2003 - De afspraak uit het najaarsakkoord dat de lonen volgend jaar niet zullen stijgen dreigt te mislukken. In de cao's die zijn afgesloten vlak nadat vakbeweging, kabinet en werkgevers overeenstemming hadden bereikt, is in vrijwel alle gevallen sprake van structurele loonstijgingen in 2004.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral vrouwen en ouderen arbeidsongeschikt

20 november 2003 - Meer dan de helft van de arbeidsgehandicapten is vrouw en ouder dan 45 jaar. Na 2000 heeft er een omslag plaatsgevonden in de groep mensen met een arbeidshandicap.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral jonge ondernemers breken door de ziekenfondsgrens heen

19 november 2003 - Elk jaar gaan duizenden Nederlanders over van een ziekenfonds naar een particuliere verzekeraar. Het blijken vooral jonge ondernemers te zijn die het bruto-inkomen van 31.750 Euro overschrijden.

 Lees verder...   Reageer
 

ING krijgt eerste buitenlandse topman

19 november 2003 - Voor het eerst in de geschiedenis van oerhollandse bedrijven als de Postbank en Nationale Nederlanden zal de baas geen Nederlander zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Werken slecht voor gezins- en sexleven

18 november 2003 - Lange dagen op het kantoor zijn funest voor het sexleven. Uit onderzoek van de Britse vakbond Amicus blijkt dat bijna twintig procent van de werknemers in het Verenigd Koninkijk zo vermoeid raakt van het werk, dat ze geen zin meer hebben in sex.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral vrouwen werken steeds vaker parttime

18 november 2003 - Steeds meer Nederlanders werken parttime. Vorig jaar had ruim een derde van de beroepsbevolking een deeltijdbaan. Dat is anderhalf keer zoveel als tien jaar geleden.

 Lees verder...   Reageer
 

Duizenden adresgegevens werkzoekenden open en bloot op internet

18 november 2003 - Wilt u weten wie er bij u in de straat werkloos is? Daar komt u heel gemakkelijk op de website van het Centrum Werk en Inkomen (CWI).

 Lees verder...   Reageer
 

Marketingbudget nog steeds vaak een kwestie van onderhandelen

18 november 2003 - Bij veel organisaties is het marketingbudget elk jaar opnieuw inzet van strijd. De marketingafdeling wil graag zoveel mogelijk binnenhalen en zet dus hoog in, en het topmanagement ziet het als zijn taak daar flink in te snoeien.

 Lees verder...   Reageer
 

PC-privé projecten populair bij werknemers

18 november 2003 - Werknemers leveren graag vrije dagen of een beetje salaris in voor een nieuwe computer. Tegenwoordig valt 44 procent van de werknemers onder een zogeheten CAO à la carte, waardoor zij een deel van hun arbeidsvoorwaarden naar individuele wensen kunnen invullen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen werken liefst voor mannelijke baas

18 november 2003 - Vrouwen werken liever voor een mannelijke manager dan voor iemand van de eigen sekse. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de vacaturesite Monsterboard.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Yoppies moeten yappies worden

16 november 2003 - De yoppy is is de nieuweste variant op de yup (young urban professional) en de dinky (double income no kids). De Yoppy is de young overachieving professional.

 Lees verder...   Reageer
 

Belastingdienst gaat WAO- en WW-premies heffen

16 november 2003 - De Belastingdienst gaat vanaf 2005 werknemerspremies heffen. Daardoor wordt het mogelijk belastingen en premies in één gecombineerde aangifte te heffen en te innen.

 Lees verder...   Reageer
 

Tevreden klant is lang niet altijd tevreden

16 november 2003 - Klanten die aangeven tevreden te zijn over de prestaties van een bedrijf wordt meestal niet gevraagd naar eventuele verborgen ergernissen. Zo is lang moeten wachten aan de telefoon een veelvoorkomende irritatie die bij onderzoek naar klanttevredenheid buiten beschouwing blijft.

 Lees verder...   Reageer
 

Eenmansbedrijfje in gevecht met Microsoft

13 november 2003 - De muis tegen de olifant. Een Deventer eenmansbedrijfje is in een juridisch gevecht verwikkeld met het grote Amerikaanse Microsoft over naambellen. De ondernemer uit Deventer met als bijnaam 'de microsoof' registreerde de belcode 'Microso' voor een landelijke hulplijn bij computerproblemen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1393 1394 1395 1396 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10