zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geen vrouw naar eindronde Topman van het Jaar

23 december 2004 - Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer, heeft de eindronde van de verkiezing Topman van het Jaar 2004 niet gehaald. De jury onder (vrouwelijke) leiding van ex-staatssecretaris Yvonne van Rooij verkoos vijf topmannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Slapende werknemers ten onrechte ontslagen

22 december 2004 - Schiphol moet vijf ontslagen storingsmedewerkers van de luchthaven weer in dienst nemen. De werknemers sliepen tijdens werktijd. De werkgever had dit echter niet stiekem met camera's mogen vastleggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ruzies slokken 30 procent tijd manager op

22 december 2004 - Een manager besteedt gemiddeld 30 procent van zijn of haar tijd aan conflicten. Tweederde van alle functioneringsproblemen is te wijten aan een verstoorde verhouding tussen werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van conflictbemiddelingsbureau Doornveld, waarover NRC Handelsblad bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Netto lonen omlaag, lasten omhoog in 2005

22 december 2004 - De nettolonen gaan volgend omlaag bij een gelijkblijvend brutosalaris. De vaste lasten gaan omhoog. Vooral werknemers met een salaris tussen de 2000 en 2500 euro per maand zijn de klos: zij verliezen tussen de ruim 8 en 14 euro (0,56 tot 0,84 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Grote werkloosheid onder pas afgestudeerden

21 december 2004 - De werkloosheid onder hoogopgeleide jongeren is op dit moment hoog. Van degenen die dit jaar afstudeerden aan een hbo of universiteit zit 14 procent nog zonder werk. Bovendien accepteren veel hoogopgeleiden een baan op een lager niveau.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven succesfactoren voor het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

21 december 2004 - De laatste jaren is het POP, ofwel het persoonlijk ontwikkelingsplan, meer en meer ingeburgerd in de werkende maatschappij. Het instrument wordt tegenwoordig steeds bewuster ingezet als stuurinstrument van het management om bepaalde organisatie- of afdelingsdoelen te realiseren.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers minder vaak en minder lang ziek

21 december 2004 - Werknemers verzuimen minder vaak dan in 2003. Het aantal keren dat een werknemer zich in 2004 wegens ziekte afmeldde, is 10 procent lager dan in 2003. Vorig jaar deed hij dat 1,2 keer per jaar, in 2004 1,08 keer. Dat meldt ArboNed op basis van eigen cijfers.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers betalen steeds vaker in natura

20 december 2004 - Door de economische tegenwind betalen werkgevers extra loon steeds meer in natura uit. Het blijft niet meer alleen bij de leaseauto, kilometervergoeding en een mobiele telefoon van de zaak.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer verkopen? Stop gewone producten in mooie verpakkingen

20 december 2004 - Als gewone producten in een verleidelijk jasje worden gestoken, winnen ze aan populariteit. Dat werkt niet alleen zo tijdens de feestmaand december, maar ook in normale seizoenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten wantrouwen emailuitgevers

20 december 2004 - Veel internetters geloven niet dat hun privacy gewaarborgd is bij e-mailuitgevers. Maar liefst 87 procent van alle consumenten denkt dat ze spam ontvangt doordat men ooit een abonnement op een nieuwsbrief heeft genomen. In werkelijkheid is dit echter niet het geval.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe creëer ik een hecht team?

19 december 2004 - Vraag: 'Ik ben teamcoördinator in het speciaal onderwijs. De school bestaat uit drie afdelingen. Kort geleden is de samenstelling van de teams veranderd. Op dit moment bestaat het team waar ik mee werk uit 30 mensen, zoals onderwijskrachten, ondersteuners en verzorgingsassistentes. Er wordt veel parttime gewerkt.' Judith Hamerlinck geeft antwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Is uw werk- en privéleven in balans?

19 december 2004 - Is uw werk- en privéleven in balans? Op die vraag hopen wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen antwoord te krijgen. Zij voeren een onderzoek uit onder Nederlandse managers. Lezers van Managersonline.nl worden uitgenodigd hierin te participeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Nonnen winnen reclameprijs

19 december 2004 - Twee zusters van de nonnenorde Zusters Augustinessen hebben vorige week in Zeist de Pragma Prikkel 2004 in ontvangst genomen. Zij hebben de prijs, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt, gekregen voor hun uitvinding 'streetvertising'.

 Lees verder...   Reageer
 

Sphinx Maastricht ontslaat helft personeel

19 december 2004 - Sanitairfabriek Sphinx in Maastricht ontslaat meer dan de helft van zijn personeel. Het gaat om 261 medewerkers. Dat heeft de directie vrijdag in Maastricht bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1342 1343 1344 1345 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10