zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top-10 managementboeken december 2004

2 januari 2005 - De Coachingskalender 2005 van Marijke Lingsma en Aty Boers was in december het best verkochte managementboek op Managersonline.nl. De scheurkalender bevat elke dag een handige coachingstip.

 Lees verder...   Reageer
 

Merken worden sterker door online marketing

2 januari 2005 - Merkreclamecampagnes die een online element bevatten, worden 45 procent vaker onthouden dan campagnes die geen gebruikmaken van internet. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de European Interactive Advertising Association (EIAA).

 Lees verder...   Reageer
 

60 miljoen Turken verliezen miljonairs-status

2 januari 2005 - Turkije telt sinds 1 januari ongeveer 60 miljoen minder miljonairs. Het land is het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe munteenheid. Op de lira-muntbiljetten staan nu zes nullen minder dan in 2004, ofwel: de nieuwe munt is een miljoen maal zoveel waard als het oude.

 Lees verder...   Reageer
 

Afscheidsinterview Judith Hamerlinck

2 januari 2005 - Judith Hamerlinck, online coachZe stond aan de basis van Managersonline.nl. Haar eerste bijdrage verscheen op 18 november 2000. Vier jaar later, op 19 december 2004 beantwoordde ze voor het laatst een lezersvraag op Managersonline. Judith Hamerlinck neemt afscheid als steun en toeverlaat voor veel lezers. Een interview met de 'Mona van Managersonline.nl', de eerste online managementcoach van Nederland, die meer dan 200 coachingsvragen beantwoordde.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven zamelen geld in voor slachtoffers zeebeving

31 december 2004 - Bedrijven geven enthousiast gehoor aan een oproep van voorman Jacques Schraven van werkgeversorganisatie VNO-NCW om waar mogelijk hulp te bieden aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Inmiddels zijn tal van initiatieven op gang gekomen, meldde VNO-NCW gisteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Code-Tabaksblat treedt zaterdag officieel in werking

30 december 2004 - Beursvennootschappen moeten in hun jaarverslag een paragraaf opnemen waarin wordt aangegeven of de onderneming de code corporate governance, beter bekend als de code-Tabaksblat, toepast. Dat staat in de Algemene Maatregel van Bestuur, die op 1 januari 2005 officieel in werking treedt.

 Lees verder...   Reageer
 

2005 wordt het jaar van de nieuwe consument

28 december 2004 - 2005 wordt op verscheidene fronten het jaar van de online consument. De Nederlander zoekt bovendien naar meer eenvoud, gezelligheid van familie en vrienden en gemeenschapszin want het tijdperk van individualisering is definitief voorbij.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders beter in intercultuur management dan Amerikanen

28 december 2004 - Amerikaanse managers zijn minder bedreven in het omgaan met culturele verschillen dan Europeanen. Amerikaanse bedrijven hebben weliswaar een goede afspiegeling aan culturen in dienst, maar zijn in hun benadering te lineair.

 Lees verder...   Reageer
 

Driekwart werknemers overweegt telewerken

27 december 2004 - Drie op de vier Nederlandse werknemers zou willen telewerken als zijn baas dit toe zou staan. Een derde daarvan overweegt in een telecentrum te gaan werken. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

 Lees verder...   Reageer
 

Top-3 best gelezen coachingsvragen van 2004

26 december 2004 - In 2004 kreeg Judith Hamerlinck weer veel coachingsvragen voorgelegd, zowel op persoonlijk als organisatorisch vlak. De top-3 van best gelezen vragen en antwoorden van Judith is als volgt:

1. Wat te doen met een gemotiveerde, doch slecht functionerende medewerker?
2. Moet ik mijn baas 'verklikken'?
3. Hoe verander ik de cultuur onder mijn medewerkers?


Heeft u een ook een vraag?

 Lees verder...   Reageer
 

Franchise-ondernemers presteren beter dan filiaalhouders

26 december 2004 - Franchise-ondernemers presteren beter dan filiaalhouders. Ze halen een hogere omzet, een hoger rendement en hebben ook een hogere productiviteit ten opzichte van hun collega's die als bedrijfsleider in loondienst zijn. Bovendien werken ze langer dan filiaalleiders, zijn ze kostenbewuster en gaan ze flexibeler om met hun personeel.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ook anti-spamwetgeving voor B2B in de maak

26 december 2004 - Spamberichten gericht op bedrijven moeten ook wettelijk verboden worden. Dit schrijft minister Brinkhorst van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Producenten en consumenten weer somberder

23 december 2004 - Het producentenvertrouwen in de industrie is in december 2004 uitgekomen op -0,7. Dit is ruim 1 punt lager dan in november. Ook consumenten zijn somberder geworden. Het consumentenvertrouwen is sinds 1984 niet meer zo laag geweest.

 Lees verder...   Reageer
 

ABN Amro-werknemers krijgen prestatiebeloning

23 december 2004 - ABN Amro bank voert op 1 januari het zogenoemde prestatieloon in. Een deel van het vaste salaris wordt vervangen door een bonus die kan oplopen tot 20 procent van het basissalaris.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1341 1342 1343 1344 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10