zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht stappen om veranderingen niet te laten mislukken

16 december 2004 - Veel veranderingstrajecten in bedrijven en bij de overheid mislukken. In een artikel op Managementsite analyseren Freek Peters en Dirk van Raalte hoe dit komt en hoe het anders kan.

 Lees verder...   Reageer
 

Beoordelingen zorgen voor run op ontslaglijn

16 december 2004 - De jaarlijkse beoordelingsgesprekken bij bedrijven veroorzaken drukte bij de Landelijke Ontslaglijn (0900-4040123). Veel werknemers lijken te vrezen dat het jaarlijkse beoordelingsgesprek dit keer de opmaat vormt voor ontslag.

 Lees verder...   Reageer
 

Van der Veer geeft topmanagers Shell veeg uit de pan

16 december 2004 - Shell-topman Jeroen van der Veer heeft hard uitgehaald naar de topmanagers in zijn bedrijf. Hij is kwaad dat de kwestie nog steeds niet volledig zijn opgelost. Van der Veer zei dat hij er zelfs niet goed van slaapt.

 Lees verder...   Reageer
 

Maak van uw product een cultproduct

15 december 2004 - De nieuwste trend in marketing is cultmarketing. Het positioneren van een merk als een subcultuur appelleert aan een diep verlangen van de mens aan mystiek, initiatie en groepsgevoel. Een cult wordt gedeeld door mensen van heel diverse origine.

 Lees verder...   Reageer
 

IT'ers staan te ver van de business af

15 december 2004 - Europese IT-managers vinden dat de kloof tussen de IT-organisatie en de rest van hun bedrijf groeit. 79 procent van de IT-managers zegt dat hun IT-strategie niet in lijn is met het algemene bedrijfsbeleid. In Nederland ligt dit percentage op 71 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Ruim eenderde werknemers rekent niet op loonsverhoging

15 december 2004 - Ruim eenderde (36 procent) van de werknemers verwacht komend jaar geen loonsverhoging te krijgen. Bijna de helft (48 procent) rekent nog wel op een inflatiecorrectie. Daarmee blijven werknemers net zo pessimistisch over hun salaris als een jaar geleden, hoewel werkgevers toen achteraf guller bleken dan verwacht.

 Lees verder...   Reageer
 

Ahold kan predikaat 'Koninklijk' kwijtraken, Shell niet

14 december 2004 - Ahold krijgt een jaar de tijd om aan te tonen dat het supermarktconcern het predikaat Koninklijk nog steeds waardig is. Shell is niet in de gevarenzone beland.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten beslissen onbewust en emotioneel

14 december 2004 - Nieuwe inzichten zetten bestaande modellen van hoe consumenten beslissen op losse schroeven. Het beslissingsproces van consumenten is geen bewust proces, maar vindt veelal onbewust, niet-rationeel en op basis van emoties plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Duizenden nieuwe organisatieadviesburo's per jaar

14 december 2004 - In 2003 zijn maar liefst 3000 nieuwe organisatieadviesburo's opgericht. Het gaat meestal om 'eenpitters'. Verder zagen circa 1000 reclameadviesburo's het licht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 Lees verder...   Reageer
 

HRM-afdeling kan niet meer zonder IT

14 december 2004 - Internet en andere IT-hulpmiddelen zijn inmiddels zodanig geintegreerd in het bedrijfsleven, dat de meeste HRM-afdelingen zonder deze hulpmiddelen niet meer zouden kunnen functioneren. Zo`n 90 procent van deze afdelingen zegt niet zonder HRM-software te kunnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Brad Pitt gaat Heineken promoten in VS

14 december 2004 - Brad Pitt verschijnt binnenkort in een commercial voor Heineken in de Verenigde Staten. De spot wordt geregisseerd door David Fincher.

 Lees verder...   Reageer
 

10 miljard euro aan rekeningen niet te innen

14 december 2004 - Bedrijven lopen dit jaar ongeveer 10 miljard euro mis aan oninbare vorderingen. Het aantal definitieve afschrijvingen is sinds eind vorig jaar verder gestegen, sterker dan in andere Europese landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe ga ik om met een medewerker die alleen in problemen denkt?

13 december 2004 - Vraag: Ik heb een medewerkster die in problemen denkt. Ze weet altijd wel iets te noemen wat (nog) niet goed is en ze heeft geen aandacht voor de dingen die wel goed gaan. Dat heeft een negatief effect op de sfeer in het team. Ze doet dit niet expres, het is een karaktertrek van haar. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Judith Hamerlinck geeft antwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Woningcorporaties bulken van het geld

12 december 2004 - De Nederlandse woningbouwcorporaties boeken steeds betere financiële resultaten doordat zij huizen verkopen en hun werk als woningbouwers op een laag pitje hebben gezet. Het totale vermogen van de corporaties, die meer dan twee miljoen woningen in hun bezit hebben, is vorig jaar met 10 procent gestegen tot 36,9 miljard euro.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1343 1344 1345 1346 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10