zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

NMa gaat De Mol mogelijk dwarszitten bij voetbalrechten

12 december 2004 - Het huidige bod van John de Mol op de voetbalrechten stuit mogelijk op bezwaren van de Nederlandse Mededigingsautoriteit, de NMa. De concurrentiewaakhond vreest dat de mediaondernemer een te grote machtspositie krijgt bij de voetbalrechten. Dat meldt de Volkskrant.

 Lees verder...   Reageer
 

Humoristische reclame werkt niet

12 december 2004 - Humor is een bruikbaar middel om aandacht te trekken, het zet alleen niet aan tot kopen. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoek naar 600 reclames door de SWOCC, een instituut dat onderzoek doet naar de commerciële reclame.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer surft 2,5 uur privé in werktijd

9 december 2004 - Werknemers surfen tijdens werktijd gemiddeld 6,2 uur per week op internet. Dat is ruim een uur meer dan een jaar geleden. Van die tijd gaat ongeveer 2,5 uur per week, op aan surfen voor privé-doeleinden. Dat blijkt uit onderzoek naar ict-trends van adviesburo Ernst & Young.

 Lees verder...   Reageer
 

Particuliere wao-verzekering levert minder wao'ers op

9 december 2004 - Bij bedrijven met een commerciële verzekering tegen de WAO komen de helft minder werknemers in de WAO terecht dan bij ondernemingen met een collectieve verzekering. Dat blijkt uit cijfers die het UWV, de uitvoerder van de WAO, vandaag heeft bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Terugval in inkomen maakt niet ongelukkig

9 december 2004 - De hoogte van het inkomen heeft nauwelijks invloed op iemands gevoel van geluk. De mate waarin mensen het idee hebben dat zij grip hebben op hun financiële situatie speelt een veel grotere rol.

 Lees verder...   Reageer
 

Porsche koestert predikaat 'Made in Germany'

8 december 2004 - Porsche gaat zijn productie niet naar lage-lonenlanden verplaatsen. Daarvoor is het predikaat 'Made in Germany' te belangrijk. Het bedrijf heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug. Dat komt mede door de verkoopcijfers van het model Cayenne, waarvan meer werden verkocht dan de traditionele sportmodellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren kijken tevreden terug op 2004

8 december 2004 - Beleggers hoeven niet al te bang te zijn voor de jaarcijfers van beursgenoteerde bedrijven over 2004. Volgens de helft van de topmanagers heeft hun bedrijf dit jaar beter gepresteerd dan vorig jaar. Voor 2005 zijn ze echter minder optimistisch.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfscomputers vol met spyware

8 december 2004 - Het bedrijfsleven heeft steeds meer last van spyware. Een gemiddelde bedrijfscomputer is tegenwoordig besmet met 20 spyware-programma's. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse beveiligingsfirma Webroot Software.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers accepteren geen hoog ziekteverzuim meer

7 december 2004 - Tien jaar geleden vonden managers en personeelsdiensten een ziekteverzuim van 5,5 procent nog normaal, maar nu mag die niet hoger dan 4,3 zijn. Dit blijkt uit onderzoek dat verricht is door Falke & Verbaan, een adviesburo op het gebied van HRM.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer cadeaus voor relaties, minder voor personeel

7 december 2004 - Bedrijven geven dit jaar meer relatiegeschenken aan zakelijke relaties, en minder aan het eigen personeel. In totaal besteden Nederlandse bedrijven dit jaar zo'n 700 miljoen euro aan relatiegeschenken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hogere omzet en productiviteit met de juiste geuren en kleuren

7 december 2004 - Kleuren en geuren hebben een grote invloed op de kooplust van klanten en de productiviteit van medewerkers. Het roodgele logo van McDonalds is goed gekozen. Behalve dat het opvalt, bevordert geel de eetlust en maakt rood actief.

 Lees verder...   1 reactie
 

Top-10 managementboeken november 2004

6 december 2004 - Verkoop jezelf van Milco Aarts over persoonlijke presentatie en imago was in november het best verkochte managementboek op Managersonline.nl. Op de tweede plaats eindigde de Coachingskalender 2005 van Marijke Lingsma en Aty Boers.

 Lees verder...   Reageer
 

Critici ontevreden over moderne overheidsmanager

6 december 2004 - De modernisering van het ambtelijk apparaat is te ver doorgeschoten. De ambtelijke top dreigt inhoudelijk te vervlakken door snelle functieroulatie, een overdreven geloof in meetbare prestaties en het kopiëren van gebruiken uit het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijzenslag levert Albert Heijn geen marktaandeel op

6 december 2004 - De tientallen miljoenen euro's die Albert Heijn investeert in de prijzenslag, leidt niet tot een stijging van het marktaandeel van de grootgrutter. Dat is nog steeds gelijk aan dat van 2003.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1344 1345 1346 1347 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10