zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gemeenten grote stoorzender voor ondernemers

16 juni 2005 - Voor ondernemers zorgen tijdelijke vergunningen voor veel ergernissen. Daar komt bij dat iedere gemeente andere regels hanteert, evenals andere tarieven. Brancheorganisatie MKB Nederland heeft de verschillende gemeentelijke regelingen voor tijdelijke vergunningen onderzocht en presenteert binnenkort een zwartboek aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

 Lees verder...   Reageer
 

Flevoland presteert economisch beste

16 juni 2005 - De economie van Flevoland heeft het afgelopen jaar de beste prestatie geleverd van de provincies in Nederland. Met name de regio's rond Lelystad en Almere hielpen de provincie aan een koppositie. Dat blijkt uit een onderzoek van Rabobank, dat woensdag gepubliceerd werd. Vorig jaar stond Flevoland ook al aan kop.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers gaan meer personeel aantrekken

14 juni 2005 - Nederlandse werkgevers gaan in het derde kwarataal meer personeel aantrekken. Dat concludeert uitzendorganisatie Manpower op basis van een onderzoek onder 750 werkgevers. Volgens het onderzoek verwacht 6 procent van de Nederlandse werkgevers het komende kwartaal meer mensen aan te trekken, 3 procent denkt minder mensen aan te nemen en de overige ondervraagden verwachten geen verandering in het personeelsbestand.

 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren willen weer zeeman worden

14 juni 2005 - Gelukkig, niet elke jongere droomt vandaag de dag van een loopbaan op kantoor. Steeds meer jongeren willen de grote vaart op; zeeman worden. Het beroep van zeeman is weer populair. Dat is volgens de Groningse zeevaartschool Abel Tasman in Delfzijl een van de verklaringen voor een recordaantal aanmeldingen voor deze school.

 Lees verder...   1 reactie
 

MKB merkt weinitg van deregulering

14 juni 2005 - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf merken maar weinig van de deregulering, die onder aanvoering van minister Zalm is ingezet. Zijn streven om het aantal regels met een kwart te verminderen is in de praktijk niet voelbaar. Desondanks zijn ondernemers iets optimistischer dan de afgelopen jaren. Dat komt vooral omdat ze flink hebben gesaneerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondersteunend of participatief leidinggeven beperkt personeelsverloop

13 juni 2005 - Uit een onderzoek onder 3.500 Belgische werknemers naar de stijl van leidinggeven en de impact hiervan op de werknemerstevredenheid, uitgevoerd door SD Worx, blijkt dat een supportieve managementstijl de beste resultaten oplevert. De autoritaire en de laissez-faire stijl zijn het minst populair bij de Belgische werknemer.

 Lees verder...   Reageer
 

Partimers goed voor de productiviteit

13 juni 2005 - Ze kletsen minder, drinken minder koffie en vergaderen veel minder. Deeltijders zouden per uur wel eens productiever kunnen zijn dan hun collega's met een volledig dienstverband. Dat blijkt uit onderzoek door de Organisatievoor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA).

 Lees verder...   Reageer
 

Alexander Ribbink (TomTom) marketeer van het jaar

13 juni 2005 - De titel van Marketeer of the Year gaat dit jaar naar Alexander Ribbink, chief operating officer en marketing-topman van TomTom. Het is de vijfde keer dat de prijs is uitgereikt. Dit jaar waren, naast Ribbink, ook Els Marivoet (Nespresso) en Michiel Muller (RouteMobiel) genomineerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Luieroorlog lijkt voorbij

13 juni 2005 - Na jaren van prijsverlagingen hebben Pampers en Kruidvat, de marktleiders op de luiermarkt, hun prijzen verhoogd. En niet te zuinig. Pampers voert een verhoging door van 15 tot 25 procent. Daarmee lijkt de prijzenslag achter de rug.

 Lees verder...   1 reactie
 

Strenge christenen interessante doelgroep

13 juni 2005 - Strenge christenen vormen een doelgroep die voor marketeers niet eenvoudig is te bereiken. Toch kan het wel degelijk de moeite lonen om de marketinginspanningen op deze groep te richten: Nederland telt namelijk circa 1,2 miljoen min of meer confessionele christenen, waarbinnen de gereformeerden de grootste groep vormen. Het betreft voor een belangrijk deel relatief koopkrachtige mensen die bovendien zeer merktrouw zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Topinkomens met 13 procent gestegen

13 juni 2005 - De inkomens van Nederlandse topmanagers zijn in 2004 met gemiddeld 13 procent gestegen. Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek onder bijna tweehonderd bedrijven. Van de Nederlandse bedrijven betaalde Unilever zijn bestuurders het beste.

 Lees verder...   Reageer
 

Internetmarketing slaat vooral aan bij senioren

9 juni 2005 - Senioren doen vaker mee met een online actie dan jongeren. Ook surfen zij sneller naar een website die in een commercial wordt genoemd, en zijn ze meer bereidwillig ten opzichte van e-mailmarketing. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het interactieve communicatiebureau Clockwork en de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   Reageer
 

Fraude onder IT'ers neemt fors toe

9 juni 2005 - Fraude en diefstal van zakelijke gegevens door it-personeel is een snel groeiend probleem voor ondernemingen. Veel bedrijven zijn zich momenteel volstrekt onvoldoende bewust van de risico's die ze lopen. Het gaat daarbij om gefingeerde rekeningen, mensen die hun autorisatie ruimschoots overschrijden tot anoniem verstuurde bedreigingen in e-mails.

 Lees verder...   Reageer
 

Financiële managers achten kans op schandalen nog steeds aanwezig

9 juni 2005 - Hoewel financieel managers hun rapportages beter op orde hebben dan voorheen, gelooft de helft van hen dat de kans op fraude en schandalen niet is afgenomen. De financieel managers zijn overigens over wel meer dingen nogal somber, enigszins de beroepsgroep eigen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1317 1318 1319 1320 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10