zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Startende ondernemers hebben geen moment spijt

23 juni 2005 - Een jaar na de start van het bedrijf zeggen de meeste ondernemers dat het ondernemerschap hen goed is bevallen. Het meest positief zijn starters over het plezier in het werk. De risico's van het ondernemerschap zijn veel ondernemers meegevallen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB Nederland wil een hogere OZB

23 juni 2005 - Het succes van een hogere ozb-belasting voor bedrijven in Leiden smaakt naar meer. Ondernemers betalen daar op eigen verzoek meer voor betere bedrijventerreinen. Secretaris Jurgen Warmerdam van MKB-Nederland is warm voorstander van dit plan, maar noemt wel enkele belangrijke randvoorwaarden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland koploper in aantal faillissementen

22 juni 2005 - In geen enkel ander westers land gaan zoveel bedrijven failliet als in Nederland. Vorig jaar gingen 4 procent meer bedrijven op de fles dan in 2003. De groei van het aantal failliete bedrijven zet al sinds 1999 door. Ook voor dit jaar is de verwachting dat meer bedrijven uit financiële nood moeten stoppen. Pas in 2006 rekenen deskundigen op een lager aantal faillissementen.

 Lees verder...   Reageer
 

Industriële bedrijven doen onverwacht goede zaken

22 juni 2005 - Het volume van de industriële orders in de eurozone is in april onverwacht gestegen, zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. Vooral een verrassend sterke stijging van Italië (+ 3,4 procent) en Nederland (+ 4,7 procent) zorgde voor een onverwacht hoge stijging.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten krijgen meer belangstelling voor ethisch zakendoen

22 juni 2005 - De afgelopen jaren is de aandacht voor ethiek in het bedrijfsleven onder consumenten flink toegenomen. Uit onderzoek van de Britse National Consumer Council blijkt dat 90 procent van de consumenten graag een bijdrage levert aan een beter milieu. En bovendien bereid is daarvoor meer te betalen. Gelooft u het?

 Lees verder...   Reageer
 

Dialoogmarketing effectief om vrouwen te bereiken

21 juni 2005 - Vrouwen vormen een enorm marketingpotentieel, stellen Kirsten Brühl en Susanne Westphal in hun boek Megatrend Frauen. Female Forces – Weibliche Lebenswelten der Zukunft. Met name dialoogmarketing slaat aan bij de dames.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers moeten weer knokken voor toptalent

21 juni 2005 - Na een periode van vacaturestops lijkt de vraag naar gekwalificeerd personeel weer toe te nemen. Werkgevers tonen zich nu al bereid om extra secundaire arbeidsvoorwaarden voor goede medewerkers te bieden. Dat blijkt uit een onderzoek van Robert Half Finance & Accounting dat is gehouden onder 1.550 Human Resources- en Finance Managers in negen landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Europarlement lijkt in te stemmen met softwarepatenten

21 juni 2005 - Het Europarlement zal waarschijnlijk instemmen met een nieuwe richtlijn die het mogelijk maakt om software te patenteren. De juridische commissie van het Europarlement wil weinig veranderen aan het voorstel voor softwareoctrooien. Vooral kleine softwarebedrijven zijn tegen het patenteren van software, omdat het de ontwikkeling van nieuwe programmatuur remt.

 Lees verder...   Reageer
 

EU-voorstel bescherming tegen zonlicht 'absurd'

20 juni 2005 - MKB-Nederland en de Europese mkb-koepel UEAPME verzetten zich tegen een voorstel van de Europese Unie dat werkgevers verplicht hun medewerkers verregaand te beschermen tegen zonnestraling. Ondernemers met personeel dat in de buitenlucht werkt, moeten volgens deze ontwerprichtlijn dagelijks een risicorapport opstellen waarin de niveaus van uv-straling zijn vastgelegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers te hoop tegen nieuwe, fiscale leaseregels

20 juni 2005 - Werkgeversorganisatie MKB-Nederland heeft in een brandbrief aan het kabinet haar onvrede geuit over de nieuwe regeling voor het privé-gebruik van een leaseauto. Volgens MKB verzwaart die regeling de administratieve lasten aanzienlijk en leidt ze er bovendien toe dat een werkgever zich actief met het privé-leven van een werknemer zal moeten bemoeien.

 Lees verder...   Reageer
 

Het ultieme HRM-instrument: solidariteit

16 juni 2005 - Gewoon je werk doen is er tegenwoordig voor de meesten van ons niet meer bij. Werknemers worden steeds vaker geconfronteerd met functieprofielen, competentiemanagement, persoonlijke ontwikkelplannen en functioneringsgesprekken. Oftewel: HRM-instrumenten in goed managementjargon. Hoogleraar Karin Sanders van de Universiteit Twente heeft er weinig mee op.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers hebben weinig vertrouwen in de politiek

16 juni 2005 - Ondernemers hebben weinig fiducie in de toekomst van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde resultaten van een enquête van werkgeversorganisatie VNO-NCW en accountants- en adviesbureau KPMG over de relatie tussen de overheid en het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

De ambachtelijke bakker is springlevend in België

16 juni 2005 - Veel mensen klagen dat het winkelstraatbeeld zo eentonig wordt. Grote winkelketens verdrijven de kleine winkelier en de bakker op de hoek. Toch hoeft dat niet, zo blijkt in België. Daar heeft de traditionele bakker zelfs marktaandeel gewonnen op de grote supermarktketens.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloze zonder idee toch kansrijke ondernemer

16 juni 2005 - Meestal begint nieuw ondernemerschap met een goed idee. Dat het ook anders kan bewijst het project Kansrijk Eigen Baas van de Rabobanken Oost-Gelderland en het Nederlands Instituut voor Kennisintensief Ondernemerschap (NIKOS) van de Universiteit Twente.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1316 1317 1318 1319 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10