zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer vindt imago werkgever belangrijker dan ontwikkelmogelijkheden

2 juni 2005 - Werknemers vinden het imago van een werkgever belangrijker dan de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Dat bedrijven steeds minder uitgeven aan bedrijfsopleidingen deert ze dan ook nauwelijks. Het geldbedrag dat Nederlandse bedrijven in opleiding en ontwikkeling van het personeel steken neemt nog steeds af. In 2004 stak 61 procent van de bedrijven minder dan 2 procent van het salaris in opleiding. Dat blijkt uit onderzoek van Twijnstra Gudde/Kluwer.

 Lees verder...   Reageer
 

Efteling het sterkste merk

2 juni 2005 - Voor Nederlanders is de Efteling het sterkste merk. Het attractiepark in Kaatsheuvel laat gerenommeerde namen als het Wereldnatuurfonds, Lego en Coca-Cola achter zich. Dat blijkt uit een uitgebreid merkenonderzoek dat het Amerikaanse reclamebureau Young & Rubicam donderdag heeft gepresenteerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote bedrijven gaan gebukt onder financiële regelzucht

1 juni 2005 - Hoewel kleine en middelgrote bedrijven procentueel gezien meer kwijt zijn aan administratieve lasten, hebben grote bedrijven ook aanzienlijke, nieuwe regelzucht op zich af zien komen, vooral op financieel gebied. Het bedrijfsleven is de afgelopen jaren bijvoorbeeld geconfronteerd met de code-Tabaksblat, de wet van Sarbanes-Oxley, de nieuwe boekhoudregels IFRS en nieuw toezicht door de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

 Lees verder...   Reageer
 

EU adviseert afschaffen aftrek hypotheekrente

1 juni 2005 - Het zal wel toeval zijn, maar precies op de dag dat Nederland in grote meerderheid de Europese grondwet verwierp, adviseerde de Europese Commissie het Nederlands kabinet om de hypotheekrente af te schaffen. Typisch zo'n onderwerp waar 'Europa' zich niet mee zou bemoeien, zo bezwoer het 'ja-kamp' de afgelopen weken.

 Lees verder...   Reageer
 

Gouden handdruk extra belast

31 mei 2005 - Ontslagen werknemers moeten extra belasting gaan betalen over hun ontslagvergoeding. Het kabinet wil bedrijven ontmoedigen de WW, inclusief de gouden handdruk, te gebruiken als alternatief voor de vut. De FNV is woedend over deze maatregel van staatssecretaruis Joop Wijn waar het Financieele Dagblad vanochtend over berichtte.

 Lees verder...   Reageer
 

Omgekeerde wereld: coöperaties perken macht leden in

31 mei 2005 - Terwijl aandeelhouders van beursgenoteerde ondernemingen als gevolg van Tabaksblat steeds meer te zeggen krijgen, willen bedrijven die als coöperatie zijn georganiseerd juist minder macht voor hun leden. De directies van coöperaties willen het liefst steeds meer op beursgenoteerde bedrijven gaan lijken, maar leden hebben hier geen trek in.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers willen flink investeren

31 mei 2005 - Ondernemers verwachten dit jaar fors meer te investeren dan afgelopen jaar. Industriële bedrijven denken in 2005 zelfs 20 procent meer hieraan uit te geven. De sterke investeringsgroei komt na het dieptepunt van 6,6 miljard euro in 2004. Toen bereikten de investeringen het laagste niveau sinds 1994.

 Lees verder...   Reageer
 

Europarlement behoedt voedingsindustrie voor bureaucratisch monster

30 mei 2005 - Ook eens positief nieuws uit Europa. Het Europees Parlement heeft donderdag een streep gehaald door een voorstel om voedingsclaims zoals 'vetarm' of 'met extra calcium' verregaand aan banden te leggen. De Europese Commissie had graag gezien dat fabrikanten van levensmiddelen dit soort claims telkens zouden laten goedkeuren door ambtenaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Speciale laptop voor drukke managers

30 mei 2005 - Voor de drukke, mobiele manager is er nu een speciale laptop: de Executive Laptop. Het is volgens leverancier Intermedio niet alleen een computer die van alle technische snufjes is voorzien, maar ook nog eens is uitgevoerd in een exclusief, Italiaans design.

 Lees verder...   Reageer
 

'Jong en dynamisch' personeel werven mag niet

30 mei 2005 - Werkgevers discrimineren vaak in advertenties als zij om een 'jong en dynamisch' nieuw personeelslid vragen. Ook het hanteren van leeftijdsgrenzen voor vacatures zonder de reden hiervoor op te geven, is verboden. Dat zei voorzitter A. Castermans van de Commissie Gelijke Behandeling (CBG) maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse emigrantenkleinzoon 'Entrepreneur of the Year'

29 mei 2005 - H. Wayne Huizenga, eigenaar van de Miami Dolphins en oprichter van Blockbuster Entertainment is zaterdagavond gekozen tot de 19e World Entrepreneur of the Year. Huizenga is de enige ondernemer die ooit drie Fortune 500 ondernemingen oprichtte. Hij werd door de jury geroemd voor de consistentie van zijn succes, zijn zelfverzekerde nederigheid en zijn pionierschap naar nieuwe business modellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral vrouwen lezen direct mail

29 mei 2005 - Bij het versturen van direct mail zouden bedrijven er goed aan doen om zich te realiseren dat degene die de aankoopbeslissing neemt, in 80 procent van de gevallen een vrouw is. Bovendien raken vrouwen minder snel geirriteerd door direct mail; het maakt hen nieuwsgierig en verschaft hen nuttige informatie en tips.

 Lees verder...   Reageer
 

Te weinig waardering voor vuilnisman

29 mei 2005 - Nederlanders hebben te weinig waardering voor het werk dat de vuilnisman doet. De helft van de Nederlanders noemt het het meest ondergewaardeerde beroep, zo bleek vrijdag uit een enquête van Amsterdam Rai.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel werknemers liegen tegen hun manager

26 mei 2005 - De meeste kantoorwerknemers hebben wel eens gelogen over een deadline, een smoes verzonnen toen ze te laat waren of wanneer ze een vrije dag wilden opnemen. Uit een Brits onderzoek onder 1500 werknemers komen enkele bizarre smoezen en leugens naar voren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1319 1320 1321 1322 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10