zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ook De Geus achter openbaar maken directiesalarissen

26 mei 2005 - Het is een kwestie van tijd, maar ook in niet beursgenoteerde ondernemeingen zullen de topsalarissen weldra flink gaan stijgen. Minister De Geus van Sociale Zaken steunt het voorstel van de Tweede Kamer dat bedrijven de ondernemingsraad (OR) verplicht moeten informeren over beloningen aan de top.

 Lees verder...   Reageer
 

TomTom morgen naar de beurs

26 mei 2005 - 11.00 uur in de beursnotering. Dat verklaarde een woordvoerder van beursbedrijf Euronext donderdagmiddag. "Als alles goed gaat, gaat de handel in aandelen TomTom vrijdag om 11.00 uur van start", aldus de woordvoerder. "De handel in opties op de aandelen start naar verwachting vervolgens om 11.30 uur."

 Lees verder...   Reageer
 

CWI's leveren slecht werk

26 mei 2005 - Het aantal vacatures dat via de Centra voor Werk en Inkomen wordt vervuld, is sinds de afschaffing van de arbeidsbureaus in 2001 dramatisch gedaald. Toen werden nog minstens vijf op de tien vacatures via arbeidsbureaus vervuld. Dat is nu veel minder.

 Lees verder...   Reageer
 

Oud-DNB-directeur: Hoge prijzen wel het gevolg van de euro

26 mei 2005 - De forse stijging van de prijzen in Nederland hebben wel degelijk te maken met onderwaardering van de gulden ten opzichte van de Duitse mark. Dat zegt oud-directeur Internationale Zaken bij De Nederlandsche Bank (DNB) André Szasz in het tv-programma Zembla.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote stroomstoring dreigt voor Nederland

26 mei 2005 - De groeiende hoeveelheid Duitse windmolens zet steeds meer druk op het elektriciteitsnet in Nederland en Noordwest-Europa. Netwerkbeheerder Tennet voorziet grootschalige stroomuitval als de capaciteit in Duitsland niet wordt uitgebreid. In het afgelopen halfjaar waren er twee crisissituaties waarbij een overaanbod van Duitse windstroom de balans op het Nederlandse stroomtransportnet bedreigde.

 Lees verder...   Reageer
 

Klantenkaarten werken wel degelijk, mits goed gebruikt

25 mei 2005 - Klantenkaarten en loyaliteitsprogramma?s worden vaak verkeerd gebruikt. Ze kunnen vooral retailers meer opleveren dan thans het geval is. Dat stelt Jorna Leenheer, die aan de Universiteit van Tilburg promoveerde op een onderzoek naar loyaliteitsprogramma's.

 Lees verder...   Reageer
 

Management Development wordt nog niet erg serieus genomen

25 mei 2005 - Management Development (MD) moet zich beter profileren. MD geniet als discipline namelijk weinig aanzien, zo blijkt uit onderzoek van de Rotterdam School of Management. Raden van Bestuur en Commissarissen gaan bij benoemingen vaak volledig voorbij aan het advies van de MD-adviseur.

 Lees verder...   Reageer
 

Economie industrielanden groeit minder dan verwacht

25 mei 2005 - De economische groei in de grote industrielanden komt dit jaar ruim lager uit dan was verwacht. De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, raamt de groei in de dertig aangesloten landen nu op 2,6 procent. Dit staat in de Economic Outlook, het rapport dat de OESO tweemaal per jaar opstelt over de economische vooruitzichten.

 Lees verder...   Reageer
 

Administratieve lasten vooral op ondernemers afgewenteld

24 mei 2005 - Nederlandse burgers zijn jaarlijks gezamenlijk ruim 1,2 miljard euro kwijt aan extra kosten voor administratieve lasten. Ze besteden omgerekend 112 miljoen uur per jaar aan het invullen van formulieren en andere verplichte rompslomp. Dat is een hoop geld, maar een schijntje bij de circa 18 miljard die ondernemers jaarlijks aan regels en bureaucratie kwijt zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Kabinet perkt voorkeursbehandeling vrouwen in

24 mei 2005 - Nederlandse werkgevers mogen mannen niet meer uitsluiten bij sollicitatieprocedures. Bij gelijke geschiktheid houden ze wel de mogelijkheid om de voorkeur te geven aan een vrouwelijke kandidaat. Ook kunnen ze vrouwen in het bijzonder uitnodigen om te reageren op een vacature.

 Lees verder...   Reageer
 

Effect van design nu meetbaar gemaakt

24 mei 2005 - BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, introduceert een meetinstrument voor de effecten van design; DesignEffect. Tot voor kort waren de werkelijke effecten van design moeilijk hard te maken. Dat werd extra duidelijk in 2004, toen bij de Effies - ondanks de grote hoeveelheid inzendingen na de toevoeging van design als categorie -geen enkele prijs aan een designcase werd uitgereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB ziet China wel zitten

22 mei 2005 - Voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn en nog veel barrières als het gaat om de handel met China. Toch is het MKB zeer positief over de Chinese markt. ABN Amro hield donderdagavond een inventarisatie over de in januari gehouden handelsmissie naar China.

 Lees verder...   Reageer
 

Nina Brink weer terug op het bestuurderspluche

22 mei 2005 - Nina Brink is weer terug in de top van een beursgenoteerd bedrijf. Uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag van Active 24 blijkt dat Brink een van de negen bestuurders van dat Noorse internetbedrijf bedrijf is. Active 24 ging zes maanden geleden naar de beurs.

 Lees verder...   Reageer
 

Loonkosten in Nederland nog steeds te hoog

22 mei 2005 - Nederland heeft vorig jaar niet optimaal van de sterke wereldhandel kunnen profiteren, doordat de loonkosten hier nog steeds te hoog zijn. Daardoor is de Nederlandse concurrentiepositie tegen de verwachting in verder verslechterd. Minister Zalm van Financien schrijft dat in het financieel jaarverslag van het Rijk over 2004.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1320 1321 1322 1323 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10