zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aannemen van talent op afstand bevordert diversiteit

8 maart 2023 - Remote heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 250 Nederlandse managers met bevoegdheid tot het aannemen van nieuwe collega’s, de zogeheten vacaturehouders. Het Remote Tech Talent rapport onderzoekt de positieve impact die het werven van talent op afstand kan hebben in opkomende markten.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de drie werkenden staat al met één been buiten

7 maart 2023 - Een op de drie werkenden (34 procent) zegt de laatste tijd te twijfelen om over te stappen naar een andere werkgever. Dat blijkt uit de HR-benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1.154 werkenden en 445 HR-professionals. Op dit moment is tien procent van de werkenden al actief op zoek naar een andere baan en bijna de helft van de werkenden (46 procent) is latent werkzoekend: zij kijken niet actief rond, maar staan wel open voor een aantrekkelijk aanbod.
 Lees verder...   Reageer
 

Manieren om niet zakelijk van het net te laden

7 maart 2023 - Je hebt als pionier het grootste gedeelte van je vloot verduurzaamd en stuurt vooral nog stekkersauto’s de weg op. Goed voor het milieu, goed voor de wereld van morgen, goed voor de beeldvorming van het bedrijf. Maar dankzij de energiecrisis lijkt die keuze nu minder goed voor de bedrijfsportemonnee. Want stroom is duur en daarmee ook het laden van je voertuigen.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders in loondienst steeds minder bang om hun baan te verliezen

7 maart 2023 - Van alle lagen van de Nederlandse beroepsbevolking zijn het de 50-plussers in loondienst die het minst bang zijn om hun baan in de komende twaalf maanden te verliezen. Vanaf 2019 is iedereen in loondienst minder bang geworden. In 2022 was nog maar 6,6 procent van de Nederlandse beroepsbevolking bang om in de komende twaalf maanden zijn of haar baan te verliezen.
 Lees verder...   Reageer
 

In een snel veranderde arbeidsmarkt is één vak uitoefenen echt passé

6 maart 2023 - Het begin van het jaar is het moment om te starten met het realiseren van goede voornemens op zowel zakelijk- als privégebied. Uit onderzoek van MobieTrain blijkt dat ondernemers de zakelijke groei van hun medewerkers enorm belangrijk vinden. Scholing van personeel is namelijk prioriteit bij 91 procent van de bedrijven.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft Generatie Z in accepteert economische beperkingen voor duurzamere toekomst

6 maart 2023 - Volgens onderzoek van Dell Technologies is bijna de helft (45 procent) van Generatie Z in Nederland bereid om economische beperkingen op korte termijn te aanvaarden, zoals een lagere groei van het BBP, zodat beleidsmakers kunnen investeren in een langetermijnstrategie die duurzamere groei bevordert.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op zes Nederlanders rijdt ten minste halfuur om voor goedkope(re) benzine

6 maart 2023 - Maar liefst achttien procent van alle Nederlanders is bereid ten minste een half uur om te rijden als ze daardoor goedkoper kunnen tanken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.084 volwassen Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. Ook op andere manieren proberen respondenten te besparen op hun dagelijkse reisbewegingen.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips van Jabra om je gehoor te beschermen

3 maart 2023 - Ben jij een muziekliefhebber? Werk je veel met oordopjes of een headset? Staat het volume vaak net wat hoger dan goed voor je is? Dan ben je niet de enige. Volgens IFPI, de wereldwijde belangenbehartiger van de muziekindustrie, luisterden mensen het afgelopen jaar in diverse landen, waaronder Nederland, gemiddeld zeker twintig uur in de week naar muziek. Daarmee speelt muziek een grote rol in het dagelijks leven van veel mensen.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers moeten in actie komen voor betere mentale gezondheid werknemers

3 maart 2023 -  Werkgeversvereniging AWVN wil een krachtige aanpak van ziekteverzuim als gevolg van mentale klachten. Behalve sterkere overheidsmaatregelen om de krapte op de arbeidsmarkt en daarmee de werkdruk te verlichten, roept de werkgeversvereniging ook vakbonden en werkgevers zelf op om werk te maken van programma's die helpen mentale klachten te voorkomen, zowel in het werk als in het privéleven.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederland aan kop met cyberaanvallen van zowel insiders als outsiders

3 maart 2023 - Proofpoint, Inc presenteert zijn negende jaarlijkse State of the Phish-rapport. Dit rapport bespreekt de nieuwe en traditionele manieren die cybercriminelen gebruiken om bedrijven aan te vallen. Van de Nederlandse bedrijven die vorig jaar het doelwit waren van phishing-aanvallen via e-mail, was 90 procent het slachtoffer van ten minste één succesvolle aanval. In 36 procent van de gevallen leidde dit tot financiële schade.
 Lees verder...   Reageer
 

Wat managers doen versus wat medewerkers ervaren

2 maart 2023 - De ideale leidinggevende is een voorbeeld voor andere medewerkers en biedt ruimte voor ieders inbreng. Diegene geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat iedere medewerker in zijn of haar kracht staat. Helaas gaat het er in de praktijk niet altijd zo aan toe. Er zijn leidinggevenden die meer handelen op basis van controle dan op vertrouwen, maar er zijn ook managers die zelf denken iets anders uit te stralen dan  medewerkers ervaren.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om medewerkers bij te staan in deze tijd van inflatie en stijgende energiekosten

2 maart 2023 - De stijging in kosten van levensonderhoud – zoals energie, eten en benzine – is pijnlijk voelbaar in de portemonnees van velen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn de prijzen voor consumentengoederen en -diensten in 2022 met tien procent gestegen ten opzichte van 2021. In december 2022 bedroeg de inflatie 9,6 procent. Deze ontwikkeling verhoogt de druk op werkgevers om talenten te behouden.
 Lees verder...   Reageer
 

'Jonge manager zorgt voor innovatie en vernieuwing'

2 maart 2023 - Een derde (34 procent) van de werkende Nederlanders stelt dat de kijk van jonge managers* zorgt voor innovatie en vernieuwing binnen organisaties. Dit blijkt uit het Nationaal Managementonderzoek van ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. 21 procent vindt dat jonge managers beter kunnen loslaten dan oudere managers.
 Lees verder...   Reageer
 

Zo toekomstbestendig is jouw (droom)baan

1 maart 2023 - Ook dit jaar zet de krapte op de arbeidsmarkt door: veel werkgevers schreeuwen om nieuw personeel. Toch is deze schaarste niet overal even voelbaar. Voor sommige banen is er (mede) door digitalisering juist een groot overschot aan werknemers. Receptionistes, administratief medewerkers en secretaresses zijn voorbeelden van beroepen die er anno 2023 slecht voor staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 13 14 15 16 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10