zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerker beveelt werkgever niet langer aan

14 maart 2023 - Werkenden zijn ontevreden over arbeidsvoorwaarden en bevelen hun werk niet langer aan bij anderen, dat en meer blijkt uit een jaarlijks representatief onderzoek van onderzoeksbureau InnerVoice onder 550 medewerkers. Medewerkers geven onder andere aan minder tevreden te zijn over hun werkgever dan tijdens de coronaperiode. Positief punt is dat men na de coronaperiode juist wel weer meer zin heeft om te werken en trotser is op het werk dat ze doen.
 Lees verder...   Reageer
 

WA-premie stijgt met bijna tien procent: autobezitters ruim 65 euro duurder uit

14 maart 2023 - De autopremies stijgen ook dit jaar fors. Voor een all-risk en WA beperkt cascoverzekering betaal je gemiddeld zo’n vijf procent (YOY) meer in vergelijking met een jaar geleden. De gemiddelde stijging van de premies is vooral bij een WA-verzekering het grootst, namelijk bijna tien procent (YOY), zo blijkt uit jaarlijks onderzoek* van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.
 Lees verder...   Reageer
 

Hybride werknemers bewegen meer, slapen langer en eten gezonder

14 maart 2023 - Uit recent onderzoek blijkt dat hybride werken leidt tot gezondere werknemers, met meer tijd voor beweging, slaap en gezond eten. Onderzoek van IWG, ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, onder meer dan 2.000 hybride werknemers, toont aan dat de tijdwinst door minder woon-werkverkeer leidt tot meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, betere kookgewoonten, een betere mentale gezondheid en meer slaap.
 Lees verder...   Reageer
 

AI moet omgaan met gendervooroordelen

13 maart 2023 -  Het afgelopen jaar is kunstmatige intelligentie (AI) wereldwijd een gespreksonderwerp aan tafel geworden, dankzij bots als ChatGPT, die het vermogen heeft om levensechte tekst en zelfs computercode samen te stellen. Maar wat gebeurt er als AI verkeerde beslissingen neemt?
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts vijf procent van leidinggevenden in tech is vrouw

13 maart 2023 - Ondanks dat er meer vrouwen hogere managementfuncties bekleden, blijven werkzekerheid en financiële bonussen nog steeds achter in tegenstelling tot mannen. Dat blijkt uit het onderzoek van de TEAM LEWIS Foundation naar de uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een steeds digitalere wereld.
 Lees verder...   Reageer
 

Werken in cybersecurity? Dat zouden meer vrouwen moeten doen

13 maart 2023 -  In de strijd tegen cybercriminaliteit zouden vrouwen zich best meer mogen mengen. Op dit moment bestaat slechts een kwart van het personeel in de cybersecuritybranche uit vrouwen, zo blijkt uit onderzoek van (ISC). Christine Gadsby, Software Security Operations Executive van BlackBerry, vindt dat daar nodig verandering in moet komen. Ze zou graag wat meer vrouwelijke collega’s op de werkvloer zien. 
 Lees verder...   Reageer
 

Hybride werken helpt vrouwelijke medewerkers om voor hogere functies te gaan

10 maart 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwelijke werknemers (53 procent) zegt dat hybride werken hen de mogelijkheid bood te solliciteren naar een hogere functie binnen de eigen organisatie. Zo draagt hybride werken op een positieve manier bij aan het doorbreken van het glazen plafond.
 Lees verder...   Reageer
 

AI & HR: De onthulling van de geheimen van een haat-liefderelatie

10 maart 2023 - Kunstmatige intelligentie (of AI, zoals het vaker wordt genoemd) belooft het werk gemakkelijker, sneller en objectiever te maken. Nu bedrijven tijd hebben kunnen besteden aan het onderzoeken of integreren van deze automatisering in hun dagelijkse routines, blijft de vraag bestaan of AI deze beloften kan waarmaken?  
 Lees verder...   Reageer
 

IT'er houdt meer van zijn werk dan gemiddelde Nederlander

10 maart 2023 - Twee op de vijf IT-professionals zien hun werk als hobby en geeft aan hier ook privétijd aan te spenderen. Dit cijfer wijkt flink af van ander kantoorpersoneel dat niet werkzaam is in de IT, waar slechts 22 procent aangeeft werk als hobby te zien. Sterker nog, meer dan de helft van het overige kantoorpersoneel (52 procent) vindt werken een noodzakelijk kwaad om te kunnen leven. Bij IT-professionals is dat slechts 42 procent.
 Lees verder...   Reageer
 

‘International Women’s Day zou niet nodig moeten zijn’

9 maart 2023 - Steeds meer vrouwen vinden hun weg naar de top van het bedrijfsleven. Toch is gendergelijkheid volgens Séverine Trouillet, Education & Public Sector Senior Director EuroNorth bij Dassault Systèmes, nog steeds geen gegeven. "Bedrijven die hier niet vol op inzetten doen niet alleen vrouwen, maar ook zichzelf en de maatschappij tekort. Eigenlijk is het jammer dat een dag als International Women’s Day nodig is."
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf voorop blijft lopen?

9 maart 2023 - Bedrijven worden geconfronteerd met een sterke cocktail van uitdagingen: van veranderend consumentengedrag en technologie-gedreven marktverstoringen tot de noodzaak om te verduurzamen. Bedrijfsleiders moeten de transformatie van hun bedrijven versnellen. Zo kunnen zij de toekomst van hun bedrijven op hun eigen voorwaarden bepalen.
 Lees verder...   Reageer
 

Minder dan helft werknemers noemt mentale problemen bespreekbaar

9 maart 2023 - Minder dan de helft van de werknemers geeft aan dat mentale problemen, zoals stress en eenzaamheid, bespreekbaar zijn op het werk. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1000 Nederlanders van Workplace Giving, een bedrijf dat programma’s biedt voor vitaliteitsbeleid. Meer dan een op de vier werknemers maakt zich daarbij zorgen om de psychische problemen van collega’s.
 Lees verder...   Reageer
 

Waarom vertrekt jouw personeel?

8 maart 2023 - Organisaties hebben nu nog te weinig oog voor de vertrekredenen van medewerkers, terwijl die kunnen duiden op een gebrek aan inclusie en sociale veiligheid op de werkvloer. Door hier niet naar te vragen in exitgesprekken laten zij kansen liggen om cruciale kennis op te doen over dit thema, blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit Utrecht, SER Diversiteit in Bedrijf en Stichting InclusieNL onder Nederlandse organisaties.
 Lees verder...   Reageer
 

85 procent bedrijfsartsen ziet gezondheidsklachten door nachtwerk

8 maart 2023 - 85 procent van de bedrijfsartsen die met nachtwerk te maken hebben, zien mensen met klachten die veroorzaakt worden door het werken in de nacht. Dat blijkt uit een enquête van het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) onder 213 bedrijfsartsen die klanten hebben met nachtwerk. Nachtwerkers kampen met klachten als slaapproblemen en vermoeidheid.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 12 13 14 15 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10