zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Erasmus Universiteit stijgt op MBA-ranglijst

30 januari 2006 - Het voltijd MBA programma van RSM Erasmus University is geclassificeerd als 24ste van de wereld in de jaarlijkse ranking van The Financial Times die gisteren werd gepubliceerd. Dit betekent een stijging van vijf plaatsen ten opzichte van vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel werknemers lijden aan werkplekallergie

30 januari 2006 - Als werknemers op het werk regelmatig hijgen, hoesten, kortademig worden of druk op de borst voelen, dan bestaat de kans dat ze allergisch zijn voor de werkplek. 15 procent van de Amerikaanse werknemers lijdt in meer of mindere mate aan werkplekallergie. Het komt vooral voor in industriële beroepen.

 Lees verder...   Reageer
 

India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt

29 januari 2006 - Het verplaatsen van IT- en klantenservice activiteiten naar India wordt steeds minder aantrekkelijk. De arbeidsmarkt in het Aziatische land wordt in rap tempo volwassener. Goed personeel is steeds moeilijker te vinden, de lonen stijgen en het vasthouden van werknemers wordt steeds lastiger.

 Lees verder...   1 reactie
 

Consumenten geloven vooral 'gewone mensen'

29 januari 2006 - 'Iemand zoals ik' wordt wereldwijd door opinieleiders genoemd als meest betrouwbare informatiebron, zo blijkt uit de zevende Trust Barometer van Edelman. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder 2.000 opinieleiders in 11 landen. Werden in de voorgaande onderzoeken doktoren en academische experts als meest betrouwbaar genoemd, dit jaar wordt de 'gewone' man als zeer betrouwbaar ervaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Belastingvoordeel leaserijders door fout ministerie

29 januari 2006 - Tienduizenden mensen met een auto van de zaak kunnen profiteren van een foutje van het ministerie van Financiën. Ingebouwde accessoires tellen in 2005 niet meer mee bij het bepalen van de fiscale waarde van de auto. Doordat automobilisten een lagere waarde van hun wagen mogen gebruiken bij de belastingaangifte over 2005, hebben ze een voordeel dat kan oplopen tot een paar honderd euro.

 Lees verder...   1 reactie
 

Organisatiecultuur bepalend voor succes

26 januari 2006 - Een organisatiecultuur die in hoge mate gekenmerkt wordt door aanpassingsvermogen, consistentie, richting en betrokkenheid van medewerkers draagt bij aan meer omzet, productiviteit en aandeelhouderswaarde. Volgens Amerikaans onderzoek van Denison Consulting heeft de organisatiecultuur grote invloed op de bedrijfsresultaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese topmanagers minst optimistisch over economie

26 januari 2006 - Topmanagers wereldwijd hebben meer vertrouwen in de economie dan een halfjaar geleden. Ook in Europa, al zijn de Europese captains of industry wel het minst optimistisch van allemaal. De rasoptimisten zitten in de VS, China en India. Dat blijkt uit de Global Survey of Business Executives van McKinsey.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer productie door prestatiebeloning

26 januari 2006 - Werknemers die bonussen, teampremies of stukloon krijgen, hebben een hogere productiviteit dan werknemers die een gewoon vast loon krijgen. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg onder 2700 organisaties blijkt dat prestatiebeloning leidt tot een hogere productiviteit van maar liefst negen procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers tweeslachtig over ict

25 januari 2006 - Is ICT een manier om de arbeidsproductiviteit te verhogen of het vooral een kostenpost, waarop zoveel mogelijk bezuinigd moet worden? Allebei, stellen managers. Ze zijn er vrij zeker van dat met ICT nog altijd flinke concurrentievoordelen te halen zijn. Maar je bezuinigt er ook lekker gemakkelijk op, want bijna niemand laat een traan als er event géén nieuw, duur automatiseringssysteem wordt ingevoerd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Half miljoen werknemers krijgt verkeerd salaris

25 januari 2006 - Bijna een half miljoen Nederlanders krijgt in januari een verkeerd bedrag op hun bankrekening gestort. Bij het verwerken van het salaris zijn bij ongeveer zeventigduizend bedrijven fouten gemaakt. Dat zegt secretaris fiscale zaken Jurgen Warmerdam van MKB Nederland woensdag in Algemeen Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal personeelsadvertenties flink gestegen

25 januari 2006 - Het aantal personeelsadvertenties is vorig jaar met 19 procent gestegen ten opzichte van 2004. Werkgevers plaatsten in 2005 ruim 925.000 vacatures in Nederlandse kranten, vak- en managementbladen en op internet. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Nielsen Media Research (NMR), een onderdeel van het informatieconcern VNU.

 Lees verder...   Reageer
 

Duizenden werknemers op straat door fraude

24 januari 2006 - Duizenden werknemers verliezen hun baan door fraude en misbruik bij faillissementen. Faillissementsfraude kost jaarlijks tussen de 7000 en 7500 werknemers hun arbeidsplaats. Die schatting staat in een onderzoek dat minister Donner van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorhumor even flauw als onvermijdelijk

24 januari 2006 - Slechts de helft van de personeelsfeestjes wordt door kantoormedewerkers als leuk ervaren. Drie procent van de mensen met een kantoorbaan heeft een vissekom op zijn bureau staan en 21 procent speelt wel eens computerspelletjes tijdens het werk. En kantoorgrappen zijn nog steeds even flauw als onvermijdelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsadvertentie vaak in strijd met wet

24 januari 2006 - Gezocht: een administratief medewerker tussen de 25 en 35 jaar. Een personeelsadvertentie die je overal zou kunnen tegenkomen, maar hij is wel in strijd met de wet. Want sinds mei 2004 mogen werkgevers bij het aanbieden van functies geen onderscheid maken op grond van leeftijd, tenzij daar een goede reden voor is.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1290 1291 1292 1293 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10