zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Directeuren pessimistisch over economie

17 januari 2006 - Directeuren van Nederlandse bedrijven zijn niet erg enthousiast over de stand van de economie. Van de zeshonderd ondervraagden noemt 72 procent de economie in dit land kwakkelend of ziek. Dat blijkt uit de Bedrijfsbarometer van Ernst & Young, die dinsdag is gepubliceerd. De managers zien wel herstel, al verwachten ze dit jaar een maar een magere groei.

 Lees verder...   Reageer
 

Rollenspel steeds populairder bij sollicitaties

16 januari 2006 - Werkgevers maken steeds vaker gebruik van nagebootste werksituaties om sollicitanten te testen. De kandidaten nemen deel aan een rollenspel en krijgen tijdens een gesimuleerde werkdag het ene na het andere probleem voor hun kiezen. Daarmee kan beter dan met een gesprek alleen worden beslist of een sollicitant geschikt is voor de functie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Managers zijn gelukkiger dan niet-managers

16 januari 2006 - Senior en topmanagers hebben het goed. Ze hebben financieel meestal niks te klagen en gaan fluitend naar hun werk. Uit een wereldwijd onderzoek onder 294.000 werknemers, van wie 2.400 managers, blijkt dat leidinggevenden veel gelukkiger in hun baan zijn dan niet-managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Versoepeling ontslagrecht weer vertraagd

16 januari 2006 - Minister De Geus van Sociale Zaken komt terug op zijn voorstel om werkgevers en vakbonden de mogelijkheid te bieden zelf in cao's ontslagcriteria te bepalen. Hij is bang dat dat ten koste gaat van de positie van ouderen op de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevende machteloos bij gevolgen van conflicten

15 januari 2006 - Conflicten op het werk veroorzaken veel stress en een verminderd welbevinden bij werknemers. Dat leidt tot meer verzuim, verminderde prestaties en meer uitstroom. Managers kunnen weinig doen tegen deze negatieve gevolgen. Passief toekijken is echter ook geen optie.

 Lees verder...   Reageer
 

HRM'ers weten bedroevend weinig

15 januari 2006 - Wat zijn de kosten van werving en selectie? Hoeveel werknemers werken er in de organisatie? Wat is het gemiddelde ziekteverzuim? Wat is de gemiddelde omzet per werknemer? Vraag het niet aan de HRM-professional, want die weet het niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers ontslaan veroorzaakt slapeloze nachten

15 januari 2006 - Het ontslaan van medewerkers heeft grote impact op de managers die het slechte nieuws moeten brengen. Volgens onderzoek van het interimmanagement bureau Alexander Hughes (AHIM) heeft een derde van alle managers er slapeloze nachten van als bij een reorganisatie werknemers de deur moet worden gewezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote verschillen in Europese leiderschapsstijlen

12 januari 2006 - Franse topmanagers zijn autocratisch en dulden geen tegenspraak, Britse bazen houden van debat en Duitse leiders zijn sociaal betrokken. Dat zijn in een notendop de verschillen in leiderschapstijlen in de drie grootste landen van de Europese Unie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Populariteit werkgevers wordt bepaald door imago

12 januari 2006 - De populariteit van werkgevers wordt niet zozeer bepaald door goede arbeidsvoorwaarden en een leuke werkplek, maar vooral door het algemene imago. Dat imago was in 2005, net als in 2004, het best bij Philips, dat zich de meest favoriete werkgever van Nederland mag noemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen hebben weer vertrouwen in arbeidsmarkt

12 januari 2006 - In het vierde kwartaal van 2005 is het arbeidsmarktvertrouwen gestegen. Met name mannen hebben ten opzichte van het derde kwartaal van 2005 meer vertrouwen gekregen in hun arbeidsmarktpositie. Dit blijkt uit de arbeidsmarktvertrouwensindex van Intelligence Group en SEO Economisch Onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote werkgevers bieden betere balans werk/privé

12 januari 2006 - Wie een gelukkig leven op het werk wil en een goede balans in werk en privétijd, kan het beste bij een grote onderneming gaan werken, die veel aandacht heeft voor people management. Uit onderzoek van het Centre for Econonomic Performances blijkt dat grote werkgevers meer faciliteiten bieden om werk en privé te combineren.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten houden van een gevarieerd aanbod

12 januari 2006 - Consumenten hebben in de winkel het liefst een gevarieerd assortiment aan artikelen dan een klein assortiment. Dat geldt voor zowel eenvoudige producten, zoals chips, als complexe producten, zoals digitale camera's. Onderzoekster Eline de Vries promveert er 20 januari op aan de Erasmus Universiteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementgoeroes van 2005

12 januari 2006 - Michael Porter is de meest invloedrijke managementdenker van dit moment, aldus The Thinkers 50, een tweejaarlijkse peiling. Hij volgt daarmee Peter Drucker op, die vorig jaar overleed. Drucker gold tot dan toe jarenlang en onbetwist als belangrijkste managementdenker.

 Lees verder...   Reageer
 

CNV wil betere managers

10 januari 2006 - Volgens CNV-voorzitter René Paas laat de kwaliteit van leidinggevenden in Nederland te wensen over. "Slechte chefs zijn een nationaal probleem. Tot nu zijn ze geen brandpunt in onze activiteiten. Dat gaan we veranderen: goede en slechte bazen krijgen van ons het komende jaar de aandacht die ze verdienen," aldus Paas in zijn nieuwjaarstoespraak.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1292 1293 1294 1295 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10