zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Opleiden personeel is rendabel

23 januari 2006 - Bedrijven die het personeel goed opleiden, presteren beter dan bedrijven die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse werkgeversorganisatie EEF onder industriële bedrijven. Naarmate personeel beter is opgeleid, nemen productiviteit en winstgevendheid toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle PerfectDraft verkozen tot marketingflop van 2005

23 januari 2006 - Marketeers zijn maar moeilijk te volgen. De introductie van de thuistap PerfectDraft van Philips en brouwerij InBev verkozen zij als de slechtste productintroductie van 2005. Dat terwijl de verkoop boven verwachting is. Dat zegt althans marketingmanager René Bergmans op Marketing Online.

 Lees verder...   Reageer
 

RSI ontstaat vooral door psychosociale factoren

23 januari 2006 - De invloed van psychosociale omstandigheden op RSI-klachten, zoals werkdruk en de steun van collega's, is veel groter dan verwacht. RSI (pijn aan nek, schouders, ellebogen, armen, polsen of handen) wordt maar in beperkte mate verzoorzaakt door fysieke factoren. Dat blijkt uit onderzoek van Swenneke van den Heuvel, waarop ze woensdag promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topbestuurders verdienen weer geld met opties

22 januari 2006 - Bestuurders van Nederlandse ondernemingen verdienden in 2005 34 miljoen euro met het verzilveren van hun opties. De rechten om tegen een vooraf bepaalde prijs aandelen in het eigen bedrijf te kopen, maken weer vaker deel uit van het beloningspakket van bestuurders. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant zaterdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Bureauontbijt rukt op

22 januari 2006 - Steeds meer mensen leven zo gehaast dat ze niet meer toekomen aan een rustig ontbijt thuis. Ze eten hun eerste boterhammetje op het werk. Vooral advocaten, IT-managers en projectmanagers proberen zo wat tijd in te halen die ze kwijt zijn met de zorg voor de kinderen of om 's ochtends de wekker wat later te kunnen zetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Eenderde werknemers vindt bedrijfstraining tijdverspilling

22 januari 2006 - Voor eenderde van de werknemers was de laatst gevolgde training een welkome afwisseling van het werk, maar verder tijdverspilling. 12 procent van de werknemers spreekt zelfs van totale vespilling. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van het consultancybureau Hudson onder 1674 werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers luisteren slecht naar consumenten bij innovatie

19 januari 2006 - Door de hoge mate van concurrentie in de levensmiddelenbranche worden innovatietrajecten steeds korter en wordt de slagingskans van een nieuw product steeds minder ondezocht. In plaats daarvan worden liever succesvolle concepten in een ander jasje gegoten. En áls men al consumentenonderzoek doet, dan vaak te laat, namelijk wanneer er eigenlijk 'geen weg terug' meer is.

 Lees verder...   Reageer
 

Met een post-it krijgt u sneller wat gedaan

19 januari 2006 - Om sneller iets gedaan te krijgen van een collega of klant, is het raadzaam op uw verzoek een post-it briefje te plakken. Brieven die voorzien zijn van het bekende gele memobriefje worden veel sneller beantwoord dan die zonder. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Randy Garner in het maandblad Psychologie deze maand.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal werkzoekenden voor het eerst weer gedaald

19 januari 2006 - Voor het eerst sinds 2000 is het aantal niet-werkende werkzoekenden gedaald ten opzichte van het vorige jaar. Eind 2005 stonden 671.477 niet-werkende werkzoekenden bij CWI ingeschreven, 20.733 minder dan eind 2004. Dat is een daling van drie procent.

 Lees verder...   Reageer
 

MBA op een bierviltje

18 januari 2006 - Het kan altijd gekker: na de MBA op afstand, de mini-MBA's, en de laatste vondst, een MBA in één dag, lanceert Guido Thys de ultiem overtreffende trap: de Bierviltjes-MBA. Het is zijn ludieke antwoord op de sterk aan inflatie onderhevige titel Master of Business Administration. Ooit een sterk merk, nu een weggeefartikel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Managers regelmatig beneveld op het werk

18 januari 2006 - Van alle werknemers in de Verenigde Staten is vijftien procent wel eens onder invloed van alchohol. Bij managers is dat percentage hoger dan bij niet-managers. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.000 werknemers in verschillende beroepen. Volgens professor Michael R. Frone, één van de onderzoekers, zijn mensen in verantwoordelijke functies vatbaarder voor alcoholgebruik.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren gunnen Balkenende verdubbeling salaris

18 januari 2006 - Nederlandse directeuren vinden dat een minister-president (veel) te weinig verdient. Uit het onderzoek Directeur en Politiek van het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, blijkt dat 97 procent van de Nederlandse directeuren vindt dat de premier meer behoort te verdienen. Zeker het dubbele, volgens de meesten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Directeuren emailen zelf, maar delegeren boeken van een reis

17 januari 2006 - Europese topmanagers zitten niet in een ivoren toren. De tijden dat de directiesecretaresse in steno de één na de andere brief kwam optekenen zijn voorbij. Europese directeuren handelen in overgrote meerderheid zelf hun email af. Voor het boeken van een zakenreis, schakelen ze wel de assistente in.

 Lees verder...   Reageer
 

Medewerkers worden om de elf minuten gestoord

17 januari 2006 - Kantoormedewerkers verliezen veel productiviteit doordat ze voortdurend gestoord worden. Ze worden afgeleid door een email, een telefoontje of een tik op de schouder van een collega. Opgeteld worden medewerkers gemiddeld elke elf minuten gestoord voor het een of ander. Soms gebeurt dit in zo sterke mate dat het tot ziekteverschijnselen leidt.

 Lees verder...   6 reacties
 
< vorige 1291 1292 1293 1294 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10