zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Placebo-effecten in marketing

10 januari 2006 - Uit allerlei eerder onderzoek is bekend dat overtuigingen en verwachtingen de ervaring kleuren. Zo smaakt een drankje beter als het etiket van een favoriet merk erop zit, smaakt vlees waar op staat '75 procent vetvrij' beter dan vlees waar op staat 'bevat 25 procent vet', en wordt de kwaliteit van een duurder betaald product als hoger beoordeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werknemers wil andere werktijden

10 januari 2006 - Ongeveer een kwart van de werknemers in Nederland wil de wekelijkse arbeidsduur aanpassen. Werknemers willen vooral minder uren gaan werken. Maar in de praktijk komt daar weinig van terecht, vooral bij mannen. Vrouwen passen hun arbeidstijden wel aan aan de levensfase waarin ze zich bevinden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Peter Elverding (DSM) Topman van het Jaar 2005 (video)

10 januari 2006 - Peter Elverding, bestuursvoorzitter van DSM, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2005. Hij ontving de bijbehorende award uit handen van Gerard Kleisterlee van Philips, de winnaar van 2004. Naast Elverding waren genomineerd: Rijkman Groenink (ABN Amro), Michel Tilmant (ING), Jan Aalberts (Aalberts Industries) en Jeroen van der Veer (Shell). De uitreiking vond plaats tijdens het Nationale Management Diner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie had Topman van 2005 moeten worden volgens Elverding? (audio)

10 januari 2006 - Managersonline.nl was de eerste om Peter Elverding (DSM) te feliciteren met zijn uitverkiezing tot Topman van het Jaar 2005. Maar een brandende vraag was: had hij er op gerekend? Of had hij een andere winnaar verwacht? Natuurlijk had hij iemand anders verwacht.

 Lees verder...   Reageer
 

'Rol van de manager is uitgespeeld' (audio)

10 januari 2006 - De rol van de manager is allang uitgespeeld. ICT-toepassingen zijn beter dan managers in staat om berichten van boven naar beneden en andersom door te geven. Dat vindt Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, thans miljardair en nummer vijf op de Quote-500.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren om creatiever te worden

8 januari 2006 - Creativiteit wordt steeds belangrijker als managementeigenschap. Maar slechts één op de tien volwassenen vindt zichzelf een creatieveling. Gelukkig zijn er zijn methodes om creatiever te worden, aldus de Amerikaanse psycholoog Robert Epstein. Hij noemt vier manieren om creativiteit aan te wakkeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Topverkopers moeten vooral goed kunnen luisteren

8 januari 2006 - Luistervaardigheid gaat boven inhoudelijke kennis en overtuigingskracht en is de belangrijkste vereiste eigenschap van een verkoper. Dat vinden verkopers zelf in elk geval, zo blijkt uit een peiling van werving- en selectiebureau Cobben & van Tulder onder marketing- en salesprofessionals.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw fenomeen: regulatory management

8 januari 2006 - Een bedrijf kan de interne organisatie nog zo goed inrichten, op nieuwe wetgeving – al dan niet in de waan van de dag door politici opgesteld – valt geen beleid uit te stippelen. Of toch wel? Adepten van regulatory management (reguleringsmanagement) stellen: bedrijven kunnen slim anticiperen op nieuwe wetten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen lopen salarisachterstand in

5 januari 2006 - Vrouwen lijken de achterstand in hun salaris ten opzichte van mannen in te lopen. Dat blijkt uit de Loopbaan Enquête 2005 van Intermediair. Uit het onderzoek onder ruim 7000 hoogopgeleiden komt naar voren dat de lonen van vrouwen in de IT-sector vorig jaar met 5,5 procent stegen, tegenover 3,8 procent bij de mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Gepensioneerden willen na achttien maanden weer aan de slag

5 januari 2006 - Over de vergrijzing hoeven we ons niet al te veel zorgen maken. Ook al gaan er steeds meer mensen met pensioen, na een maand of achttien staan ze al weer te popelen om aan het werk te gaan. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek in opdracht van pensioenverzekeraar Putnam Investments.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse managers meest optimistisch over 2006

5 januari 2006 - In vergelijking met vorig jaar verwachten vooral Nederlandse managers (58 procent) een verbetering van de resultaten van het eigen bedrijf. Nederlandse topmanagers zijn daarmee optimistischer dan hun Europese collega's, hoewel de teneur ook in de rest van Europa redelijk positief is.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer vrouwen aan het werk

4 januari 2006 - Het aantal werkende vrouwen is verder toegenomen in de Europese Unie. Het verschil met de mannen wordt alsmaar kleiner, aldus het Europees statistisch bureau Eurostat woensdag. Van de vrouwen in de EU heeft 56,3 pocent een baan, tegen 71,2 procent van de mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Potentieel parttimers blijft vaak onbenut

4 januari 2006 - Onderzoek naar de motivatie en tevredenheid van Nederlandse medewerkers laat zien dat parttimers meer voldoening uit hun werk halen dan fulltimers. Maar organisaties spelen hier in hun HR beleid nauwelijks op in. Dat meldt Effectory, een bureau dat de tevredenheid van medewerkers in organisaties onderzoekt.

 Lees verder...   Reageer
 

Fiscus bij aangifte extra alert op bijverdiensten

4 januari 2006 - De Belastingdienst let bij de aangifte inkomstenbelasting dit jaar extra op bijverdiensten. Mensen die naast hun reguliere baan wat bij verdienen als bijvoorbeeld freelancer, adviseur, artiest of sporter kunnen daardoor een bovengemiddelde belangstelling van de inspecteur verwachten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1293 1294 1295 1296 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10