zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CEO's zijn creatief maar ook chaotisch

19 februari 2006 - Welke karaktereigenschappen zijn typerend voor een CEO? Volgens een recent onderzoek onderscheiden Amerikaanse directeuren zich met name van anderen door hun creativiteit. Goed organiseren kunnen CEO's niet - daar hebben ze de managementlaag er direct onder voor nodig.

 Lees verder...   Reageer
 

Zalm: te hoge OZB niet betalen

19 februari 2006 - Voor dit jaar hebben 62 gemeenten hogere tarieven voor de onroerendezaakbelasting (OZB) vastgesteld dan wettelijk is toegestaan. Minister Zalm (Financiën) roept de burgers in die gemeenten op de OZB nog niet te betalen. "Het is mijn taak als minister om de belastingbetaler te beschermen," zei Zalm zondag in het tv-programma Buitenhof.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder winstwaarschuwingen in 2005

16 februari 2006 - Beursgenoteerde hebben in 2005 meer en bovendien exactere omzet- en winstprognoses afgegeven dan het jaar ervoor. Het aantal winstwaarschuwingen nam verder af. Dit blijkt uit het kwartaalonderzoek naar prognoses en winstwaarschuwingen van Ernst & Young.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werknemers luier dan Poolse

16 februari 2006 - Polen zijn voor werkgevers aantrekkelijker dan Nederlanders omdat ze veel harder werken en maar liefst een derde productiever. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Daarover bericht RTL Nieuws.

 Lees verder...   Reageer
 

Unilever vindt tv-reclame te goedkoop

16 februari 2006 - Unilever, de grootste adverteerder van Nederland, vindt reclamezendtijd op tv te goedkoop. Media director Harry Dekker zegt in de interne Unilever-uitgave Op eigen terrein: 'Reclamezendtijd is zo goedkoop, dat de bodem volgens mij is bereikt. De prijzen voor reclamezendtijd kunnen niet verder dalen, want dan komt de kwaliteit van de netten in gevaar.'

 Lees verder...   Reageer
 

Aanzien financieel manager verbeterd

15 februari 2006 - Door het veeleisender worden van de financiële rapportage is de positie van de financieel manager verbeterd. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek uitgevoerd door Robert Half Management Resources in elf landen bij 1765 internationale financieel managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste werknemers kennen bedrijfsstrategie niet

15 februari 2006 - "Waar ben ik mee bezig?" Die vraag lijken veel Amerikaanse werknemers zich te stellen. Tweederde van de werknemers weet niet wat de bedrijfsstrategie van zijn werkgever is of begrijpt deze niet. Daardoor zijn ze minder betrokken bij hun werk. Dat blijkt uit een onderzoek bij 336 Amerikaanse organisaties door Right Management Consultants.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven onvoldoende voorbereid op uitbraak vogelgriep

15 februari 2006 - Het Nederlandse bedrijfsleven is onvoldoende voorbereid op een mogelijke pandemie. Dit blijkt uit een inventarisatie van Marsh, 's werelds grootste risicomanagement specialist. Slechts een gering percentage van de bedrijven heeft de juiste voorbereidingen getroffen op het gebied van business continuïteitsplanning.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische groei eurozone valt terug

14 februari 2006 - De economie in de twaalf eurolanden is in de laatste drie maanden van vorig jaar met 0,3 procent gegroeid op kwartaalbasis. In het derde kwartaal was de groei nog 0,6 procent, zo blijkt uit de eerste ramingen dinsdag van bureau Eurostat. In Nederland was de groei hoger dan gemiddeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggeven aan de generatie Y

14 februari 2006 - Als manager heeft u speciale vaardigheden nodig om goed leiding te geven aan generatie Y - ook wel de millennium generatie genoemd. De beste manier om 20-plussers uw bedrijf uit te jagen is om negen uur aan de poort te staan, nooit te evalueren, nooit bonussen te geven en vooral: weinig carrièrekansen te bieden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Emotie alleen verkoopt niet

14 februari 2006 - Marketeers spelen graag in op de emoties van de potentiële koper. Met recht, want dat de factor 'gevoel' een doorslaggevende rol speelt bij marketingcommunicatie valt niet te ontkennen. De kunst is echter om de emoties die een merk oproept ook economisch functioneel te maken door ze te onderbouwen met harde feiten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemerstevredenheid goed voor beurskoers

13 februari 2006 - Bedrijven met gemotiveerde en tevreden werknemers presteren beter op de aandelenbeurs dan bedrijven met een gemiddelde of lage medewerkerstevredenheid. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van onderzoeksbureau Sirota, waarin 24 bedrijven met elkaar werden vergeleken.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven recruteren managementtalent via studiebeurzen

13 februari 2006 - De Nyenrode Business Universiteit heeft in vijf maanden tijd geld bij elkaar gebracht voor zestig studiebeurzen. De zakenuniversiteit biedt op deze manier studenten een kans om met deze beurs hun Master Bedrijfskunde of MBA te halen. Bedrijven zien het sponsoren van een studiebeurs als een alternatieve vorm van recruitment.

 Lees verder...   Reageer
 

Topbestuurders moeten solliciteren

13 februari 2006 - Topbenoemingen in het openbaar bestuur moeten uit de sfeer van achterkamertjespolitiek gehaald worden. De manier waarop die benoemingen nu worden voorbereid, is 'schimmig, zonder duidelijkheid over de eisen die aan kandidaten worden gesteld'.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1287 1288 1289 1290 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10