zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Merkwaarde 'Holland' is geld waard

26 februari 2006 - De merkwaarde van Nederland bedraagt 792 miljard dollar (664 miljard euro). Als 'Holland' een merk zou zijn, zou dit daarmee de tiende plaats innemen van waardevolste landennamen. Dat bleek donderdag uit de vierde Anholt Landen Merken Index van onderzoeksbureau Global Market Insite.
 Lees verder...   Reageer
 

Merk 'Holland' goed voor 792 miljard dollar

23 februari 2006 - De merkwaarde van Nederland bedraagt 792 miljard dollar (664 miljard euro). Als 'Holland' een merk zou zijn, zou dit daarmee de tiende plaats innemen van waardevolste landennamen. Dat bleek donderdag uit de vierde Anholt Landen Merken Index van onderzoeksbureau Global Market Insite.

 Lees verder...   Reageer
 

'Mentale röntgenfoto' voorspelt burnout

23 februari 2006 - Het Hoofddorpse bedrijf Cheprion heeft een simpele methode ontwikkeld om stress bij werknemers te meten. Na anderhalf uur met een elektrode om de vinger en een band om de ribben heeft de werknemer bovendien een burnout-prognose. Bij deze zogenaamde biofeedback-methode worden de ademhaling, hartfrequentie en hersengolven van de proefpersoon gemeten.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 succesfactoren om carrière te maken

23 februari 2006 - Managers zijn harde werkers, aardig en vakkundig. Echter, over de coachende, motiverende en leidinggevende capaciteiten zijn hun medewerkers een stuk minder te spreken. Meer dan een kwart van de respondenten geeft zijn manager hier een onvoldoende voor. Dit blijkt uit de nieuwste Ormit Carrière Barometer.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheidssteun goed voor innovatie, overheidsbemoeienis niet

22 februari 2006 - Ondernemingen op het terrein van biotechnologie opereren in een radicaal-innovatief marktsegment dat gekenmerkt wordt door grote financiële risico's. De kans dat deze innovatieve bedrijven een succes worden is sterk afhankelijk van de overheid. Overheidssteun werkt positief, overheidsbemoeienis niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren komen te weinig op de werkvloer

22 februari 2006 - Het wordt weer tijd voor management by walking around. Als het aan Britse werknemers ligt, mag de de hoogste baas zich namelijk wel wat vaker op de werkvloer laten zien. Hij brengt teveel tijd door in de directiekamer en te weinig met zijn personeel. Ongeveer de helft van de werknemers heeft nog nooit met de directeur gesproken.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier jaar cel voor frauderende Aegon-directeur

22 februari 2006 - Een voormalig directeur van Aegon heeft een celstraf van vier jaar gekregen. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde de gewezen financieel directeur P.V. woensdag tot deze straf wegens een miljoenenfraude. Zijn compaan H.T. kreeg een celstraf van 3,5 jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Snijden in middenmanagement onverstandig

21 februari 2006 - Snijden in het middenmanagement van organisaties om daarmee kosten te besparen is een onverstandige keuze. De arbeidsproductiviteit van werknemers zal daardoor sterk afnemen. Dat stellen onderzoekers van de DeGroote School of Business, onderdeel van de Canadese McMaster University in de Academy of Management Journal.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-managers willen af van kostenpost-imago

21 februari 2006 - Europese CIO's (chief information officers) en IT-managers willen hun rol van beheerders van de bedrijfsinfrastructuur uitbouwen naar een meer strategische, businessgerichte rol. Dit blijkt uit het Europees CIO-onderzoek - visies op de toekomst van IT, dat Capgemini uitvoerde onder 161 CIO's uit twaalf Europese landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Groot tekort aan vaklieden

21 februari 2006 - Drie op de tien werkgevers in Nederland hebben moeite met het invullen van vacatures. Wereldwijd heeft 40 procent van de werkgevers problemen met het vinden van geschikte werknemers. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek door uitzendconcern Manpower onder bijna 33.000 werkgevers in 23 landen en regio's.

 Lees verder...   Reageer
 

Functie CFO veel zwaarder geworden

20 februari 2006 - De functie van financieel directeuren of CFO is aanzienlijk zwaarder geworden door de Amerikaanse Sarbanes-Oxley wetgeving, de veel strengere internationale versie van de code-Tabaksblat. Door deze wetgeving kan de Raad van Bestuur onder andere persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de juistheid van de jaarcijfers.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven minder vaak slachtoffer criminaliteit

20 februari 2006 - Bedrijven in Nederland zijn het afgelopen jaar minder vaak slachtoffer geworden van criminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Het totale schadebedrag is voor het bedrijfsleven met tien procent gedaald tot 619 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

OZB blijkt toch niet te hoog

20 februari 2006 - Het aantal gemeenten dat te hoge OZB-tarieven hanteert is hoogstwaarschijnlijk veel minder groot dan eerder aangenomen. Bovendien ziet het er naar uit dat meer gemeenten ontheffing van de provincie hebben gekregen dan bekend was. Minister Zalm beweerde zondag nog dat 62 gemeenten een te hoge OZB heffen.

 Lees verder...   Reageer
 

Facelift om hogerop te komen

19 februari 2006 - Steeds meer mensen ondergaan plastische chirurgie om carrière te maken. Van 2000 tot 2004 steeg het aantal cosmetische ingrepen in de VS met 34 procent. In 2004 gaf 22 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen aan de ingreep om carrièreredenen te laten verrichten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1286 1287 1288 1289 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10