zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Houdbaarheidsduur ceo's weer korter

12 februari 2006 - Na een tijdelijke kentering in 2003, is de houdbaarheid van bestuursvoorzitters de laatste twee jaar weer aanzienlijk bekort. Bij respectievelijk 16 en 18 procent van de 200 grootste Amerikaanse ondernemingen werd in 2004 en 2005 de ceo vervangen. De uitgezwaaide topmanagers konden wel rekenen op een goudgerande vertrekpremie.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrijgezellen hebben massaal affaires op de werkvloer

12 februari 2006 - De werkvloer is behalve een ideale ontmoetingsplaats ook een perfect broeinest voor nieuwe, vaak geheime, relaties. Gevoelens van liefde en lust tieren welig en collega's knopen zeer frequent heimelijke verhoudingen met elkaar aan. Dat blijkt uit een recent gehouden onderzoek door online magazine Singlessite.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

MegaJobs begint vacaturesite voor veertig plussers

12 februari 2006 - De vacaturesite MegaJobs heeft een speciale doelgroepsite voor veertig plussers gelanceerd, Proven Professionals. De vacaturebank wil hiermee naar eigen zeggen de positieve aspecten van oudere werknemers belichten.

 Lees verder...   Reageer
 

Schrappen in A-merken onverstandig

9 februari 2006 - Winkeliers moeten voorzichtig zijn bij het verminderen van hun assortiment en het boycotten van merken. Vooral het schrappen van A-merken leidt tot boze reacties bij klanten. Minder bekende merken uit het schap halen kan niet zoveel kwaad. Dat maakt het de klant bovendien gemakkelijker om te kiezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitbesteden en innoveren kunnen samen gaan

9 februari 2006 - Het veel gehoorde pleidooi om het Nederlandse bedrijfsleven zich meer te laten richten op kennis en innovatie is deels achterhaald, of in ieder geval niet exact genoeg. Dit stelt prof.dr. Finn Wynstra in zijn oratie Inkoop, Leveranciers en Innovatie: Van VOC tot Space Shuttle.

 Lees verder...   Reageer
 

RSI en stress kosten zes miljard euro

9 februari 2006 - Stress en RSI door het werk zijn grote veroorzakers van gezondheidsklachten. Jaarlijks meldt twee tot vier procent van de werknemers zich ziek vanwege stress op het werk. Vijftien procent krijgt door het werk klachten aan arm, nek of schouder, die tot beperkingen leiden. De jaarlijkse kosten worden in totaal op zes miljard euro geschat. Dat moet omlaag, vindt staatssecretaris Van Hoof.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitzendkrachten zijn tevreden en gemotiveerd

8 februari 2006 - Ruim 70 procent van de uitzendkrachten gaat met plezier naar zijn werk. En meer dan de helft is trots op het werk dat ze doen. Daarnaast heeft ruim tweederde van de ondervraagde uitzendkrachten het gevoel gewaardeerd te worden door de opdrachtgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Directieverslag dwingt bedrijven kleur te bekennen

8 februari 2006 - Nederlandse bedrijven moeten dit jaar maatschappelijk kleur gaan bekennen. De wet verplicht ondernemingen om in het directieverslag over 2005 een belangrijke plaats in te ruimen voor niet-financiële informatie. Belangrijke gegevens over maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan daarmee een vast onderdeel vormen van de informatie aan beleggers.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips voor een ijzersterke toespraak

8 februari 2006 - Veel mensen hebben moeite om voor een groep het woord te voeren. De grootste angst is om een black-out te krijgen tijdens het spreken. Dit heeft allemaal te maken met extreme nervositeit, die de toespraak bij voorbaat al om zeep zou helpen. Met een goede voorbereiding en veel oefening is die nervositeit echter niet nodig.

 Lees verder...   Reageer
 

75 plekken beschikbaar voor Chinese MBA

7 februari 2006 - De Tsinghua Universiteit in Beijing, één van de beste universiteiten van China, biedt samen met de Universiteit van Amsterdam een Executive Masters opleiding aan voor 300 managers, waarvan 75 uit Nederland. De opleiding krijgt een olympisch tintje in verband met de Olympische Spelen van 2008. De opleiding kost 45.000 euro, exclusief reis- en verblijfkosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers kunnen geld besparen met gezondheidspreventie

7 februari 2006 - Werkgevers halen onvoldoende profijt uit gezondheidsprogramma's voor werknemers. Uit een studie in de American Journal of Health Promotion blijkt dat de opbrengsten van dergelijke programma's de kosten ruimschoots overtreffen. Toch wagen maar weinig bedrijven zich aan gezondheidsbevordering.

 Lees verder...   Reageer
 

Overwerkers en carrièreplanners komen niet aan de top

7 februari 2006 - Wie de top wil bereiken in organisaties, moet kansen grijpen en vooraf niet teveel nadenken over zijn carrière. Ook veel overuren draaien helpt niet bepaald om promotie te maken. Dat blijkt uit het gisteren verschenen boek Op naar de top van Jeroen Bertrams. In het boek geven diverse Nederlandse topmanagers hun visie op management en leiderschap.

 Lees verder...   1 reactie
 

Korting of zegeltjes?

6 februari 2006 - Uit onderzoek van MarketResponse blijkt dat bij een korting in de supermarkt van 6 procent of meer consumenten liever voor directe korting kiezen dan voor spaarpunten. Bij een korting in de supermarkt van 4 procent kiest echter 50 procent van de consumenten voor spaarpunten en nog maar 44 procent voor een directe korting.

 Lees verder...   Reageer
 

Parttime werk niet altijd goed voor balans werk/privé

6 februari 2006 - Parttime werk en flexibele werktijden houden het gevaar in zich dat werknemers op het werk meer bezig zijn met thuis. Psychologe Karen van Rijswijk stelt in haar proefschrift dat aangepaste werktijden waarschijnlijk de werk-thuisbalans alleen verbeteren als de tijden afgestemd zijn op de persoonlijke behoeften.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1288 1289 1290 1291 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10