zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leidinggeven aan de generatie Y

14 februari 2006 - Als manager heeft u speciale vaardigheden nodig om goed leiding te geven aan generatie Y - ook wel de millennium generatie genoemd. De beste manier om 20-plussers uw bedrijf uit te jagen is om negen uur aan de poort te staan, nooit te evalueren, nooit bonussen te geven en vooral: weinig carričrekansen te bieden.

Deze resultaten komen uit het arbeidsmarktonderzoek van financieel uitzendbureau Accountemps.Flexibiliteit
Mensen die geboren zijn na 1980 (generatie Y) willen vooral flexibiliteit in hun functie: op de arbeidsmarkt worden ze vooral gemotiveerd door flexibele uren (36 procent), regelmatige evaluatiegesprekken en bonussen. Deze generatie hunkert naar flexibiliteit en continue toetsing.

Loopbaanprogramma
In Nederland vinden jonge werknemers een loopbaanprogramma (37 procent) iets belangrijker dan flexibele uren (31 procent). Zaken als zekerheid (0 procent), een goed pensioenplan (0 procent) en een goede werkomgeving (0 procent) zijn minder belangrijk voor hen. De ondervraagen vinden carričre maken erg belangrijk. Bij gebrek aan carričreontwikkeling is generatie Y vertrokken. 50 procent - en in Nederland zelfs 51 procent - geeft aan dit de belangrijkste reden te vinden om een bedrijf te verlaten.

Website
De generatie Y maakt veel gebruik van internet en oriënteert zich voor de eigen carričre vooral online. Om twintigers te werven is de inzet van een informatieve website dan ook aan te bevelen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
A  |   | 
2-12-2008
 | 
10:46 uur
Naast aandacht voor de generatie Y lijkt het mij ook zinvol om de generatiekloof tussen generatie Y enerzijds en generatie X en de baby boomers anderzijds zorgvuldig te managen. Baby boomers zijn niet zelden vakspecialisten met een historisch en maatschappelijk besef en een sterker vermogen tot meta cognitie. Zij voelen zich tussen de Einstein generatie niet altijd comfortabel. Dit terwijl de generatie baby boomers nog altijd een grote groep is.

Extra aandacht besteden aan teambuilding en projecten kunnen kennisoverdracht, inzet en creativiteit op een afdeling bevorderen. Aangezien senioren/baby boomers in de regel meer tijd besteden aan zelfreflectie en maatschappelijke reflectie kunnen specifieke seniorenassessments ook een goede investering zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10