zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkloosheid blijft dalen

16 maart 2006 - De werkloosheid is in de periode van december tot en met februari opnieuw afgenomen. Maar onder 45-plussers steeg het aantal mensen zonder werk, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd. Er zaten tussen december en februari gemiddeld 452.000 mensen zonder werk. Dat zijn er 6000 minder dan in de maanden november 2005 tot en met januari 2006. Vergeleken bij een jaar eerder daalde het aantal werklozen met 40.000.

Vanaf het derde kwartaal van 2005 is een dalende trend zichtbaar, constateert het CBS. In het afgelopen half jaar daalde het aantal werklozen met gemiddeld 6000 per maand.

Ouderen


Ouderen profiteerden echter niet van de verbetering op de arbeidsmarkt. Onder 45-64-jarigen steeg de afgelopen drie maanden het aantal mensen zonder werk met 11.000 tot 148.000. De werkloosheid onder hen kwam daarmee uit op 5,6 procent. Een jaar eerder was dit 5,3 procent. De jeugdwerkloosheid neemt wel af. Er zijn nu 95.000 jongeren werkloos, 14.000 minder dan een jaar eerder. Het werkloosheidspercentage onder jongeren daalde daarmee van 13,3 naar 11,7.

Werkzoekenden
Het Centrum voor Werk en Inkomen, dat donderdag eveneens met cijfers naar buiten kwam, signaleert een lichte daling (- 0,4 procent) van niet-werkende werkzoekenden tot 679.791. De daling was het sterkste onder mensen met beroepen op hbo- of academisch niveau. De cijfers van CBS en CWI verschillen sterk van elkaar, omdat zij andere definities hanteren. Zo telt het CWI iedereen mee die als werkzoekende zonder baan staat ingeschreven. Het CBS telt alleen mensen die op zoek zijn naar een baan van minstens twaalf uur per week.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10