zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

MOKKA-marketing

11 juli 2006 - MOKKA's heten ze, in marketingtaal: Mondige Oudere, KapitaalKrachtig en Actief. De vergrijzing is een groot probleem, schreeuwen politici. Maar waarom eigenlijk? 50-plussers zijn juist zeer belangrijk voor de economie en worden bovendien steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven zien een markt in de senioren. Niet alleen omdat ze in aantal toenemen, maar ook omdat ze steeds rijker worden.

 Lees verder...   12 reacties
 

Managers hebben liever geen parttimers

11 juli 2006 - Managers blijven zich verzetten tegen het idee hun stafleden parttime te laten werken. Die houding belemmert vooral vrouwen zich volledig te ontplooien. Miljoenen vrouwen hebben een baan waarmee ze hun volledige potentieel nooit zullen bereiken, waarvoor ze overgekwalificeerd of te ervaren zijn. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek naar vrouwen en parttime werk door de Britse Sheffield Hallam University.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werkrelatie tussen baas en medewerker verbeterd

11 juli 2006 - Op de werkvloer heersen tegenwoordig minder wrijving en een beter werkklimaat dan een aantal jaren geleden. Tenminste volgens managers. Werknemers zijn het hier niet mee eens. In hun ogen is de relatie tussen werkgevers en werknemers slechts minimaal verbeterd. Werkgevers zijn zich dan misschien meer bewust geworden van het belang van een goede balans tussen werk en privé, maar in de ogen van de werknemers nog lang niet genoeg.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sollicitanten steeds beter nagetrokken

10 juli 2006 - Werkgevers nemen steeds minder snel voor lief aan wat een sollicitatiekandidaat hen vertelt. Ze gebruiken steeds meer middelen om de achtergrond en kwalificaties van een potentiële werknemer na te trekken. Vooral identiteitdiefstal wordt tegenwoordig als ernstig risico beschouwd. Dit blijkt uit onderzoek van vakblad IRS Employment Review onder 100 werkgevers.

 Lees verder...   4 reacties
 

'Verkooptrainingen ontmaskerd'

10 juli 2006 - Trainingen op het gebied van sales worden nutteloos door de vele clichés en goede bedoelingen van zogenaamde 'mentoren' die ongetoetst materiaal de wereld in helpen. Bovendien moeten verkopers beter om leren gaan met de negatieve aspecten van het verkoopvak en moet emotioneel management meer aan bod komen bij verkooptrainingen.

 Lees verder...   13 reacties
 

Meer dan een derde aan arbeidsuren gaat verloren

10 juli 2006 - Meer dan 36 procent van de arbeidstijd bij Britse bedrijven wordt verspild. Dat kost de economie in totaal ongeveer 110 miljard euro. Grote boosdoeners: slechte communicatie, slecht management en slechte planning. Alleen in Azië gaat nog meer arbeidstijd verloren, maar daar wordt de achterstand snel ingelopen. Dit blijkt uit onderzoek door Proudfoot Consulting naar arbeidsproductiviteit in de G7-landen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Strategen negeren menselijke factor

9 juli 2006 - Toonaangevende multinationals stemmen hun bedrijfsplannen te weinig af op hun personeelsbeleid en negeren mensgerelateerde risico's zoals vergrijzing. Budgetrondes, strategische doelen en personeelsplanning sluiten niet op elkaar aan. Aan PZ vervolgens de taak om het personeelsbeleid achteraf nog even te integreren in de strategische plannen. Het risico: kostbare fouten in de personeelsplanning en het wervingsproces.

 Lees verder...   Reageer
 

Baas krijgt schuld van haperende carrière

9 juli 2006 - Minder dan de helft van de Britse werknemers is blij met de manier waarop hun carrière verloopt. De reden? De baas. Als het op hun carrière aankomt, rekent tweederde op de steun van hun manager, maar minder dan de helft vindt dat hij of zij genoeg doet om hen te helpen hogerop te komen. Eén op de vijf werknemers voelt zelfs hij misleid omtrent de carrièreperspectieven tijdens de sollicitatie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bijna een derde Nederlandse werknemers te dik

9 juli 2006 - Bijna een derde van de Nederlandse werknemers heeft overgewicht, 7,5 procent lijdt zelfs aan obesitas (zwaar overgewicht). Wel zijn er grote verschillen tussen de branches. Het slechts scoort de voedings- en genotsmiddelen industrie: meer dan de helft van de werknemers heeft overgewicht. Werknemers binnen de cultuur, sport en recreatie sector en de papier(waren)industrie hebben het minst vaak overgewicht. Slechts een vijfde van hen is te dik.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkdruk neemt af dankzij ICT

6 juli 2006 - Ongeveer zestig procent van de Nederlanders vindt dat zijn werk aantrekkelijker is geworden door ICT. Vooral hoger opgeleiden is deze mening toegedaan. Tweederde is van mening dat de werkdruk daarbij gelijk is gebleven of verminderd. Dat blijkt uit onderzoek naar het verband tussen ICT en welzijn dat is uitgevoerd door EPN en de Universiteit van Tilburg onder 2.500 huishoudens.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vertrekkende medewerker kost al gauw 100. 000 euro

6 juli 2006 - Nederland vergrijst. Personeel dus ook. Daardoor ontstaat schaarste, met name van goed opgeleid personeel. Veel bedrijven investeren daarom veel in het aantrekken van nieuw talent. De sleutel tot het vergrijzingvraagstuk is echter het vasthouden van bestaand talent, het zogenaamde retentiebeleid. Daar besteden nog maar weinig bedrijven aandacht aan.

 Lees verder...   7 reacties
 

Financiële functie niet sexy

6 juli 2006 - De schaarste aan vooral hoger opgeleide, ervaren financiële professionals, wordt veroorzaakt door het 'grijze muizen imago'. Ook vergrijzing en de kloof tussen opleiding en praktijk spelen een rol. Bovendien blijkt dat HR-afdelingen van bedrijven te weinig verstand hebben van het soort mensen dat geschikt is voor hogere financiële functies, wat het wervingsproces belemmert.

 Lees verder...   2 reacties
 

Senior managers verruilen ambitie voor privéleven

5 juli 2006 - Senior managers klagen steen en been dat hun werk meer en meer ten koste gaat van hun privé-leven. Negen van de tien zeggen dan ook dat de balans tussen werk en privé cruciaal is om ergens te gaan of te blijven werken. Wereldwijd is een verschuiving waarneembaar in de denkwijze van hoogvliegers in het bedrijfsleven. Een groeiend aantal verzet zich tegen lange werkdagen en het geploeter om de top te bereiken ten gunste van een beter privé-leven.

 Lees verder...   7 reacties
 

Carrière stopt niet na 40ste

5 juli 2006 - De carrière van mensen gaat gewoon door na het 40ste levensjaar. Volgens Willem de Lange, hoogleraar organisatiewetenschappen, staat het steeds meer mensen tegen om carrière te maken in de periode waarin ze ook kinderen krijgen. Werkgevers zullen dus keuzes moeten maken, zeker omdat daarnaast ook het werkklimaat verandert.

 Lees verder...   6 reacties
 
< vorige 1267 1268 1269 1270 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10