zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer dan een derde aan arbeidsuren gaat verloren

10 juli 2006 - Meer dan 36 procent van de arbeidstijd bij Britse bedrijven wordt verspild. Dat kost de economie in totaal ongeveer 110 miljard euro. Grote boosdoeners: slechte communicatie, slecht management en slechte planning. Alleen in Azië gaat nog meer arbeidstijd verloren, maar daar wordt de achterstand snel ingelopen. Dit blijkt uit onderzoek door Proudfoot Consulting naar arbeidsproductiviteit in de G7-landen.

Het bureau berekende dat Britse bedrijven tussen 2003 en 2005 minder dan tweederde van hun maximale effectiviteit behaalden omdat meer dan een derde van de arbeidstijd verloren ging. Wel nam de verloren arbeidstijd in deze periode in totaal met 8,4 procent af.

Overdrijven


Hoewel het dus de goede kant op lijkt te gaan, kan het volgens de onderzoekers vele malen beter. Zorgwekkend is met name dat managers de efficiencyverbeteringen in hun bedrijf vaak overdrijven. Dit wordt nog eens bevestigd door het feit dat een kwart van alle en een derde van de Britse managers niet van plan zijn iets te doen aan hun inefficiënte bedrijfsvoering. De Britse managers die dat wel doen zijn bovendien minder ambitieus dan hun collega's uit andere landen.

Wereldwijde vergelijking
Vorig jaar presteerden Britse ondernemingen, ondanks lange werkdagen, aanzienlijk beter dan Franse en iets beter dan Duitse. De gemiddelde productie per werknemer is in Groot Brittannië lager dan die in Frankrijk en de Verenigde Staten, gelijk aan die in Duitsland en hoger dan die in Japan. Wereldwijd steeg de productiviteit per werknemer 6,4 procent in 2005, met als koplopers Aziatische, Duitse en Braziliaanse ondernemingen. De Verenigde Staten blijven koploper. Wel verrassend is dat in de VS evenveel arbeidstijd verloren gaat als in Europa. Alleen maken Amerikanen langere werkdagen en -weken, waardoor de productiviteit beter is.

Meer efficiency
Geen enkel bedrijf kan natuurlijk 100 procent arbeidsefficiency behalen, maar 85 procent is een realistisch doel, zeggen de onderzoekers. Om dit te behalen, hebben bedrijven gedegen ondersteuning van de raad van bestuur nodig, evenals een consistente strategie, goed leiderschap, geavanceerde technologie en motivatie en betrokkenheid van de medewerkers.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
h.groen  |   | 
11-07-2006
 | 
15:40 uur
Proudfoot kennende, weten zij dit cijfer ook aardig te overdrijven. Dergelijke calculatie is de bruto besparing. Daar moet nog onvermijdbaar verlies vanaf. Maarja, Proudfoot is niet echt betrouwbaar in deze

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10