zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

18 juli 2006 - Nu we midden in een hittegolf zitten, krijgen werkgevers te maken met een heel nieuw probleem. Vrouwen mogen in topjes en slippers op kantoor verschijnen, maar van mannen wordt nog steeds verwacht dat ze in pak op komen draven. Dit leidt tot onderlinge wrijving en kan zelfs resulteren in aanklachten wegens seksediscriminatie.

 Lees verder...   11 reacties
 

Manager in Turkije verdient meer dan in Nederland

18 juli 2006 - Zogenaamde 'tweede wereld' landen in Azië, Oost- en Zuid-Europa gooien de salarisverdeling in de wereld behoorlijk overhoop en nemen snel de eerste plaats op de ranglijst van best betalende landen over van de ontwikkelde westerse landen. Turkse managers hebben reëel bekeken (dat wil zeggen na correctie voor de kosten van levensonderhoud) het meeste geld te besteden met gemiddeld omgerekend 79.000 euro inclusief bonussen en na aftrek van belasting.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkstress beheerst vakantie

17 juli 2006 - Veel hoger opgeleide Nederlanders werken door tijdens hun vakantie. Tweederde van hen is tijdens de vakantie gewoon bereikbaar voor het werk. Zeven op de tien checken hun e-mail tijdens de vakantie. Maar voor circa één op de vijf leidt het continu bereikbaar moeten zijn voor het werk buiten werktijd tot psychische problemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Relatie met een ondergeschikte? Geen probleem!

17 juli 2006 - Meer en meer managers knopen amoureuze relaties aan met ondergeschikten en steeds minder van hen vinden dit ongepast. Dankzij deze veranderde houding, lijkt de werkplek steeds meer een broeinest van flirtpartijen en seksuele uitspattingen. 53 procent van de Britse managers vindt een relatie met een ondergeschikte acceptabel, 55 procent ziet geen problemen in een relatie met een meerdere of klant en bijna driekwart denkt zo over een relatie met een gelijkwaardige collega.

 Lees verder...   15 reacties
 

Bedrijven halen goedkoper leasewagen uit buitenland

17 juli 2006 - Na Europese BPM-uitspraak verwachten fiscalisten dat bedrijven zullen uitwijken naar België en Luxemburg om daar hun auto's van de zaak te leasen. Automobilisten die een huurauto hebben gereden die geregistreerd staat in België of Luxemburg hoeven in Nederland geen BPM af te dragen.

 Lees verder...   9 reacties
 

Zomer goede periode voor carrièreswitch

16 juli 2006 - Zelfs voor de meest ambitieuze manager, was de zomer altijd een periode om even rustig aan te doen. Helemaal op het gebied van werk zoeken. Maar dat is tegenwoordig anders. De zomerperiode wordt momenteel gezien als toptijd om een carrièrestap te maken. Dit blijkt uit onderzoek van online werving- en selectiebureau TheLadders.com.

 Lees verder...   Reageer
 

Weigeren zondagswerk geen geldige afwijzingsreden

16 juli 2006 - Werkgevers mogen sollicitanten niet zonder meer afwijzen omdat zij niet op zondag willen werken. Dat blijkt uit een uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling. De commissie behandelde de klacht van een gereformeerde man die bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat had gesolliciteerd naar de functie van sluiswachter.

 Lees verder...   3 reacties
 

Culturele misverstanden grootste probleem bij outsourcen

16 juli 2006 - Miscommunicatie en culturele verschillen zijn de grootste problemen die ondernemingen ondervinden als ze gaan outsourcen. Cursussen om een beter begrip van andere culturen op te doen, kunnen de productiviteit daarom gemiddeld tot wel 26 procent laten stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Een derde van de vrouwen nog steeds onderbetaald

13 juli 2006 - Ondanks veertig jaar 'gelijke behandeling', gelooft een significant deel van de vrouwelijke beroepsbevolking nog steeds dat vrouwen minder salaris en carrièremogelijkheden krijgen dan mannen met dezelfde opleiding en ervaring. Meer dan een derde van de vrouwen is van mening dat vrouwen minder betaald krijgen dan mannen in dezelfde functie, vier procent meer dan in 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Dokters geven bazen schuld van stijgend ziekteverzuim

13 juli 2006 - Het is hoog tijd dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de gezondheid en het welzijn van hun personeel. Dit zeggen Britse huisartsen naar aanleiding van het sterk gestegen ziekteverzuim. Als werkgevers niets doen om de gezondheid van hun werknemers te verbeteren, zullen de kosten van ziekteverzuim over niet al te lange tijd helemaal de pan uitrijzen, waarschuwen ze.

 Lees verder...   7 reacties
 

Iedereen wil meer geld, behalve de Britten

13 juli 2006 - Britten nemen ontslag als ze elders betere carrièreperspectieven zien, de rest van de werknemers laat zich hoofdzakelijk verleiden door meer salaris. Britten zijn van alle nationaliteiten bovendien het minst geneigd hun biezen te pakken als ze niet op kunnen schieten met hun collega's. Voor één op de vier Nederlanders en Belgen is ruzie met de baas juist een van de beste redenen om meteen op zoek te gaan naar ander werk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Verkopers laten zich overbluffen door klanten

12 juli 2006 - Klanten en verkopers verschillen nogal eens van mening over de reden waarom een verkoop geen doorgang vindt. Een misgelopen order wordt door veel verkopers te snel verklaard met door de klant genoemde punten, zoals een betere oplossing of een lagere prijs van de concurrent. Maar wat de klant zegt, bedoelt hij niet altijd. Vaak spelen hele andere oorzaken een rol.

 Lees verder...   9 reacties
 

FNV wil werkgever laten opdraaien voor WW

12 juli 2006 - Werkgevers moeten de werkloosheidsuitkering voor ontslagen werknemers betalen. Dat bepleit Ton Heerts, vice-voorzitter van de FNV Hij verwacht dat werkgevers zich dan meer zullen inspannen om hun ontslagen werknemers aan een andere baan te helpen. Heerts verwijst naar het succes van de Ziektewet en de nieuwe regels voor arbeidsongeschikten. Nu bedrijven de kosten daarvan zelf dragen, is het verzuim sterk verminderd.

 Lees verder...   13 reacties
 

Ideale werknemer vertoont 'vrijwilligersgedrag'

12 juli 2006 - Welke manager is er níet naar op zoek: gemotiveerde mensen die zich echt betrokken voelen bij en inspannen voor het bedrijf waar ze werken? Die werknemers die er altijd net nog een schepje bovenop doen en die zichzelf steeds weer weten te enthousiasmeren? Psycholoog Jack van Minden weet precies hoe u hen binnenhaalt en stimuleert.

 Lees verder...   11 reacties
 
< vorige 1266 1267 1268 1269 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10