zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontslag wegens delict wordt niet snel gepikt

5 juli 2006 - Geen enkele werkgever is blij als hij te horen krijgt dat een van zijn werknemers door de politie is opgepakt. Desalniettemin is het niet verstandig om dan meteen maar een ontslagbrief de deur uit te doen. Het enkele feit dat een werknemer zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, is namelijk geen gegronde reden voor ontslag. Daarvoor zal er in ieder geval enige relatie moeten bestaan tussen het strafbaar feit en het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Weg naar de top gaat via het buitenland

4 juli 2006 - Ondanks alle mooie woorden over diversiteit in de raad van bestuur is het hoofd van de gemiddelde onderneming nog altijd een blanke man van begin vijftig met een financiële achtergrond. Toch is er één grote verschuiving waarneembaar: internationale ervaring is steeds vaker essentieel om het tot topbestuurder te schoppen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hittegolf: productiviteit daalt een kwart

4 juli 2006 - Nu we middenin een hittegolf zitten en een derde van de werknemers zit te zweten in een kantoor zonder airco, is het geen wonder dat de productiviteit bijna een kwart daalt. Hoge temperaturen temperen de werklust, creativiteit en daadkracht van maar liefst driekwart van het personeel.

 Lees verder...   1 reactie
 

Betrokkenheid creëren met tv-commercials

4 juli 2006 - Het succes van een tv-campagne staat of valt met de betrokkenheid van de consument bij de campagne. Er zijn nog maar weinig adverteerders die met pure 'hardsell'-commercials de gunst van de consument proberen te winnen. Reclame moet interessant en onderhoudend zijn om de consument te raken en bij het merk te betrekken. Maar hoe meet je betrokkenheid? Met een aantal verschillende variabelen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemingen voeren diversiteitsbeleid met tegenzin

3 juli 2006 - De meeste ondernemingen doen niet aan diversiteit omdat ze dat zo belangrijk vinden, maar omdat ze juridische stappen vrezen als ze het niet doen. Wetgeving blijkt de belangrijkste drijfveer om een diversiteitsbeleid in te stellen. Maar liefst tweederde van de Britse organisaties noemt 'wettelijke druk' als een van de belangrijkste redenen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Meer online marketeers gevraagd

3 juli 2006 - Multinationals nemen de laatste tijd meer online marketeers in dienst. In plaats van het inschakelen van een interactief bureau willen grotere ondernemingen zelf mensen in huis hebben met verstand van marketing en internet. Dat zegt René Steuer, directeur van Appoint, intermediair voor medewerkers in crossmedia, marketingcommunicatie, ICT en internet.

 Lees verder...   5 reacties
 

Beloningsstrategieën te weinig benut

3 juli 2006 - Zelfs bedrijven die hun werknemers en managers succesvol aan zich weten te binnen hebben vaak moeite om hun bonus- en beloningsysteem op orde te krijgen. Slechts 38 procent van de ondernemingen die als goede werkgevers te boek staan, vindt dat ze beschikt over een goede beloningsstructuur.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manieren om nieuwe werknemers sneller productief te krijgen

2 juli 2006 - Hoe krijgt u nieuw aangenomen personeel zo snel mogelijk volledig productief? Geen onbelangrijke vraag nu de economie aantrekt en mensen weer vaker van baan wisselen. Gemiddeld duurt het bij administratieve functionarissen acht weken voordat ze helemaal ingewerkt zijn, bij hoger opgeleiden twintig weken en voor managers zelfs meer dan twintig weken. Forse kostenposten!

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander niet erg ambitieus

2 juli 2006 - Het merendeel van de werkende Nederlanders maakt zich niet druk over zijn carrière. Slechts één op de vijf werkenden stelt onomwonden dat carrière maken voor hem of haar erg belangrijk is. De overgrote meerderheid (86 procent) vindt dat geluk in het privé-leven veel belangrijker is. Slechts acht procent van de beroepsbevolking is bereid alles ondergeschikt te maken aan een succesvolle carrière.

 Lees verder...   5 reacties
 

WW-premie kan drastisch omlaag

2 juli 2006 - Als het aan het UWV ligt, betalen werknemers en werkgevers volgend jaar flink lagere premies voor de WW en arbeidsongeschiktheid. De fondsen waaruit de uitkeringen worden betaald, beschikken namelijk over enorme reserves. Het UWV stelt voor de meeste premies in fasen te verlagen. De uitkeringsinstantie schrijft dit in een advies aan demissionair minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Pesters willen aardig gevonden worden

29 juni 2006 - Werknemers die stelen, roddelen en gemene grappen uithalen, bedoelen het vaak niet kwaadwillend. Integendeel: ze willen aardig gevonden worden. Vaak is hun gedrag hun 'wraak' omdat ze zich buitengesloten voelen of vinden dat ze oneerlijk behandeld zijn. Dit zegt onderzoeker Stephen Thau van de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   13 reacties
 

Gebrekkige gegevens, slechte beslissingen

29 juni 2006 - De meerderheid van de werknemers die met bedrijfsmatige informatie werken, geeft toe dat ze verkeerde beslissingen nemen ten gevolge van verkeerde of onvolledige gegevens. Dit leidt vervolgens tot verloren productiviteit en meer werkstress. Dat er zoveel gebruik gemaakt wordt van gebrekkige bedrijfsinformatie is overigens een van de best bewaarde geheimen in de hedendaagse zakenwereld.

 Lees verder...   2 reacties
 

Allochtone ondernemers rukken op

29 juni 2006 - Niet-westerse allochtonen zijn steeds belangrijker voor de economie. Het aantal allochtone ondernemers is van 2003 tot 2006 met maar liefst dertien procent gegroeid, terwijl het aantal autochtone ondernemers met slechts zes procent steeg. Dit meldt de Rabobank.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht presterende werknemers halen betrokkenheid omlaag

29 juni 2006 - Het niet aanpakken van werknemers die consequent slecht presteren, kan desastreuze gevolgen hebben voor de betrokkenheid van álle werknemers binnen een organisatie. Slechts vier van de tien werknemers (en iets meer managers) die vinden dat hun bedrijf te weinig doet om slecht presterende collega's aan te pakken, staat positief tegenover zijn werkzaamheden.

 Lees verder...   5 reacties
 
< vorige 1268 1269 1270 1271 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10