zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland belastingparadijs voor U2 en Rolling Stones

31 juli 2006 - U2, de best verdienende popgroep ter wereld, vestigt zich in navolging van de Rolling Stones (de op één na best verdiende popgroep) in Nederland.  Dat heeft alles te maken met het gunstige belastingklimaat in ons land. De Stones betalen jaarlijks 1,6 procent belasting over hun miljoenenopbrengsten.

 Lees verder...   6 reacties
 

Klantenservice als winstbron

31 juli 2006 - Klantenservice hoeft geen kostenpost te zijn, maar kan geld opleveren. Maar daarvoor is wel een heldere strategie nodig. Klantenservice wordt nog te vaak gezien als een noodzakelijk kwaad en daardoor worden de mogelijkheden onvoldoende benut. Want service is een ideale manier om klanten vast te houden en ze tot extra aankopen te bewegen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zelfstandige ondernemers boeren goed

31 juli 2006 - Zelfstandige ondernemers hebben goed geboerd de afgelopen tien jaar. Hun aantal steeg weliswaar licht van 774.000 in 1995 naar 806.000 in 2005. Hun gezamenlijke inkomen groeide echter met circa 40 procent, ofwel met ruim 7 miljard euro, tot 23,3 miljard.

 Lees verder...   2 reacties
 

Helft werknemers fantaseert over seks met de baas

30 juli 2006 - Werknemers houden hun hoofd er lang niet altijd bij belangrijke besprekingen of saaie vergaderingen. Zo kleedt minstens de helft van hen zijn of haar baas in gedachten uit. Voor 57 procent is seks het meest favoriete onderwerp voor dagdromen, hoewel er grote verschillen merkbaar zijn tussen mannen en vrouwen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkgevers verdeeld over verwacht arbeidstekort

30 juli 2006 - Krijgen werkgevers binnenkort te maken met het langverwachte tekort aan talent of zal het allemaal wel loslopen? De meningen zijn verdeeld. De meeste ondernemingen zien wel enkele tekenen van een naderend tekort aan toptalent, maar vier van de tien hebben geen enkele moeite hun vacatures te vervullen. Een derde heeft echter al zijn wervings- en selectiecriteria bijgesteld om zich voor te bereiden op toekomstige wervingsproblemen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Doorwerkende werknemer risico voor bedrijf

30 juli 2006 - Duizenden mensen zijn op vakantie, maar bijna een kwart van de werknemers heeft geen vakantie in het vooruitzicht. De meeste vakantievierders hebben hun vakantie ruim van tevoren geboekt. Bijna een kwart verwacht geen problemen met vrijaf nemen, zelfs niet kort van tevoren. 23 procent is echter helemaal niet van plan vrij te nemen deze zomer. Een minderheid van drie procent daarvan wil nog wel op vakantie maar is bang dat te laat te zijn om nog toestemming te krijgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen lopen 40 jaar achter op mannen

27 juli 2006 - Vrouwen blijven zwaar ondervertegenwoordigd in topfuncties en met de huidige tempo waarin ze oprukken, duurt het nog zeker 40 jaar voor er evenveel vrouwen als mannen aan de top staan. De meeste Amerikaanse bedrijven hebben de afgelopen tien jaar weinig vooruitgang geboekt in het bevorderen van vrouwen, met name niet-blanke vrouwen, naar leidinggevende posities.

 Lees verder...   Reageer
 

Kinderen zijn leuk, maar geld maakt pas echt gelukkig

27 juli 2006 - Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat geld gelukkig maakt. Slechts een derde schaart zich achter het aloude spreekwoord dat geld niet gelukkig maakt. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek onder vijfhonderd mensen naar geluk van onderzoeksbureau Trendbox.

 Lees verder...   12 reacties
 

Scholing schiet erbij in door tijdgebrek

27 juli 2006 - Tijdsgebrek is de grootste drempel in het midden- en kleinbedrijf om werknemers te laten bijscholen. De werkdruk is vaak te hoog om werknemers - al is het maar tijdelijk - aan het productieproces te onttrekken. Verder klagen middelgrote en kleinere ondernemers over de kosten van een opleiding of cursus, al vinden de meeste wel dat de investeringen voldoende opleveren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers met kinderen voortrekken leidt tot wrijving

26 juli 2006 - Werkgevers die werknemers met kleine kinderen voorrang geven bij het vrijaf geven tijdens de zomervakantie, riskeren een aanklacht wegens discriminatie. Zes van de tien werknemers zijn het niet eens met het voorkeursbeleid dat in veel bedrijven heerst ten aanzien van ouders en verzorgers. Werkgevers daarentegen denken juist dat het getuigt van goede wil als ze zich 'welwillend' opstellen tegenover ouders, die gemiddeld 40 procent van het personeelsbestand uitmaken.

 Lees verder...   14 reacties
 

Japans alarm voorkomt dat personeel in slaap valt

26 juli 2006 - De onder slaaptekort gebukt gaande werknemers in Japan worden tegenwoordig wakker gehouden door een nieuw apparaatje beter bekend als het 'dut-alarm'. Japanse werknemers slapen zelden meer dan zes uur per nacht. Japan is dan ook gewend dat personeel op het werk in slaap valt. Kozo Samizo ontwikkelde het 'dut alarm' nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen en tegen een geparkeerde auto reed.

 Lees verder...   3 reacties
 

Verschuiving van offshoring naar nearshoring

26 juli 2006 - Offshoren richt zich steeds minder puur en alleen op het bereiken van het allerlaagste kostenniveau. Veel belangrijker wordt de balans tussen de juiste vaardigheden en kosten. Europese bedrijven zullen zich in de nabije toekomst daarom meer gaan richten op 'nearshoring': uitbesteden naar locaties in Centraal- en Oost Europa en Noord Afrika.

 Lees verder...   2 reacties
 

Topmanagers gezocht voor vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden

25 juli 2006 - Senior managers en leden van raden van bestuur worden momenteel benaderd door een vrijwilligersorganisatie om als 'troubleshooter' op te treden in een aantal van de armste landen ter wereld. De Britse afdeling van ontwikkelingsorganisatie VSO (in Nederland www.vso.nl)  is bezig met een unieke actie waarin ze probeert managers uit de publieke, private en vrijwilligerssector over te halen om twee weken tot zes maanden hoogwaardig advies en begeleiding te geven aan organisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

 Lees verder...   9 reacties
 

Kleinere teams, betere prestaties

25 juli 2006 - Uit allerlei onderzoeken blijkt steeds weer opnieuw: kleinere teams functioneren en presteren beter. Bij kleinere teams verloopt de communicatie tussen de teamleden directer en efficiënter, spannen teamleden zich beduidend meer in en wordt (dus) het potentieel van de teamleden beter benut. De realiteit in organisaties is echter vaak dat er – nog steeds – met te grote teams wordt gewerkt, aldus Martin Hoegl van de Università Bocconi in Milaan.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1264 1265 1266 1267 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10