zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgever zit niet te wachten op jobhopper en anonieme sollicitant

23 augustus 2006 - 41 procent van de managers ziet niets in anoniem solliciteren. Ook bij een cv van een jobhopper fronst 38 procent van de managers de wenkbrauwen. Anoniem solliciteren, waarbij de naam en nationaliteit van de sollicitant tot in een laat moment van de procedure geheim blijft, zou moeten helpen om discriminatie van allochtonen moeten tegengaan om discriminatie tegen te gaan. Internationaal blijken alleen Engelse en Italiaanse managers er wel iets voor te voelen. Van de Duitse werkgevers moet 63 procent er niets van hebben.

 Lees verder...   8 reacties
 

Topmanagers zien bonussen explosief stijgen

23 augustus 2006 - Hoewel het salaris van Britse topmanagers vorig jaar slechts zes procent steeg, verdienden ze dankzij steeds riantere bonussen het afgelopen jaar bijna net zoveel als hun Amerikaanse collega's, die hun bonusuitkeringen het afgelopen jaar ook met meer dan de helft zagen stijgen. Gemiddeld bedragen bonussen tegenwoordig 120 procent van het managementsalaris, in 2000 was dat nog 45 procent. 23 procent van de bonussen wordt uitbetaald in cash. Een en ander blijkt uit onderzoek van PriceWaterhouseCoopers.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke veelverdiener van boven de 50 liegt het meest voor baan

22 augustus 2006 -  Nu er bijna dagelijks bericht wordt over fraude zijn consumenten alerter dan ooit op elke vorm van oneerlijkheid en onbetrouwbaarheid bij bedrijven waarmee ze zaken doen – vooral als die bedrijven hun geld beheren. Het feit dat een kwart van de sollicitaties die Britse financiële instellingen ontvangen tenminste één grote discrepantie bevatten, zal het consumentenvertrouwen weinig goed doen. Vooral mannen van boven de 50 met een topinkomen (meer dan $140,000 per jaar) blijken te liegen om die topbaan in de wacht te slepen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hoog EQ + laag IQ = succes

22 augustus 2006 - Als een bedrijf moet kiezen tussen twee kandidaten, waarvan de één intelligent en afstandelijk en de ander enthousiast maar minder slim, kiezen de meeste managers voor de intelligentste. Stéphane Côté en Christopher T.H. Miners, twee academici aan de Universiteit van Toronto, zeggen echter dat dit niet altijd de beste garantie voor succes is.

 Lees verder...   11 reacties
 

Minder ziekteverzuim door eigen verantwoordelijkheid arbobeleid

22 augustus 2006 - Versterking van de eigen verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers voor veilige arbeidsomstandigheden werpt vruchten af. Maatregelen die sectoren en bedrijven zelf vormgeven sluiten beter aan bij de knelpunten die daar spelen en worden ook beter nageleefd. Hierdoor daalt het ziekteverzuim structureel en raken minder mensen arbeidsongeschikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werknemers vindt zichzelf betere manager dan zijn baas

21 augustus 2006 - Bijna een kwart van de werknemers denkt dat ze een betere leidinggevende zijn dan hun baas. Een op de drie zou zijn plaats meteen innemen als ze de kans zouden krijgen. Vooral mannen zijn overtuigd van hun eigen leidinggevende capaciteiten: 25 procent denkt dat ze hun manager de baas kunnen, achttien procent van de vrouwen is dezelfde mening toegedaan. Dit blijkt uit Brits onderzoek van Investors in People.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijfskantine duur en ongezond

21 augustus 2006 - Het eten in bedrijfskantines is ongezond en te duur. Dat vindt 30 procent van de ondervraagden van een onderzoek van adviesbureau Q & A. Vier procent van de werknemers vindt het eten in hun kantine zelfs 'heel ongezond'. 70 procent van de eters beoordeelde het aanbod als 'gezond'.

 Lees verder...   2 reacties
 

Adverteerder blijft reclamebureau slechts anderhalf jaar trouw

21 augustus 2006 - Adverteerders wisselen regelmatig van reclamebureau. Gebrek aan creativiteit staat bovenaan het lijstje van redenen voor vertrek. Op de tweede plaats komt de ontevredenheid over de wijze waarop het account wordt behandeld. Vooral het niet nakomen van afspraken wekt veel ergernis. Opvallend is dat het ontbreken van strategische competentie van het bureau pas op nummer vijf in het rijtje staat.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven met oprichter aan het roer doen het beter op de beurs

20 augustus 2006 - NV's die nog steeds geleid worden door hun oorspronkelijke oprichter doen het beter op de aandelenbeurzen dan anderen. Zij presteerden tussen 1993 en 2002 gemiddeld 8,3 procent beter dan hun concurrenten. Dit blijkt uit onderzoek van Rudiger Fahlenbrach, hoogleraar aan het Fisher College of Business, onderdeel van de Universiteit van Ohio. Hij bestudeerde 2.237 grote Amerikaanse bedrijven (onder andere Berkshire Hathaway, Dell, Microsoft en Toys 'R' Us) en vergeleek de elf procent daarvan die geleid werden door hun oprichter met de rest.

 Lees verder...   2 reacties
 

Eerste indruk bepaalt betrokkenheid

20 augustus 2006 - Ondernemingen die gemotiveerd, tevreden en betrokken personeel willen, moeten vanaf de eerste werkdag stappen ondernemen. Werkgevers die de socialisatie van nieuwe werknemers serieus nemen en goed georganiseerde introductieprogramma's ontwikkelen om hen kennis te laten maken met diverse kennis- en verantwoordelijkheidsniveaus, kunnen rekenen op minder personeelsverloop, een hogere productiviteit en meer toewijding en initiatief.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijfsleven te afwachtend over gevolgen vergrijzing

20 augustus 2006 - Bijna de helft van Nederlandse bedrijven neemt een afwachtende houding aan als het gaat over de gevolgen van de vergrijzing. De 'sense of urgency' waarvan in sommige branches al sprake is, blijkt nog lang niet in alle Nederlandse bedrijven gevoeld te worden. 55 procent van de werkgevers is zich ervan bewust dat de vergrijzing een feit is en dat het daardoor noodzakelijk is geworden om oudere werknemers (45+) optimaal in te zetten. De overige 45 procent is het daar niet mee eens, of heeft er (nog) geen mening over.

 Lees verder...   Reageer
 

China jaagt op Westerse topmanagers

17 augustus 2006 - Steeds vaker vinden Westerse topmanagers de weg naar Chinese bedrijven. Nadat de Chinese computermaker Lenovo in december vorig jaar erin slaagde om één van de topmensen van concurrent Dell binnen te halen, volgden een aantal Westerse CEO's zijn spoor. Steeds vaker rekruteren Chinese bedrijven Westerse - of in het Westen opgeleide- managers.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zoveel zelfvertrouwen, zo weinig capaciteiten

17 augustus 2006 - Meer dan driekwart van de starters op de arbeidsmarkt schatten hun vaardigheden hoger in dan ze daadwerkelijk zijn. En komen van een koude kermis thuis. Britse werkgevers vinden dat jonge werknemers eerst maar eens hun zakelijke vaardigheden moeten ontwikkelen voor ze aan de slag gaan. Ze barsten van de theoretische kennis en zelfvertrouwen maar zonder de juiste vaardigheden kost dit ondernemingen meer dan het oplevert.

 Lees verder...   4 reacties
 

Manager vertrouwt thuiswerker niet

17 augustus 2006 - Managers vertouwen hun medewerkers niet genoeg om ze thuis te laten werken. Ondanks de komst van alle nieuwe technologieën zijn ze nog steeds terughoudend bij het organiseren van mobiele en thuiswerkmogelijkheden voor werknemers.

 Lees verder...   6 reacties
 
< vorige 1261 1262 1263 1264 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10