zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Groot ego geen garantie voor groot succes

16 augustus 2006 - Narcistische leiders wisselen vaker van strategie, doen meer en grotere overnames en fusies en zorgen in het algemeen voor wisselvalliger resultaten dan hun minder flamboyante collega´s. Dat stellen twee onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van Pennsylvania. Samen bedachten ze een 'narcisme-index' om vast te stellen hoe gecharmeerd topmensen van zichzelf zijn. Vervolgens vergeleken ze het narcisme aan de top en de bedrijfsresultaten van 105 grote IT-bedrijven.

 Lees verder...   2 reacties
 

Selfservice verhoogt efficiency en omzet

15 augustus 2006 - Wie denkt dat bedrijven selfservice alleen maar inzetten om kosten en voor hun minst waardevolle klanten, zit er naast. Bedrijven zetten selfservice juist in als extra service. Bovendien verhoogt het de efficiency en ontstaan er zo meer klantcontactmomenten. Dat laatste resulteert in meer verkoopmomenten en dus meer winst. Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van VODW Marketing onder ruim 100 bedrijven uit de top 500 van adverteerders.

 Lees verder...   1 reactie
 

AVV dient klacht in over leeftijdsdiscriminatie bij ontslag

15 augustus 2006 - Een ontslagen werknemer krijgt een ontslagvergoeding gebaseerd op leeftijd en het aantal dienstjaren. Hierin zit  impliciete en expliciete leeftijdsdiscriminatie. Impliciet omdat iemand van dertig geen twintig jaar gewerkt kan hebben. Expliciet omdat de dienstjaren zwaarder tellen naarmate iemand ouder is. Tussen het veertigste en vijftigste levensjaar tellen ze 1,5 keer mee, boven de vijftig twee keer.

 Lees verder...   9 reacties
 

Online reclamebestedingen stijgen explosief

15 augustus 2006 - De netto online mediabestedingen over het tweede kwartaal van 2006 blijken met maar liefst 40 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2005. De nettobestedingen uit online display advertenties kwamen daarmee vorig kwartaal uit op 34 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van IAB Nederland en Nielsen Media Research.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer sollicitanten geïnteresseerd in 'company values'

14 augustus 2006 - Slechts een kwart van de sollicitanten informeert bij hun sollicitatiegesprek naar de waarden van een bedrijf. Maar liefst 38 procent van de Nederlandse managers zegt dat hun sollicitanten hier helemaal nooit naar vragen. Hier scoort Nederland in vergelijking met de andere landen het hoogst; internationaal gezien zegt 28 procent van de managers dat sollicitanten weinig belangstelling aan de dag leggen voor 'company values'. Maar de interesse groeit.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vrouwelijke interim doorbreekt glazen plafond wél

13 augustus 2006 - Uit recent onderzoek bleek dat vrouwen zeer succesvolle interim-managers zijn. Een van de verklaringen voor het succes van de vrouwelijke interim ten opzichte van haar mannelijke tegenhanger, is het feit dat vrouwen als minder bedreigend ervaren worden door het zittende - vaak mannelijke - management. Ambitieuze vrouwelijke managers die naar de top willen, kunnen hier hun voordeel mee doen.

 Lees verder...   8 reacties
 

Lijnmanager kan beter tegen kritiek dan directeur

13 augustus 2006 - Lijnmanagers hebben een dikkere huid, zijn flexibeler en kunnen beter tegen kritiek dan alle andere beroepsgroepen in een onderneming. Topmanagers en directeuren zijn daarentegen verbazingwekkend teergevoelig; ze kunnen het minst hebben van iedereen in het bedrijfsleven. Directeuren zijn bovendien het minst flexibel, gevolgd door topmanagers en technische en administratieve medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechte wervingsmethodes jagen afgestudeerden weg

13 augustus 2006 - Bijna een kwart van de Britse afgestudeerden die op banenjacht zijn, hebben een potentiële werkgever weleens de rug toegedraaid vanwege de manier waarop ze behandeld werden tijdens de wervingsprocedure. De grootste klacht, geuit door niet minder dan driekwart van de afgestudeerden: geen enkele reactie krijgen na het sturen van een sollicitatiebrief.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid eerst een pre, dan een last

10 augustus 2006 - Wie langer dan tweeënhalf jaar werkloos is, kan een baan wel vergeten. Dat blijkt volgens Intermediair uit wetenschappelijk onderzoek van de Harvard Business School naar de Zwitserse arbeidsmarkt, gepubliceerd in de Journal of Economic Behavior & Organization. De onderzoekers lieten twee administratief medewerkers met vergelijkbaar cv op 680 vacatures reageren. De een meldde in haar brief dat ze een baan had, de ander vertelde werkloos te zijn, variërend van zes tot dertig maanden.

 Lees verder...   4 reacties
 

Geëngageerde medewerkers binnenhalen loont de moeite

10 augustus 2006 - Meer nog dan de betrokkenheid verhogen bij huidige werknemers loont het de moeite om geëngageerde medewerkers binnen te halen volgens het Britse magazine People Management. Betrokken medewerkers motiveren namelijk weer andere medewerkers. En uit recent Brits onderzoek blijkt dat betrokken medewerkers niet alleen goede coaches en sterke teamplayers zijn, zij verlaten ook nog eens minder vaak de organisatie binnen een jaar dan anderen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijven begrijpen niet wat managers beweegt. . . . en hebben het nakijken

9 augustus 2006 - Britse ondernemingen raken hun meest waardevolle krachten te vaak kwijt ten gevolge van een groot en zorgwekkend gebrek aan inzicht in de drijfveren van deze ambitieuze talenten. Voor aanstormende managers blijkt geld de nummer één motivator. Personeelsmanagers denken echter dat vooral persoonlijke trots en uitdagend werk deze groep motiveert. Dit blijkt uit een rapport van Innecto Reward Consulting waarvoor ambitieuze managers van onder de 40 en personeelsmanagers ondervraagd werden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Op zoek naar een nieuwe baan? Ga barbecuen!

8 augustus 2006 - Veel werkzoekenden gaan er ten onrechte van uit dat de zomer geen geschikte tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ze schuiven dit vaak voor zich uit tot de herfst, terwijl de 'komkommertijd' juist een van de beste periodes is om een droombaan in de wacht te slepen. Het is immers een mythe dat de meeste mensen op vakantie zijn in de zomermaanden. Dit concluderen de consultants van Right Management na onderzoek.

 Lees verder...   3 reacties
 

Europese topondernemingen leiden aan pensioentekort

8 augustus 2006 - Duitse topondernemingen staan bloot aan bijna 20 procent meer pensioenrisico dan topondernemingen uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk en lopen meer dan drie keer zoveel risico als Franse topondernemingen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Mercer Human Resource Consulting. De analyse laat zien dat een significant deel van de pensioenverplichtingen van Duitse ondernemingen ongedekt is.

 Lees verder...   Reageer
 

Afgestudeerde liegt en bedriegt voor baan

7 augustus 2006 - Meer dan een zesde van de pas afgestudeerden is bereid te liegen en te bedriegen om een baan te bemachtigen. Vijftien procent vergroot op oneerlijke wijze zijn kansen, bijvoorbeeld via verfraaiing van het CV. Tien procent speelt vals bij een vaardigheidstest als ze de kans krijgen, een zelfde percentage probeert persoonlijkheids- of competentietesten te manipuleren.

 Lees verder...   14 reacties
 
< vorige 1262 1263 1264 1265 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10