zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfskantine duur en ongezond

21 augustus 2006 - Het eten in bedrijfskantines is ongezond en te duur. Dat vindt 30 procent van de ondervraagden van een onderzoek van adviesbureau Q & A. Vier procent van de werknemers vindt het eten in hun kantine zelfs 'heel ongezond'. 70 procent van de eters beoordeelde het aanbod als 'gezond'.

Q & A, dat zijn onderzoek over twee weken presenteert op een congres over voeding, ondervroeg 348 mensen die regelmatig een bedrijfskantine bezoeken naar hun mening.

Zeven procent mist salades in het bedrijfsrestaurant. Ergernis nummer twee is de slechte kwaliteit en weinige variëteit van het brood. Gezien de variëteit, kwaliteit en service vindt ruim eenderde de prijzen te hoog.



Sodexho en Albron, de grootste cateraars, herkennen zich maar deels in de uitkomsten van de enquête. Een gemiddelde lunchprijs van 2,50 euro vindt een Sodexho-medewerker 'een fooi' waar je niet al teveel van moet verwachten.

Gezonde voeding
Bij Albron loopt sinds kort een proef waarbij gezonde voeding een kwart goedkoper is en 'ongezondere' producten duurder zijn. Volgens directeur P. Visscher is die proef succesvol. 100 van de 1.100 kantines waar Albron aan levert willen dit concept overnemen.


Bron: NRC
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ton  |   | 
22-08-2006
 | 
18:04 uur
Klagen is altijd gemakkelijk en iedereen tevreden stellen is bijna onmogelijk, bovendien is het natuurlijk ook nog eens zo dat smaken verschillen, dat iedereen iets anders gewend is in de privé sfeer.

Daarbij is de interpretatie van gezond ook nog eens van de persoon afhankelijk.

Ik geef de kantines die ik ken een goed cijfer en vraag me soms af hoe ze het kunnen aanbieden voor zo'n lage prijs en waardeer het zeer dat ze zo'n gevarieerd menu dagelijks kunnen aanbieden.

Voor mij hoeft het ook niet allemaal gezond. Het leven mag ook wel eens lekker ongezond zijn en bovendien attendeerde mijn grootmoeder mij vroeger al dat iemand die hard werkt ook goed moest eten.

En kom me nu alsjeblieft niet aan met roken en cholesterol en onverzadigde vetzuren aan. Mocht ik straks hart en vaatziekte hebben dan weet ik waaraan het heeft gelegen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid dan ook nemen en de ziektenkostenverzekeraar niet opzadelen met een gigantische puinhoop maar stilletjes wegkwijnen in een hoekje gaan zitten en de pijp aan Maarten geven.

Ik bedoel niemand gaat dood van ouderdom, er zijn maar twee doodsoorzaken:

1) een dodelijk ongeluk
2) een ziekte met dodelijke afloop

Iemand die denkt dat je kunt sterven aan ouderdom heeft het mis er is altijd wel een orgaan of zo dat niet meer meewerkt en dat is een ongeneeslijke ziekte direct of op den duur.

Als mijn tijd gekomen is dan ga ik wel maar ik wil absoluut genieten van de geneugten van het leven er is al genoeg ellende.

Cateraars en kantinedames bedankt voor de lekkere snacks en maaltijden. Lieve vrouw bedankt voor het heerlijke eten.
Dank u Heer voor het dagelijks brood!
Eric  |   | 
24-08-2006
 | 
13:06 uur
Bedrijfsrestaurants kunnen met de bevindingen uit dit onderzoek prima verbeteringen aanbrengen. Bedrijfsrestaurants bieden naast snacks, tevens gezond vers fruit, groente en een gevarieerde salade bij het eten. Mensen bepalen vooral ook zelf wat ze eten en zijn daarmee verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. Verschillen zijn dagelijks goed zichtbaar: een collega die een 'gezonde maaltijd' eet, naast iemand die blijkbaar met een uitzondelijk sterk darmstelsel is geboren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10