zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blackberry heeft manager in houdgreep

11 december 2006 - Het is inmiddels overduidelijk: dankzij de Blackberry en aanverwanten, is er geen ontsnappen meer aan het werk en zijn negen van de tien managers ten alle tijde bereikbaar. Hoever de grenzen tussen werk en privé wel niet vervaagd zijn, wordt weer eens onderstreept door onderzoek door ExecuNet.

Volgens onderzoek van deze managementrecruiter onder 155 managers, zijn van zes van de tien managers verplicht ook buiten werktijd bereikbaar te zijn en wordt dat van drie van de tien eigenlijk wel verwacht. Daarmee hoeft slechts één van de tien managers niet klaar te staan voor zijn baas zodra hij de deuren van kantoor achter zich sluit.

Innovatie


"Dezelfde technologie waarmee managers zo productief mobiel kunnen werken, houdt ze tevens vierentwintig uur per dag aan hun werk geketend," zegt Dave Opton, CEO of ExecuNet. "Veel managers worstelen met de vraag hoe ze hun vrije tijd beter kunnen benutten zonder achterop te raken met hun werk. En elke nieuwe innovatie legt weer meer druk op een gezonde balans tussen werk en privé.

Overwerk troef
Tweederde van de respondenten werkt thuis regelmatig over. Gemiddeld wordt er 11,4 uur per week aan werk besteed buiten kantoor en kantoortijden. Desondanks zijn de meningen over de Blackberry verdeeld: 56 procent van de manag4ers zegt dat het apparaat hun leven verbeterd heeft, 44 procent zegt dat het voornamelijk leidt tot scheve verhoudingen tussen werk en privé.

Arbeidsmarkt
Volgens Dave Opton kan de toenemende druk om 24/7 bereikbaar te zijn, zich wel eens tegen de werkgever gaan keren die dit van zijn mensen verwacht. "Nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, gaan werknemers steeds meer eisen dat hun werkgever hen een goede balans tussen werk en privé biedt. Managers die vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week werken en dat niet meer willen, hoeven echt niet lang meer te zoeken naar een baas die dit niet van hen eist."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10