zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Thuiswerkers nog steeds niet voor vol aangezien

11 december 2006 - Tweederde van de Britten wil graag zo nu en dan thuiswerken, maar de helft van hen is bang dat dat schadelijk zal zijn voor zijn carrière. In veel ondernemingen heerst immers nog steeds de hardnekkige overtuiging dat productiviteit rechtstreeks verbonden is aan aanwezigheid.

Uit onderzoek van Eclipse Internet blijkt dat veel mensen graag flexibel willen werken, maar dat nog lang niet alle werkgevers aan die wens tegemoet komen. Met die weerzin lopen bedrijven echter het risico dat ze hun werknemers van zich vervreemden en waardevolle krachten verliezen.

Voordelen


Voor een kwart van de werknemers is thuiswerk in hun bedrijf onbespreekbaar. Iets minder dan de helft van de bedrijven voert wel een thuiswerkbeleid, maar slechts acht procent van de werknemers kan probleemloos thuiswerken. De voordelen van flexibel werk zijn daarentegen overduidelijk voor de grote meerderheid van de respondenten: bijna driekwart verwacht dan meer tijd te hebben voor het gezin, dat hun productiviteit zal stijgen en dat thuiswerk leidt tot meer banentrouw. Slechts vijftien procent denkt dat thuiswerken aangewend zal worden als smoes om te kunnen 'spijbelen'.

Technologie en vertrouwen
Niet alleen de bedrijfscultuur staat de acceptatie van thuiswerken in de weg. Ook technologische aspecten spelen een rol. Bijna de helft van de respondenten zegt dat zijn of haar bedrijf niet wil zorgen voor de benodigde apparatuur en internetverbinding om vanuit huis te kunnen werken. Vrouwen noemen daarnaast als reden dat veel ondernemingen zijn blijven hangen in de middeleeuwen en weigeren mee te gaan met hun tijd. Volgens mannen speelt ook het feit dat bedrijven hun personeel niet vertrouwen een grote rol bij de weerzin tegen thuiswerk.

Kloof
Mark Thomas, Sales Manager van ISP Eclipse Internet: "Er zijn veel meer mensen die flexibel willen werken dan degenen die dat ook kunnen. Hoewel het vooral een issue is voor mensen met kinderen, wint flexibel snel aan populariteit bij alle werknemers. Vanwege de verhoogde productiviteit die het oplevert en de aantrekkingskracht van thuiswerken op nieuw talent, is het bedrijven dan ook zeker aan te raden meer thuiswerkmogelijkheden te bieden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10