zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer vrouwelijke managers

22 januari 2007 - Het aantal vrouwen in hogere managementfuncties bij bedrijven tot 1.000 medewerkers is de afgelopen jaren toegenomen. Dat is voornamelijk de verdienste van de vrouwen zelf en in mindere mate het resultaat van door bedrijven en overheid genomen maatregelen.

Deze conclusies trekt Ernst & Young op basis van een onderzoek in samenwerking met Interview-NSS onder 600 werknemers in Nederlandse midden- en grootbedrijven. Er valt volgens Ernst & Young nog genoeg winst te behalen bij het emanciperen van de bedrijfstop.

Vrouw beste kandidaat


De afgelopen jaren is het aantal vrouwen in leidinggevende functies per saldo toegenomen. De ondervraagden verklaren die stijging niet primair door voorkeursbeleid (slechts zes procent), maar simpelweg doordat een vrouw de beste kandidaat voor een nieuwe positie was (52 procent). "Dat biedt perspectief", zegt Michèle Hagers, partner bij Ernst & Young en binnen deze firma initiatiefnemer van het Women's Leadership-programma. "In bijna ieder bedrijf zijn inmiddels voorbeelden van succesvolle vrouwen aan de top."

Bescheiden rol overheid
De overheid heeft volgens de ondervraagden slechts een bescheiden rol. Slechts vijf procent ziet een prominente rol voor 'Den Haag' weggelegd bij de emancipatie van de bedrijfstop. Voor het slagen van vrouwen op topposities houden de ondervraagden vooral de werkgever en de vrouwen zelf verantwoordelijk. Ongeveer de helft van de mannen en ouderen vindt zelfs dat deze verantwoordelijkheid geheel bij de vrouwen zelf ligt.

Interne communicatie cruciaal
Slechts dertien procent van de ondervraagden geeft aan op de hoogte te zijn van maatregelen die het bedrijf neemt om vrouwen door te laten stromen naar leidinggevende functies. Bijna de helft (45 procent) zegt niet op de hoogte te zijn. De maatregelen houden in veel gevallen in dat bedrijven hun secundaire arbeidsvoorwaarden verbeteren, maar dit blijkt voor vrouwen niet de reden te zijn om te blijven bij een bedrijf. "Interne communicatie blijkt cruciaal", zegt Michèle Hagers. "Het hebben van een diversiteitprogramma is belangrijk en moet intern gepromoot worden. En met het aanpassen van de arbeidsvoorwaarden is een bedrijf er niet. Wij zijn zelf erg tevreden over hoe ons eigen bewustwordings- en carrièreontwikkelingsprogramma voor vrouwen verloopt. Het programma is gericht op het behouden van vrouwelijke toppers en het vergroten van vrouwelijke leiderschap aan de top. Dit programma bevat o.a. bewustwordingstrainingen, een leiderschapsleergang en diverse kennis- en netwerkbijeenkomsten. Zo'n programma richt zich niet alleen op talentvolle vrouwen maar ook op (mannelijke) collega's."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
70 procent Europese organisaties zet al AI in
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
meer top 10