zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Duitse manager meest tevreden

24 januari 2007 - In vergelijking met managers uit andere Europese landen maken Duitse managers de langste werkdagen, en zijn ze het meest tevreden over hun carrière. Dit wil echter niet zeggen dat andere managers ontevreden zijn. Over het algemeen is 81 tot 90 procent van de managers tevreden tot zeer tevreden.

Dit blijkt uit het rapport The European Manager van het Chartered Management Institute in opdracht van de European Management Association. Voor het onderzoek werden verschillende managers uit Duitsland, Litouwen, Malta, Spanje en het Verenigd Koninkrijk ondervraagd over hun werk.

Bellen en e-mailen


Uit het onderzoek blijkt dat de tijdsbesteding van ondervraagde managers per land verschilt. De meest duidelijke verschillen liggen op het gebied van de lengte van de werkdag. Duitse managers werken het langst: zij maken werkdagen van gemiddeld 10,7 uur. Litouwse managers werken met een werkdag van negen uur het kortst. Engelse managers maken dagen van 9,1 uur, maar ze besteden ook relatief meer tijd aan het reizen van en naar het werk: ze reizen 1,6 uur per dag, terwijl het gemiddelde één uur is.
Het grootste deel van de gewerkte uren wordt besteed aan het werken aan eigen projecten. Duitse managers vormen een uitzondering. Zij besteden de meeste tijd aan plannen en coördineren. Andere activiteiten die veel tijd in beslag nemen zijn bellen en e-mailen, vergaderingen en administratie.

Geluk en vriendschap
Als het gaat om persoonlijke normen en waarden vinden managers uit het Verenigd Koninkrijk, Malta en Spanje vooral geluk en vriendschap belangrijk. Deze twee waarden worden echter minder vaak genoemd door managers uit Duitsland en Litouwen. Duitse managers vinden milieubescherming en sociale verplichtingen ten opzichte van het bedrijf belangrijker. Duitse managers denken over het algemeen niet dat een goede band met vrienden en familie van grote invloed is op de prestaties op de werkvloer.

Talenkennis
Tot slot is de managers gevraagd welke factoren de ontwikkeling van hun carrière hebben beïnvloed. 94 Procent zegt het succes te danken te hebben aan persoonlijke en professionele vaardigheden. 92 Procent noemt ervaring, en 87 procent de eigen persoonlijkheid. 83 Procent schrijft de successen toe aan teamwork, en 81 procent aan de (academische) opleiding. Toch zijn er verschillen tussen de landen. Zo vinden managers in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland talenkennis veel minder belangrijk dan managers in Spanje, Litouwen en Malta. Geografische mobiliteit is echter juist heel belangrijk voor Duitse en Engelse managers, en minder voor die in Malta.


Bron: Kluwer Management
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ad Beer  |   | 
24-01-2007
 | 
08:36 uur
Jammer dat de Nederlandse manager niet is meegenomen.
Dat Duitse Managers lang op kantoor zijn kan ik beamen. Sinds een paar maanden werk ik enkele dagen per week in Duitsland. Werkdagen van 10 uur vind de doorsnee manager hier best normaal. Het vreemde is dat ze laat aankomen (althans, wat ik laat vind), zo rond 9.00 uur (ik heb er dan al pakweg anderhalf uur opzitten) en dapper doorgaan tot een uur of zeven in de avond.
het valt wel op dat ze weinig efficient werken, ze zouden dezelfde activiteiten ook in 5 uur kunnen doen.
Kortom, ik vraag me af of het allemaal wel zo effectief en efficient is.
Wat dat betreft hebben we in Nederland wel een andere mentaliteit.
Walter Stellmann  |   | 
26-01-2007
 | 
18:03 uur
Hoe serieus moet je nu dat soort onderzoeken nemen? Je hebt niets aan dat artikel. Algemeenplaatsen, generalisatie, allemaal breed interpreteerbaar. Pure ballastinformatie.
Ik zelf ben van origine Duitser en heb 20 jaren in Duitsland en aansluitend 19 jaren in Nederland gewerkt.
Mag ik een interessanter onderzoeksvariant suggereren? Zijn de meest tevreden Duitse managers werkzaam in Nederland? Of, is de meest tevreden Nederlandse manager in Duitsland werkzaam?
Ik acht de kans groot, dat de verschillen van Nederlanders en Duitsers in het bijzonder, hun mentaliteit, karakter, culturele achtergrond een enorme positieve, krachtige, innovatieve en gek genoeg bindende invloed op werk,- en zienswijzen en in hun onderlinge (zakelijke) relaties, vooral in het land van de ander hebben!
Uit eigen ervaring mag ik vermelden, dat het op de werkvloer tot zeer vruchtbare resultaten en tevredenheid leidt. Voorwaarde is integriteit, vertrouwen, nieuwsgierigheid en op elk niveau met open vizier en construktief te communiceren.REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10