zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Promotie is helemaal niet leuk

11 januari 2007 - Bevorderd worden tot manager lijkt vaak leuker dan het is. Een manager is immers voornamelijk bezig anderen te begeleiden en dan maar te hopen dat zij goed werk leveren. Dat maakt een leidinggevende uitermate afhankelijk van anderen: het succes van een manager wordt afgemeten aan het succes van zijn medewerkers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Anti-RSI software is nutteloos

11 januari 2007 - De miljoen gebruikers van pauzesoftware tegen RSI kunnen stoppen met de pauzes die het programma hen oplegt. Volgens onderzoeker dr. Harm Slijper van het Erasmus MC zijn ze nutteloos en zelfs contraproductief. "Niets is erger dan niet te mogen werken, wanneer je wél wil. Daar raak je gestresst van.''

 Lees verder...   7 reacties
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen leidt tot innovatie

10 januari 2007 - Bedrijven en organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn beter in staat te innoveren en leveren betere prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Toos Hofstede waarmee ze afstudeerde aan de faculteiten Gedragswetenschappen en Management en Bestuur van de Universiteit Twente.

 Lees verder...   16 reacties
 

Meer aanwezig, minder productief

10 januari 2007 - Het is geen nieuws dat de gemiddelde werkdag eerder ligt tussen 8 en 6 dan tussen 9 en 5. Maar betekent dat ook dat we meer werken? Microsoft ging op zoek naar het antwoord op die vraag middels een onderzoek onder 1.000 Britse kantoormedewerkers.

 Lees verder...   23 reacties
 

Netwerken voor dikke bonus

10 januari 2007 - Uit onderzoek is gebleken dat vacatures die via via, via het netwerk van de eigen werknemers, worden vervuld vaak de meeste geschikte kandidaten opleveren. Vacaturesite SpotAJob maakt daarom van elke bezoeker een headhunter. Wie een werkgever via de site de juiste kandidaat aanlevert, wordt beloond met een dikke bonus.

 Lees verder...   Reageer
 

Abel Slippens (Sligro) Topman van het Jaar 2006

9 januari 2007 - Abel Slippens, bestuursvoorzitter van Sligro Food Group, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2006. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee uit handen van Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW.
 Lees verder...   1 reactie
 

Nieuwe baan hoog op het verlanglijstje

9 januari 2007 - Menig werknemer heeft een lange kerstvakantie achter de rug, maar is vanochtend toch weer met tegenzin aan het werk gegaan. 'Een nieuwe baan vinden', staat bij velen hoog op de lijst met goede voornemens voor 2007. Dat meldt het Britse Recruitment and Employment Confederation.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkende te druk om ziek te worden

9 januari 2007 - Ten gevolge van hoge werkdruk en lange werkweken stellen werknemers een bezoekje aan de huisarts steeds vaker uit, zelfs als ze ernstige klachten hebben. Met dit uitstelgedrag riskeren ze echter langdurige gezondheidsproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij More Than.

 Lees verder...   Reageer
 

Aandelen in eigen bedrijf stimuleren motivatie

8 januari 2007 - Werknemers die de mogelijkheid wordt geboden om aandelen te verwerven in het 'eigen bedrijf' tonen meer betrokkenheid, motivatie en tevredenheid. Tot die conclusie komt de Nederlandse bedrijfswetenschapper Eric Kaarsemaker.

 Lees verder...   3 reacties
 

Informatie-overload verstikt managers

8 januari 2007 - Veel managers krijgen hun werk niet goed gedaan omdat ze gemakkelijker aan informatie over de concurrentie komen dan over hun eigen organisatie. Dit blijkt uit onderzoek door Accenture onder meer dan 1.000 managers in de VS en Groot Brittannië naar de manier waarop managers informatie verzamelen, gebruiken en analyseren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Toekomstige CEO zit het best in Amerika

8 januari 2007 - Jonge managers met ambitie zijn het best af bij Amerikaanse multinationals – vooral bij General Electric. Dit blijkt uit internationaal onderzoek door Hay Group en het managementtijdschrift Chief Executive naar het Beste Bedrijf voor Leiders, oftewel welk bedrijf managers het meest succesvol klaarstoomt voor een toekomstige CEO-functie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Consultant maakt het klant te graag naar de zin

5 januari 2007 - Een consultant moet toegevoegde waarde hebben, anders kan ik de klus net zo goed door mijn eigen personeel laten doen." Dat zegt manager servicemanagement Arman van Wolferen van Rabobank Nederland. Maar daar wringt de schoen meestal.

 Lees verder...   37 reacties
 

'Google'-test voorspelt geschiktheid sollicitant

5 januari 2007 - Google gaat haar sollicitanten selecteren op basis van een speciale 'Google'-persoonlijkheidstest. Daaruit komt een getal rollen dat moet voorspellen hoe geschikt iemand is om bij het bedrijf te werken. Met de nieuwe techniek weet Google met één druk op de knop of een kandidaat bij het bedrijf past.

 Lees verder...   Reageer
 

Vriendjespolitiek heeft ook zijn voordelen

4 januari 2007 - Mensen in dienst nemen alleen omdat ze familie zijn. Werk verdelen op basis van vriendschap in plaats van gestructureerd personeelsbeleid. Praktijken die vaak voorkomen bij kleinere (familie)bedrijven en over het algemeen bestempeld worden als stom en onproductief. Toch werpen ze voor bepaalde bedrijven hun vruchten af.

 Lees verder...   6 reacties
 
< vorige 1242 1243 1244 1245 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10