zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager wil meer beoordelingsgesprekken

19 maart 2007 - Beoordelingsgesprekken zouden vaker dan de gebruikelijke eens per jaar moeten plaatsvinden. Dat vindt een meerderheid van de Nederlandse managers. Toch houden de meeste managers (40 procent) ze maar eens per jaar. Dit blijkt uit een enquête onder het vaste lezerspanel van Management Team.
 Lees verder...   4 reacties
 

Nieuwe werknemer moet betere mailinstructies krijgen

19 maart 2007 - Slechts één op de drie Europese bedrijven wijst nieuwe werknemers op het belang van informatiebeveiliging. Dit blijkt uit onderzoek van McAfee. Volgens McAfee lopen ondernemingen hierdoor een groter risico op virussen. Daarnaast kan een onderneming schade oplopen door e-mailberichten van werknemers, als die door de ontvangers als kwetsend worden gezien.
 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse manager leidt plezierige werkomgeving

16 maart 2007 - De Nederlandse manager is aardig voor zijn personeel. Bijna alle Nederlandse werknemers (97 procent) gaan met plezier naar hun werk. Verder zijn ze loyaal en doen niet aan pesten en discrimineren op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau ZebraZone.
 Lees verder...   3 reacties
 

Manager het best af in Oost-Europa

16 maart 2007 - Gaat u voor het grote geld? Dan zit u als manager in Nederland niet op de juiste plek. Uit het Global Pay Day rapport van Hay Group blijkt dat u straks veel beter af bent in Oost-Europa. Het beloningsniveau in West- en Oost-Europa ligt dicht bij elkaar maar dankzij de veel lagere kosten voor levensonderhoud heeft de manager in Oost-Europa veel meer te besteden.
 Lees verder...   3 reacties
 

Europese CEO wil actievere rol EU

16 maart 2007 - Topbestuurders uit het Europese bedrijfsleven hebben vertrouwen in de economische toekomst van Europa, maar zijn sceptisch over de politieke bijdrage daaraan vanuit de EU. Brussel moet veel meer haast maken met liberalisering en deregulering, zo zeggen zij. Dit blijkt uit de Roland Berger CEO Survey 2007 die gisteren werd gepresenteerd tijdens de European Business Summit in Brussel.
 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren liegen wat af tijdens sollicitatie

15 maart 2007 - Jongeren zijn niet altijd eerlijk tijdens een sollicitatiegesprek. Dat blijkt uit een enquête van StudentenWerk.nl onder Nederlandse jongeren. Er blijkt zowel gelogen te worden over personalia gelogen als over werkervaringen en opleiding. Eén op de drie jongeren gaf toe zich tijdens een sollicitatiegesprek wel eens beter voor te hebben gedaan.
 Lees verder...   4 reacties
 

Mannen stressbestendiger dan vrouwen

15 maart 2007 - Vrouwen zijn over het algemeen fitter, eten gezonder en drinken minder alcohol. Mannen gaan echter beter om met stress dan vrouwen en zijn daardoor op het werk beter inzetbaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bedrijfsgezondheidsindex van Lifeguard.
 Lees verder...   20 reacties
 

Oudere kansloos na WAO

15 maart 2007 - Oudere arbeidsongeschikten die na hun herkeuring (grotendeels) zijn goedgekeurd komen moeilijk aan de slag, zelfs al zit het bedrijfsleven te springen om personeel. Van de 43.000 arbeidsongeschikten boven de 45 jaar die al een herkeuring hebben ondergaan, hebben er slechts 5.000 werk gevonden.
 Lees verder...   6 reacties
 

Ontslagverbod voor 35-minners

14 maart 2007 - Als het aan vakbond FNV Bondgenoten ligt, zouden werkgevers medewerkers die voor minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn verklaard niet mogen ontslaan. In het uiterste geval moet er zelfs een wettelijk ontslagverbod voor deze groep komen, zo bleek bij het begin van een handtekeningenactie van de vakbond.
 Lees verder...   2 reacties
 

Meer thuiswerken tegen verkeersinfarct

14 maart 2007 - Meer werknemers moeten volgens VNO-NCW met de computer en internetverbinding thuiswerken om de economie verder te laten groeien. Directeur Niek Jan van Kesteren van de werkgeversorganisatie wil met vakbonden en het kabinet afspraken maken.
 Lees verder...   13 reacties
 

Intern ondernemerschap sleutel tot innovatie

13 maart 2007 - Steeds meer multinationals laten werknemers met een verregaande mate van autonomie projecten uitvoeren onder de vleugels van het moederbedrijf. Dat past in de trend dat medewerkers meer verantwoordelijkheid willen in hun baan, zonder dat ze de risico's van het ondernemerschap hoeven te dragen.
 Lees verder...   8 reacties
 

Sollicitanten wijzen slechte werkgevers af – op alle fronten

13 maart 2007 - Iedereen heeft zijn mond vol over het creëren van een goed imago als werkgever en hoe moeilijk het is goed personeel te vinden. Toch is de deprimerende werkelijkheid dat een kwart van de werkzoekenden vindt dat ze slecht behandeld worden door een potentiële nieuwe baas. En dat kost bedrijven hun goede naam en bovendien omzet.
 Lees verder...   20 reacties
 

Werken in virtuele teams in opmars

13 maart 2007 - Het werken in virtuele teams is de laatste jaren bezig aan een gestage opmars, vooral in de softwaresector waar steeds meer werk offshore wordt gedaan – zoals in India of China. Grote multinationals zoals CapGemini hebben onderhand zo'n 12.000 it-professionals werken in India.
 Lees verder...   Reageer
 

Vind een real life baan op Second Life

12 maart 2007 - Randstad gaat als eerste HR-dienstverlener bemiddelen in banen in de virtuele wereld van Second Life. Bijzonder aan de virtuele Randstadvestiging is dat werkgevers en werknemers elkaar kunnen beoordelen via een rating-systeem. Zo raakt een goede werkgever steeds meer in trek en kunnen getalenteerde werknemers hogere eisen stellen.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1233 1234 1235 1236 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10