zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager het best af in Oost-Europa

Nederlandse manager komt er maar bekaaid af

16 maart 2007 - Gaat u voor het grote geld? Dan zit u als manager in Nederland niet op de juiste plek. Uit het Global Pay Day rapport van Hay Group blijkt dat u straks veel beter af bent in Oost-Europa. Het beloningsniveau in West- en Oost-Europa ligt dicht bij elkaar maar dankzij de veel lagere kosten voor levensonderhoud heeft de manager in Oost-Europa veel meer te besteden.

Hay Group maakt in het rapport een onderscheid tussen administratief personeel, professionals en senior managers. Voor iedere groep is in elk land de verwachte salarisstijging in 2007 berekend. Nederland eindigt op de 27ste plaats wat betreft de stijging van de reële lonen van professionals en senior managers. Binnen administratief personeel neemt Nederland de 25ste plek in.

Gewone werknemer best af in China


Chinese en Indiase werknemers kunnen dit jaar in hun handen knijpen: de Chinezen gaan er in 2007 over de gehele linie acht à negen procent op vooruit, Indiërs zes à zeven procent. Dat de lonen in de lift zitten, heeft alles te maken met de snelle economische groei in deze regio's. Na China en India stijgen de salarissen in Oost-Europa het hardst. Voor Nederland wordt een beperkte salarisgroei van ongeveer twee procent verwacht. Werknemers in Nederland en heel West-Europa hebben een hoger basissalarisniveau als startpunt en zullen er het komende jaar slechts marginaal op vooruitgaan. De Verenigde Arabische Emiraten zijn de hekkensluiters: daar dalen de reële lonen met bijna 2,5 procent. Ook dichter bij huis, in bijvoorbeeld Oostenrijk of Ierland, is de situatie niet zo rooskleurig.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer CWPG Dirks  |   | 
16-03-2007
 | 
08:24 uur
Het is een interessant artikel, maar gelukkig zijn de criteria waarover de professionele manager kan beslissen meer dan alleen maar geld. Wij merken binnen de Farosgroep dat onze medewerkers maar ook die wij rekruteren voor onze opdrachtgevers andere zaken belangrijker vinden. Het zijn zaken die verband houden met bevoegdheden en verantwoordelijkheden en wat kunnen we bereiken. Je kunt als professioneler managers hier veel meer bereiken, tevens kun je ook nog een gezin goed bedienen op aanwezigheid, het zijn van vader is ook belangrijk, dit is de basis van succes binnen ondernemingen. Je hoeft vandaag de dag niet per se meer dan 50 uur per week te maken, dit was een aantal jaren geleden nog erg in trek.
Binnen Faros zijn er een paar medewerkers , welke lang in Oost Europa gewerkt hebben, je ziet dat de levensstandaard in die landen veel anders is dan in Nederland, ook voor andere gezinsleden is dit erg vervelend. Dus ons advies is kies niet alleen voor geld maar houd tijdens het opmaken van de balans rekening met andere aspecten.
Wilt u eens praten met iemand van Faros hierover, neem gerust eens contact op.

Met vriendelijke groet,

Kees Dirks
Faros
Roenhorst  |   | 
16-03-2007
 | 
08:38 uur
Dat de salarisen in Oost Europa hoger stijgen dan in nedeland dat geloof is graag. Maar dit heeft puur te maken met de combinatie van basissalarisen (zoals reeds beschreven) die in die landen veel lager zijn dan in nederland en de basis leefstandaard die in een snel tempo hoger wordt. Dit kun je vergelijken met de invoering van de euro in Nederland. Maar wat mij het meest verbaasd is de moeilijke ingang in deze Oost Europeese landen om daar als bijvoorbeeld, Nederlands Technisch Bedrijfseconoom, een fatsoelijke baan te vinden. Wat ik ook nog kwijt wil is dat de lage loon landen van Oost Europa, niet meer de lage loon landen zijn als die van vroeger. Ik denk dat marges voor de Nederlands ondernemer die nu nog in deze markten actief is een snel tempo steeds kleiner worden de aankomende jaren en met name op de inkoop.
vitaliy  |   | 
3-06-2007
 | 
10:20 uur
Wie naar Oost Europa wilt gaan kiest niet voor geld. Het is vooral veel interessanter en spannender om in één van de oost europese landen te werken.
www.easterneurope.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10